שלום לפורום!! אפשר לשאול אתכם שאלה בנוגע לחומרה?

g l o r y

New member
שלום לפורום!! אפשר לשאול אתכם שאלה בנוגע לחומרה?

למעשה, שאלה בנוגע לטאבלטים.
במשך שנים היה לי טאבלט גרפי ישן נושן של GENIUS. כבר שנה שהוא מת וכבר מזמן רציתי לשדרג אבל אני לא מצליחה להחליט מה לקנות.
גמובן שWACOM המובילה בתחום אבל הטאבלטים שלה עולים כמו בית קטן. אני מוגדרת אומנית "חובבת" כלומר אני לא עובדת בתחום, אבל אני אוהבת אומנות דיגיטלית והייתי רוצה מכשיר שעליו אוכל למקסם את היכולות שלי ולהשתפר. לאחר שנים של ציור על טאבלט ללא מסך, הייתי רוצה לשים את ידי על טאבלט עם דיספליי.
השאלה כזאת: האם מישהו מכם יודע אם אפשר להסב טאבלט רגיל (לא גרפי) עם עט ולהשתמש בו כטאבלט גרפי במידה טובה של הצלחה (האם אפשר בכלל לחבר אותו למחשב ולהקרין עליו את המסך של המחשב כמו שעושים ב)CINTIQ? מישהו מכיר דגמים טובים (יש לציין שאני שמאלית)?
או לחילופין, מישהו מכיר מתחרים טובים לWACOM שעושים את העבודה בפחות כסף?

תודה רבה!

לא בטוח שהבנתי אותך נכון

כשכתבת "טאבלט", התכוונת ללוח כתיבה דיגיטלי (התחום בו wacom התפרסמו) או למשהו כמו בקישור:
http://core0.staticworld.net/images/article/2013/01/razer-edge-5-100020387-orig.png
&nbsp
אם מדובר באפשרות השניה, ניתן להתקין על הטאבלט תכנה שמאפשרת השתלטות על המחשב (יש לאפשר זאת במחשב), דוגמת rdesktop, כך שאת רואה את מסך המחשב על הטאבלט. (כמובן שתצטרכי מכשיר עם צג גדול).
&nbsp
פתרון אפשרי אחר - מסך מגע למחשב. (יש כאלה, עובדים עם כל מערכות ההפעלה, לדעתי לא כל כך נוחים).
&nbsp
(*) גם אני איטר!

g l o r y

New member
עוצלי אתה גם פה?

תראה, הכונה האמיתית היא ללוח כתיבה דיגיטלי. מהדגמים עם המסך. הבעיה היא ש- טוב, צריך בשבילם משכנתא. (סינטיק הכי קטן עולה 2000 שקל מינימום בלחץ. אם הולכים על טאבלט שהוא ממש מחשב, כמו הקומפניון, זה כבר 5000 ומעלה. כמו מחשב מידל ריינג'). אם יש כאלה של חבר מתחרה שעושים את העבודה יפה ויותר זולים אני גם אשמח לשמוע.
אבל חשתבי על זה ואני שואלת את עצמי אם אי אפשר לקחת טאבלט רגיל מבוסס W8 או אנדרואיד (יש היום דגמים עם עט והבנתי שיש דגמים שאין עט אבל תומכים בעט) ולהשתמש בו בצורה מספקת כמו טאבלט גרפי עם מסך. אני שואלת מבחינת איכות ציור, איכות ומהירות לחץ עט וכו...
לקנות מסך מגע קצת מפספס את הנקודה כי אני על מחשב נייד ואני מחפשת ניידות.

g l o r y

New member
הממממ...

זה יכול לעבוד. השאלה האם טווח הלחץ והמהירות של טאבלט כזה עם עט מתאימים למשהו שהוא יותר מכתיבת פתקים. ממה שראיתי הדעות חלוקות.

תודה על המחקר

מתוןך הכרות עם הטכנולוגיה

לוח שעובד על קיבוליות (כמו כל הטאבלטים השכיחים) לא יכול להיות רגיש ללחץ, אלא רק לקרבה ומגע. יתכן שיש עטים מיוחדים שגורמים לשינוי ברמת הקרבה\חתך הראש עם הלחץ, אבל עם העטים השכיחים (או האצבע) - לא נראה שתהיה רגישות מספקת בציוד שאינו יעודי.
&nbsp
(*) נכתב מתוך הכרות עם התיאוריה ועם החומרה ברמה של "פירקתי טאבלט ואחרי שחיברתי חזרה הוא עובד", מעולם לא השתמשתי בלוח כתיבה.

g l o r y

New member
או, אל דאגה

אני פרנואידית במידה בריאה. (נראה לי שהיא בריאה. אולי.)

EyesToSee

New member
רק עשירים קונים בזול, עניים קונים פעם אחת, את הטוב ביותר.

לדעתי ( הצנועה, נימוק מקצועי הוא מעבר ליכולת של פורום זה) זה יעבוד גרוע מאד אם בכלל יעבוד.
הרצון לעבוד עם הציוד הטוב ביותר קוסם לכולם. השאלה היא תמיד פונקציה של פשרות.
לדעתי אפשר למקסם את היכולות ולהשתפר גם ללא יכולת של טבלת מקצועי (עם מסך).
חוסר במברשות לא מנע אף צייר מלצייר יצירות אלמותיות.
(אבל אני מקנא בכל מי שמשתמש בטבלט מקצועי עם מסך, וגם כל מי שמחזיק במכונית מרצדס חדשה).

g l o r y

New member
גם אמא שלי נוהגת לומר את זה.

מצד שני היא גם טוענת שאני לא באמת צריכה טאבלט ושאני אקשקש על נייר אם בא לי ושציור דיגיטלי זה בזבוז זמן. הורים.
בשורה התחתונה זה מה שאני מנסה לעשות. להחליט עד איפה הפשרה, כי סינטיק הוא חומר להזלת ריר, אבל עולה המון כסף. ואם אני כבר מתפשרת אולי עד המדרגה התחתונה וללכת על BAMBOO.... אבל אז נכנס השיקול של טווח לחץ ואני עושה את כל סיבוב ה"אני רוצה אבל" מחדש. הבעיה שאין חנויות בארץ שיש להן את המוצרים בדיספליי כך שאפשר להתנסות. זה היה עוזר.

תודה על חוות הדעת!

למעלה