שלום לפורום + בקשת ייעוץ

שלום לפורום + בקשת ייעוץ ../images/Emo53.gif

החל מספטמבר הקרוב אני הופכת לעצמאית ומתחילה להעביר חוגי טבע בגני ילדים. כיוון שאני עושה את זה לבד, יש לי אפשרות לקחת רק כ-15 גנים. הכנתי פלייר מקסים ואני מחלקת אותו באופן אישי לגננות (לא טלמרקטינג טלפוני). יש למישהו טיפים איך למכור את מה שאני עושה? הנה מספר יתרונות שחשבתי עליהם: -הגנים עובדים מולי, לא מול איזה משרד שאני "רק" שכירה בו ובאה בראש קטן לשרוף חצי שעה. -אני יותר זולה כי אין לי את העלויות שיש לחברה גדולה וגם כי אני רוצה לבוא לקראת גנים בתקופה לא פשוטה של מיתון. -אני מציעה לנרשמים פעילות הורים-ילדים חינם בסוף השנה (או ביום המשפחה). -כל בע"ח מגודלים על-ידי אישית ורגילים למגע יד והאכלה. איך אני מעבירה את כל זה לגננות? האם לצרף לפלייר עוד דף עם המידע הנ"ל? אשמח לשמוע טיפים ורעיונות!! תודה, חגית

pinibs

New member
לגרום להם לשאול...

הי חגית, לפני הכל - כל הכבוד, והמון בהצלחה! יוזמה אישית, כניסה לדרך עצמאית, עשייה שאוהבים אותה ונהנים ממנה, האתגר של למכור את עצמך - כל אלו ועוד נתפסים בעיני ממש כמו לידה של תינוק אהוב, וגידולו לאדם שלם ומופלא. זה מדהים! אשר לשאלתך, הנה רעיון ראשון: את שואלת האם לצרף לפלייר עוד דף עם המידע שתיארת. לדעתי, מה שכדאי לך לנסות להשיג הוא סקרנות מצד קהל היעד שלך. כן, את יכולה "לדחוף" את המידע אליהם, אבל מנקודה מסוימת דחיפה שכזו עלולה ליצור עומס הגורם לאיבוד העניין וההקשבה. המסרים שלך יעברו ויופנמו באופן הרבה יותר יעיל ואיכותי אם הם יגיעו לקהל היעד שלך כתוצאה מהבעת עניין מצידו. כשמישהו ישאל אותך, לדוגמה: "בעלי החיים האלה הם שלך?", התשובה שתתני לו תיקלט טוב יותר, באופן משמעותי, מאשר האלטרנטיבה, שבה את דוחפת את המידע הזה גם אם לא נשאלת לגביו. את רוצה ליצור עניין וסקרנות. ליצור מצב בו שואלים אותך, ואז את מספקת את המידע המלא. כאשר מישהו יהיה מספיק סקרן כדי להתעניין, עשית צעד אחד מאד משמעותי לקראת העסקה. גם כאשר שואלים אותך, אל תַרצי. שימי לב מתי התשובה שאת נותנת הופכת להיות ארוכה מדי או שהצד השני מאבד עניין / פוקוס / הקשבה. תגרמי להם לרצות לשמוע, ואז תתני להם את מה שהם רוצים לשמוע. לא פחות, ולא הרבה יותר. (לא במובן של לתת להם מידע מוטעה או מידע מסולף, אלא במובן של לענות על מה שנשאלת. לדייק. להיות מאד ממוקדת). אל תצפי ליצור את הפלייר (או את דף המידע) המושלם בפעם הראשונה. ככל שתתקדמי, ככל שתצברי יותר ויותר משוב, כך ילכו המסרים שלך וישתכללו. בעוד חודש מהיום, בעוד חצי שנה מהיום, בעוד שנה מהיום, היכולת שלך להעביר את המסרים החשובים לך תהיה מלוטשת יותר, זמינה לך יותר, גמישה הרבה יותר. פשוט צאי לדרך, ותקני תוך כדי תנועה. שוב המון בהצלחה. אשמח לפרט עוד ולהוסיף רעיונות אם תרצי. פיני

