שלום לפורום היצירתי!

איללי

New member
שלום לפורום היצירתי!

אני מגיעה אליכם מהצד המשלים של הפורום, בדרך כלל אי בפורום מתכונים אבל מדי פעם אני גם רוצה לגוון והפעם - אני רוצה להכין עוגה מקושטת. ראיתי באתר של "אחת-אחת", שהוא אתר מהמם שפשוט דיפדפתי בו שעה, עוגה שהרעיון שלה נתן לי רעיון למה להכין לסתבא שלי ליומולדת- עוגת עץ משפחתי. חשבתי על משהו כזה: עוגת שוקולד עשירה, גבוהה וקשיחה. מעליה ציפוי כלשהו, לא משהו מסובך, אולי ציפוי שוקולד קשיח כי אני לא מתכוונת להתעסק בזה יותר מדי, אפשר גם משהו צבעוני, אבל בתחום הזה אין לי הרבה ניסיון, זה יהיה באחריותכם, וממעל עוגיות עגולות שאותן אני אקשט בעיניים, חיוך ושיער לפי הקרוב משפחה. אולי אפילו ארשום שם או משהו כזה. איך אני עושה את העוגיות? אני אהיה חייבת לקנות חומר מיוחד או שאפשר איך שהוא לעשות את זה עם מזלף וחומר מתוק מקשיח [יש לי בראש את הגינגר ברד והציורים שעושים עליהם] מישהו יכול לעזור לי? אני ממש התלהבתי מהרעיון... צריך: 1. עוגה טובה וגבוהה. 2. ציפוי קשיח, עדיף צבעוני, עדיף בלי הרבה עבודה 3. עוגיות נוחות לעבודה - שטוחות 4. איך לצייר את קרובי... וחוץ מזה טל של שחר אמרה לי להגיד שהיא שלחה אותי וככה תעזרו לי הכי מהר והכי יפה!! המון תודה ! אה, וחשבתי על עוגיות לשים על העוגה כי ככה כל אחד יוכל לקבל את עצמו...
 

טלי 234

New member
אני אנסה לעזור ../images/Emo13.gif

קודם כל - בתור ציפוי שוקולד לעוגה את יכולה לשים גנאש. הרבה בפורום ממליצות על זה. קישוט עוגיות אפשר לעשות עם רויאל אייסינג - ציפוי מתוק שאפשר לזלף על העוגיות. הרויאל הוא בעצם ערבוב של חלבון ביצה עם 250 גרם (בערך) אבקת סוכר. בעקרון עדיף להוסיף את האבקת סוכרל לחלבון בהדרגה ולערבב כדי לקבל את הסמיכות הנוחה לך. את הרויאל אני מזלפת על עוגיות באמצעות שקית סנדוויצים רגילה שחוררתי עם קיסם. אפשר לצבוע את הרויאל עם צבעי מאכל (צבעי ג'ל, לא צבעי מאכל רגילים מהסופר, יש בחנויות המתמחות). מתכונים לעוגיות ועוד מאמרי הדרכה יש בקישורים ומאמרים של הפורום. בהצלחה!
 

net the jet

New member
תשובות

הנ עוגה שהכנתי השבוע ללא בצק סוכר... זה לא גנאש אלא שוקולד חמאה וקצת סירופ תירס....שנותן ברק. לגבי גובה העוגה, למלש זו כמות וחצי של המתכון שלי ( יש בשפע בחיפוש ) ברינג 28... אז אפשר גם ללא בצק סוכר.
 

איללי

New member
קודם כל, העוגה מדהימה

נראית פשוטה אך מרתקת. אותה אני הולכת לאמץ. מאיזה חומר השתמשת כדי לעשות עיגולים? שנית, מהן הכמויות של השוקולד/חמאה/סירופ תירס? זה יוצא יותר מבריק מגאנש? או, מה בעצם ההבדלים ביניהם? מה את ממליצה לגבי הפרצופים? האם באמת עוגיות זה רעיון טוב? או פשוט לעשות מאיזהו חומר פרצופים? [העניין הוא שאין לי באמת המון זמן, כי אני סטודטית באמצע תקופות בחינות אז ממש חשוב שזה יהיה מהיר, לא חייבים מדהים ברמות, רק העיקרון חשוב]
 

net the jet

New member
אז קודם כל תודה. לגבי הקרם

הנה כמויות 200 גר שוקולד עם 100 גר חמאה ו 2-3 כפות סירופ תירס. אני חושבת שזה קרם יותר קשה מגנאש. העיגולים פה מבצק סוכר. אם את רוצה-אז הכי קל ומהיר זה לקרוץ עיגולים מבתק סוכר, ועם טוש לצייר חיוך\עיניים\ קצת בצק סוכר כתלתלים או שיער או קירחים... ויהיו לך פרצופים ( מקוה שהקוונה שלך פרצופים לקישט העוגה ? ) אם לא..אז עוגיות, אבל הז הרבה יותר עבודה.
 

איללי

New member
כן, הכוונה היא לקישוט העוגה...

אם תוכלי להפנות אותי לחנות של מוצרים כאלו בירושלים או בסביבות נתניה? תודי שזה רעיון נחמד, איזה באסה שהוא לא שלי...
 
למעלה