שלום לעו"ד

שלום לעו"ד

אני יזם היי טק מזה מספר שנים. אני בימים טרופים אלו נמצא בתהליך של הקמת חברת סטארט אפ חדשה. בימים טובים יותר תקופת הגיוסים הייתה כאין וכאפס ופשוט גרפנו את הכסף בלי שום בעיה...ומכאן כאשר רשמנו את החברה תמיד היא הייתה רשומה בחו"ל כולל כמובן הקניין הרוחני! בתקופות אלו, אני בקשר עם התמ"ס (מדען ראשי), שבוע שעבר הייתי בפגישה ונושא הקניין הרוחני (שירשם בישראל) הועלה. אני תוהה אם תוכל לעזור לי בדבר חוקי הקניין הרוחני כאן בישראל, קרי עד כמה באמת נושא זה יכול להוות בעיה בעתידה של החברה. בתודה מראש
 
קניין רוחני ../images/Emo104.gif

מכיוון שלא ציינת במה עוסקת החברה שלך, אסתפק בתשובה כללית. הקניין הרוחני אינו מהווה בעיה בעתידה של חברה, בהיותו חלק מרכושה בדיוק כמו הריהוט. חלק מסוגי הקניין הרוחני, זוכים להגנה נוספת מכח חוקי הקניין הרוחני, רק אם עברו הליכי רישום. חלק אחר - אינו מצריך רישום כדי להנות מהגנה זו. מאחר והזכרת את התמ"ס, ייתכן ואתה מעוניין בקבלת הטבות מהמדינה. במקרה כזה, המדינה מגבילה את חופש הפעולה שלך לגבי הקניין הרוחני שייוצר לאחר קבלת ההטבות, אבל לא קניין רוחני שהיה קיים עוד קודם.
 
כעיקרון מומלץ לרשום זכויות

קניין רוחני בישראל וגם בחו"ל. הזכויות הרשומות (פטנטים, סימני מסחר) מוגנים רק במדינה בהם נרשמו. אם נרשמו לך זכויות בחו"ל או אפילו הגשת בקשות, תוכל להשתמש באותן בקשות כבסיס לעריכת הבקשות בארץ. הדין לגבי רישום זכויות בארץ שונה מהדין האמריקאי, במובן זה שבארץ לא תוכל לרשום פטנט על תוכנה, אך היא תהיה מוגנת ע"י חוק זכויות יוצרים.
 
למעלה