שלום למשתתפי הפורום

שרוני1101

New member
שלום למשתתפי הפורום

אני אם יחידנית לילד בן 1.6. אני מבינה שכיחידנית אוכל לאמץ בישראל רק ילד בעל צרכים מיוחדים. הייתי רוצה להבין לעומק את גודל ההתמודדות עם ילד בעל צרכים מיוחדים. אני מניחה שמדובר בקטגוריה רחבה ואין מקרה אחד מעיד על האחר אבל בכל זאת, האם מי מכם יכול להפנות אותי לחומר בנושא (ספרות, סרטים, מאמרים, בלוגים) או אפילו לשתף אותי מניסיונו האישי?
 

סביון1

New member
שלום שרוני,

זאת לא קטוגוריה רחבה, מדובר בהרבה קטגוריות שונות לחלוטין זו מזו. לדוגמא: ילד עם צרכים מיוחדים יכול להיות ילד שנולד עם תסמונות גמילה/אלכוהול, אבל זה יכול להיות גם ילד בריא לגמרי שנולד לאב ערבי או שנחשב ממזר על פי ההלכה. לכן קשה להפנות אותך לחומר בנושא כי מדובר בנושאים שונים לגמרי. אני ממליצה לך לפנות לשרות למען הילד. מידע יותר קונקרטי יגיע רק משם, אלא אם כן את יודעת באיזה סוג של צרכים מיוחדים את מתעניינת.
 

שרוני1101

New member
תודה על המענה

לא העליתי בדעתי שסוגיות הלכתיות מגדירות ילד כבעל צרכים מיוחדים. אעשה כעצתך ואפנה לשרות למען הילד. אני לא לגמרי יודעת אם איזה סוג של צרכים מיוחדים אני נכונה להתמודד ואם איזה לא. זו הסיבה למעשה שהעליתי את השאלה.
 
מניסיוננו האישי בגידול ילדה עם צרכים מיוחדים

הי שרוני,
כמו שאת כותבת באמת ילד אחד אינו דומה לאחר, וגם הורה אחד אינו דומה לאחר באופן שהוא מתמודד.
אני יכולה לשתף אותך קצת בסוג ההתמודדות שאנו חווים, אך כמובן יתכן שתקבלי ילד שונה לחלוטין עם בעיות אחרות ובגיל אחר.
לביתנו (5.5) תסמונת אלכוהול עוברית. זה אומר התמודדות עם בעיות פיזיות כמו מחלת לב (הצטברות נוזל סביב שריר הלב שצריך לשאוב אותו מדי פעם ודלקות נלוות, בעייה בוושת וקנה הנשימה, דלקות ריאה חוזרות, בעיות עיכול ומחלה כרונית במערכת העיכול הדורשת תרופות ודיאטה מיוחדת.
במקביל ישנם פיגורים התפתחותיים שפתיים וקוגניטיביים. אנו מטופלים מאז בואה כמעט כל הזמן בו זמנית אצל מטפלת רגשית בטיפול דיאדי, קלינאית תקשורת (שעוזרת גם בבעיות השפה אך גם בנושאי בליעה ובעיה של העלאת גירה) ולחליפין אצל מרפאה בעיסוק ופסיכולוגית קוגניטיבית העוסקות במיומנויות למידה ותפיסה.
כל אלה מכוסים על ידי הקופה אך כיוון שאנו יכולים, לעיתים אנו מעדיפים לקבל טיפול במגזר הפרטי.
לעיתים כשיש ילד עם צרכים מיוחדים, צריך להיות מטופלים בחינוך המיוחד, שאז רבות מהפונקציות שהזכרתי ניתנות כבר בגן ובבית הספר כחלק ממערך החינוך.
בבית כמובן צריך להמשיך את הטיפול, אך פרט לכך זו ילדה ככל הילדים: משחקת, אוהבת, חברותית, מביאה חברים הביתה , מאד מתגמלת, עליזה ומלאת חמלה אמפתיה ואהבה.
יש ילדים שיש להם גם בעיות רגשיות נלוות, שלדעתי פעמים רבות עם הרבה אהבה, קירבה ואכפתיות חולפות או מתמעטות עם הזמן.
אני חשה כיום שאחד האתגרים הגדולים באימוץ, בין אם של ילדים עם צרכים מיוחדים ובין אם של ילדים שאינם מוגדרים כך, הוא הליך ההתקשרות עם ההורים. כשהוא צולח, עם המון אהבה וקירבה, הכל הופך פשוט יותר.

לכל ילד, לא משנה איך הוא מוגדר, ובודאי אם הוא מאומץ, יש הרבה צרכים. יש משהו מקסים ומרגש בהליך הזה שבו אנו משקיעים ומפתחים את הילד, ואחר כך רואים את התוצאות המדהימות של השקעתנו. אני לא רואה הבדל איכותי גדול בין ילד "רגיל" לילד עם צרכים מיוחדים. כולם שתילים שזקוקים לשמש ולמיים שאנו מספקים בצורה של אהבה ומסירות, ומשגשגים באופן מדהים ומרגש כשהם מקבלים אותם.
בהצלחה!
 