../images/Emo140.gifהיי פיני ו../images/Emo51.gif

תודה על תשובתך ההגיונית . אכן, אני רוצה להימנע מעומס אבל רוצה להעביר לגננות עוד אינפורמציה שאולי לא חושבים עליה כיתרון כששוקלים עבודה אתי מול עבודה עם חברה גדולה וותיקה. הענין הוא, שלמרות שהשיווק שלי הוא מאוד אישי ולא טלפוני, רוב הגננות פותחות לי את השער, לוקחות פלייר ומהמהות להן "אני אסתכל אח"כ ואצלצל אם יהיה רלוונטי" ואני מוצאת את עצמי מרגישה החמצה על מה שהייתי רוצה לומר ולא יכולתי. אני גם מודעת לכך שסוג העבודה שלי היא כזאת שמתפתחת מפה לאוזן, גננת אחת תהיה מרוצה ותמליץ לקולגות וכו'. ובכל זאת... רעיון? אולי אפילו גימיק שאוכל להביא אתי לגן ולהשאיר יחד עם הפלייר כדי שיזכרו אותי ולא את המתחרים... בדקתי עלות של מגנטים (מרשימים ושורדים הרבה יותר מפלייר), אבל- מאוד יקר. וגם קצת מחטיא את הרעיון של עסק קטן ואינטימי... אשמח לעוד מחשבות בענין, אם יש למישהו. ופיני, שוב המון תודה.

שיווק - your way

מה שאת אומרת זה שאת לא מגיעה לפגישת מכירה. את נהדפת ע"י הגגנת שלא מקדישה לך זמן פגישה. נכון ? להשאיר פרוספקטים בדרך הזאת זה ממש אכזבה ואולי אפילו פגיעה ועלבון. איך את יכולה להתגבר על המכשול הזה ? מה היית רוצה שיקרה בפועל ? בכמה גנים את רוצה להעביר את החוג שלך ? האם יש לך פינת חי אצלך ? יש לך חוויות כלקוחה מהן את יכולה ללמוד על שיטות שיווק שהרגישו לך טוב ? בהצלחה - אמיר דרור

אמיר...

לא ממש הבנתי במה אתה עוזר לי. איך אני יכולה להתגבר על המכשול?- בגלל זה אני פה! מה הייתי רוצה שיקרה? - שיווצר קשר ראשוני טוב ומשם תתגלגל אופציית עבודה. כמה גנים אני רוצה?- שלושה ביום ייחשב לנפלא. יש לי פינת חי?- כן. אאההמממ.... ועכשיו מה?? בכל אופן, מעריכה את נסיון העזרה הלא כל כך ברור לי...

זה נראה שפיני מציע שפע של רעיונות

שמדברים עליך, וטוב שאת מוצאת בהם פתרונות. בהצלחה, אמיר

pinibs

New member
רעיונות רעיונות רעיונות...