אורית יקרה ,ושרוני

אורית,
כל כך כל כך מרגש מה שכתבת ואיך שכתבת,והדימוי של שתילים שזקוקים לשמש ומים.מהחיים אני יודעת שזה לא רק כשרונך הספרותי אלא המציאות הלא וירטואלית ,שבה את אמא מופלאה כל כך לילד שנחשב "רגיל" ולילדה עם צרכים מיוחדים - באותה איכות של הקשבה עמוקה והתגייסות להזנה בכל האספקטים,לתמיכה בתהליכי הגדילה , ולחיבוק.
ולשרוני-כתבת שאת לא יודעת מראש במה תעמדי ובמה לא.קחי בחשבון שבעצם אף אמא,גם ביולוגית,לא יודעת איך יהיה ומה צפוי. היא יודעת בעיקר שחשוב לה להפוך לאמא ומאמינה שעם רצון ,אהבה ומערכת תמיכתית טובה ,יימצאו דרכים להתמודדויות המחכות על הדרך.
 
תודה חייכנית
התגעגענו אלייך מאד!

כיף שאת פה
 

KallaGLP

New member
חייכנית, זה נכון מאוד מה שכתבת על הורות

ביולוגית, אך יש לקחת בחשבון שכנראה מרבית ההורים הביולוגיים לא היו נכנסים למצב של ילד עם צרכים מיוחדים מבחירה. יתר על כן, הורים ביולוגיים רבים עושים כיום את כל הבדיקות האפשריות כדי לשלול עד כמה שניתן לפחות את הבעיות שניתן לאבחן עוד ברחם, ואף מוכנים להפיל את העובר במקרה שמשהו חלילה אכן נראה לא בסדר. גם שמעתי הורים ביולוגיים לילדים עם בעיות רציניות מודים שלמרות כל אהבתם לילד, לו היו יכולים למנוע ממנו ומעצמם את כל הסבל מראש, היו עושים זאת. ויותר מכך - יש הורים ביולוגיים שנטשו או מסרו את ילדיהם מיד לאחר הלידה או בשלבים מאוחרים יותר כי לא היו מסוגלים להתמודד עם הבעיה. במקרה של אימוץ, לפחות חלק מהבעיות האלה ניתנות לזיהוי ודאי ולדעתי עדיף הורה המודע לכוחותיו וליכולת ההתמודדות שלו שמראש ייקח על עצמו את מה שהוא מאמין שהוא מסוגל להתמודד איתו מאשר הורה שבא בגישה של "יהיה בסדר" ו"אני כבר אסתדר עם מה שיבוא", ולאחר מכן ירגיש שהמשימה גדולה עליו, אך כבר לא תהיה לו ברירה.
 
מנגד למקרים הללו

ישנם מקרים של הורים שילדם ילד עם צרכים מיוחדים ולא שיערו מראש כמה הרבה כוחות שיש בהם,ואיזו מתנות נותן להם הילד בעצם היותו ילדם.
בעצם גם באימוץ ממש אי אפשר לדעת מראש איך זה יהיה,ואי אפשר מראש להעריך את עוצמת הקשיים וגם את עוצמת הכוחות הפנימיים,אלה שמתעוררים כאשר נתקלים בקשיי התמודדות.
במידה רבה אי אפשר פה ללכת על בטוח.
 

KallaGLP

New member
אף פעם אי אפשר ללכת על בטוח

אבל בהחלט אפשר לנסות לצמצם את טווח הבעיות מראש. נכון, ישנם מקרים, אבל יש גם מקרים הפוכים ולכן לדעתי במקרה הזה עדיף להחמיר ולא להקל כי מדובר פה בילד ובמשפחה לכל החיים. ייתכן מאוד שפותחת ההודעה תגיע למסקנה שמתאימות לה גם בעיות הנחשבות לקשות יותר, אין לי כל כוונה לטעון שיש בכך משהו לא בסדר, נהפוך הוא, כל עוד זה נעשה מתוך מחשבה ושיקול דעת ולא בשיטת הסמוך ויהיה בסדר.
 

שרוני1101

New member
תודה אורית על ההתייחסות

בנוגע לדיון הקצר שהתפתח בהמשך השרשור. אני מוצאת שההחלטה לאמץ ילד (כלומר לא תינוק קטנטן) קשה ומורכבת יותר מלהוליד תינוק. לפחות בתחילת הדרך- ההתמודדות וההתקשרות הרגשית מתפתחים בו זמנית וזו התחלה קשה (תקנו אותי אם אני טועה).
מכל מקום, אני צריכה לברר לעצמי אם הרצון לאמץ ולהתמודד עם ילד בוגר בעל צרכים מיוחדים היא מעשית מבחינתי או שאני שבויה בפנטזיה לא הגיונית. אציין שיש לי עדיין היכולת להביא לעולם ילד ביולוגי ובעבר הייתי משוכנעת שכך אעשה אבל לאחר שילדתי את בני הראשון (כאמור לפני כשנה וחצי) פיתחתי רגישות "חדשה" ביחס לילדים. אני מוטרדת ללא הרף מעצם העובדה שישנם ילדים שגדלים ללא מגן, שמוזנחים, שאיש לא ניגש אליהם כשהם חולים. המחשבות האלה כמעט אובססיביות וגורמות לי עצב קיומי על אף שבורכתי בילד נהדר.
 
לשרוני: באמת לאמץ ילד גדול זו מצווה ענקית

כי כל הילדים הקטנים שהם ברי אימוץ יאומצו בסוף, אך הגדולים לא כולם: לא בארץ ולא בחו"ל.
כל הכבוד לך על המחשבה והרצון, מאחלת לך הצלחה רבה!
 
למעלה