הי חגית, אציע לך כמה רעיונות שחלפו בראשי, ואצרף להם את ההערה הבאה: זה כיף, זה חשוב, זה מאד עוזר להעלות רעיונות ובהמשך לזקק, ללטש, לשכלל אותם. עם זאת, זיכרי שיתכן והרעיונות שתקבלי מאחרים מתאימים להם יותר מאשר לך. הרעיונות שאביא להלן, למשל, הם כאלה שנבעו (בין השאר) מתוך מבנה מחשבתי ורגשי מסוים שאני פועל לפיו. זה לא אומר שהם נכונים עבורך. במילים אחרות, מה שאני אומר הוא - אל תסתמכי רק על רעיונות "חיצוניים", אלא הקדישי משאבים גם לחיפוש אישי שלך אחרי רעיונות ודרכי פעולה. הדרך - דרך החיפוש - חשובה לפחות כמו התוצאה שלה - הרעיונות שעולים. אז ככה:
את עובדת עם בעלי חיים, נכון? האם את מטפלת בגור כלבים חמוד או גור חתולים או אולי גור ארנבים או כל בעל חיים חמוד אחר שיש לו פרווה? אנשים - מבוגרים וילדים - אוהבים, בדרך כלל ללטף בעלי חיים כמו אלו שהזכרתי. אם תגיעי לפתח הדלת כשגור שכזה בזרועותייך, תתפלאי לגלות עד כמה תשומת הלב שאת מקבלת תעלה פלאים. בעלי החיים הם חלק ממה שאת עושה. תראי אותם. ב-Live. אין לי ספק שיהיו כמה גננות או סייעות שיעמדו מולך ובאופן הכי טבעי ירצו ללטף את הגור המקסים שתחזיקי ביד.
כשאת עומדת מול הגננת / סייעת, החליטי מראש שהפגישה ביניכם (אפילו אם היא קצרה) לא תסתיים בפתח הדלת. תרצי להכנס פנימה. הציעי לזו שעומדת מולך להכנס רגע לגן ולאפשר לילדים ללטף את בעל החיים שאת מחזיקה. הציעי לגננת לראות, ממקור ראשון ובזמן אמיתי, את ההשפעה הנהדרת שיש לנוכחות של בעל-חיים על הילדים. אני מדגיש - אין כאן שום כוונה להציע לך להיות אגרסיבית. זה עניין של החלטה. אחרי כמה פגישות בהן "נחסמת" בפתח, את מגיעה לפגישות הבאות כשכבר ברור לך שהפתח הוא המחסום. הסירי אותו, קודם כל בדמיון. תראי את עצמך בתוך הגן. אם תראי את עצמך בתוך הגן תוכלי, בהמשך, להגיע פיזית אל תוך הגן.
נסי להתחיל את הקשר עם הגן בדרך אחרת. למשל, במקום להגיע במהלך יום העבודה ולפגוש את הגננת בפתח, כשהיא עסוקה וטרודה, נסי להגיע בסוף יום העבודה. הגיעי לגן בשעה שההורים מתחילים לבוא לאסוף את ילדיהם. חכי בחוץ, במקום שכולם יכולים לראות אותך, עם אותו גור נחמד שהזכרתי קודם. מעט ילדים שיוצאים מהגן עם הוריהם יחמיצו אותך ואת הגור. הם יגשו אלייך, הם ירצו ללטף את הגור. התחילי את החיבור משם. בהמשך, אחרי שרוב או כל הילדים הלכו, תיצרי את הפגישה עם הגננת. זה סוף היום בשבילה, אבל זה לא עד כדי כך "סוף" שהיא לא תקדיש לך דקה. יש לה עכשיו יותר זמן, אין לה ילדים על הראש, ויש לה יותר פנאי (אפילו אם זה רק קצת) להקשיב. אחרי שעמדת בחוץ, אחרי שניגשו אלייך ואחרי שכולם הלכו הביתה, השער נשאר פתוח. הרבה יותר קל להכנס ולא להעצר בפתח. שוב, אני לא מדבר על כניסה בוטה או משהו כזה. התנאים פשוט משתנים, ואין כל סיבה שלא תנצלי אותם.
באיזו דרך שלא תבחרי כדי ליצור את הקשר הראשון, נסי לא ליצור אותו באופן שאין לו המשך. OK, אז השארת פלייר, ועכשיו מה...? כדאי לך למצוא דרכים שונות בהן תוכלי ליצור הנעה לפעולה. משהו בפניה שלך חייב לגרום לצד השני לרצות להמשיך את הקשר. זה יכול להיות סוג מסוים של מבצע שאת מציעה עד לתאריך מסוים; זה יכול להיות בקשה שלך לטלפן לגננת הביתה או לטלפון הנייד אחרי שעות הפעילות (בנוסף להשארת הפלייר); זה יכול להיות סוג כלשהו של שובר הנחה שתפיקי (רק נייר), ושהגננת תוכל לנצל אותו. בנוסף, נסי להציע פעילות מיוחדת לימי הולדת. אם הגעת למצב של שיחה עם הגננת, שאלי אותה מתי יום ההולדת הבא בגן, והציעי פעילות לאותו יום. את יכולה להציע מעין פעילות פיילוט, שתהווה הזדמנות לגננת להתוודע לאיכויות וליתרונות של מה שאת עושה. חפשי כל הזדמנות לגרום לצד השני לרצות לשמוע לפחות עוד קצת. כל הגננות עשו כבר את כל הפעילויות האפשריות (הפנימיות) בימי הולדת בגן. תציעי להם משהו חדש ומעניין, שיתפס בעיניהן כהזדמנות להביא ערך מוסף, להביא משהו שעוד לא היה. הרבה מאתנו רוצים להיות אלה שמחדשים - תני ללקוחות הפוטנציאליים שלך הזדמנות להביא את החידוש.
נסי ליצור שיתופי פעולה. לדוגמה, ישנם לא מעט צלמים שבמהלך השנה מגיעים לגנים ומצלמים את הילדים. לחלקם יש סוגים שונים של דילים שהם סגרו עם הגננת ו/או עם ההורים. אם את חוברת לצלם או צלמת כאלו, את יוצרת להם ערך מוסף מאד גבוה. בזכות נוכחותם של בעלי-החיים יזכו הצלמים לשיתוף פעולה הרבה יותר מלא מהילדים, ובנוסף הם יזכו בתמונות יותר אטרקטיביות (ואז ההורים יקנו יותר, וכו'). את, לעומת זאת, תזכי בכרטיס כניסה להרבה מאד גנים, ומרגע שנכנסת השלב הזה כבר מאחורייך.
נסי ליצור סדנת העשרה לגננות. את מעבירה סדנאות בתחום הטבע, כך שיש לך את כל ההצדקה לפעול בחוץ (את לא צריכה אולם מיוחד או משהו כזה). הציעי למספר גננות פעילות העשרה, ותני להן לחוות, ממקור ראשון, את התכנים שאת מציעה. הציעי להן את ההזדמנות להיות ילדות (וילדים, במקרה של גננים) לשעה קלה, ותתפלאי כמה מהן יקפצו על האפשרות הזו. אחרי סדנה שכזו הדרך שלך אל הגן נסללה כמעט עד הסוף. אגב, זו לא חייבת להיות סדנה לעשרים גננות. גם ארבע זה מספיק.
לאחר שפנית לגן זה או אחר, אל תשכחי את תהליך המעקב (Follow Up). זה שנתת פלייר ועשית פעולות נוספות לא אומר שהטלפון יגיע עוד מעט ואיתו סגירת העסקה. חילקת פלייר? שוחחת? הדגמת? נהדר. עכשיו המתיני זמן סביר (למשל שבוע שבועיים), וצרי קשר נוסף. אל תתביישי לשאול את הצד השני כיצד ניתן להתקדם. נסי תמיד ליצור פתח לתקשורת נוספת בינך לבין הצד השני. את צריכה להשיג אותם ולא ההפך. Follow Up - אל תשכחי.
השתמשי כמה שיותר בדמיון. תראי את עצמך מצליחה לעשות את כל מה שאת רוצה לעשות. תראי את עצמך מצליחה להכנס לגן, מצליחה להעביר את כל המידע הדרוש לגננת, יוצרת עניין אצל הצד השני וכו'. תראי את הגננת חותמת לך על טופס הזמנה, תראי את עצמך מעבירה את הסדנה לילדים בגן. בהצלחה! פיני

וואו פיני !! ../images/Emo140.gif

אהבתי מאוד מאוד מאוד את רעיון הגור וכבר בימים הקרובים אביא אתי כמה ארנבונים פרוותיים לביקורי השיווק שלי ! משהו שכבר חשבתי עליו ומופיע בדף שצרפתי לפלייר: כל גן יקבל ממני מתנה אירוע הורים-ילדים, וכן הצעתי פעילות הדגמה חינם ממי שרוצה להתרשם ממה שאני עושה. אני חושבת שהפלופ הרציני שלי זה הטיימינג, יולי-אוגוסט זאת התקופה הכי גרועה לנסות לשווק חוג. הגננות בלחץ ממסיבות סוף שנה, הדינמיקה בגן פחות זורמת... אני מתכוונת לעבוד כל השבוע ואז לחזור לזה בימים הראשונים של ספטמבר, שאז הרבה גנים מחליטים סופית. חוץ מזה השקעתי במגנטים צבעוניים ונחמדים להשאיר בגן (כן, על המקרר, מה יש?!) כי לפלייר יש נטייה להיעלם לפעמים, ומגנט קשה לפספס. מודה לך מקרב לב על המחשבה, תשומת הלב והרעיונות. מבטיחה לעדכן!!

pinibs

New member
עוד משהו קטן...

נסי, לפחות לפעמים, להתיחס גם אל ה"פלופים" מכיוון שונה. כן, יכול להיות שיולי-אוגוסט זו התקופה הכי גרועה לנסות לשווק חוג, אבל מצד שני, יכול גם להיות שלא. אולי מתחילת השנה והלאה כולם מנסים לשווק את החוגים שלהם, ולכן דווקא עכשיו זה זמן נהדר לכתת רגליים וללכת מגן לגן, כשרוב תשומת הלב יכולה להיות מופנית רק אלייך...? כמעט ולא יכול להיות מצב שיהיו בו רק חסרונות. אל תוותרי כל כך מהר על אוגוסט, ואל תמהרי-תתפתי לנכס לעצמך פלופים - יכול להיות שדווקא מאמץ מרוכז עכשיו יתן לך התחלה נהדרת... המון בהצלחה, פיני

למעלה