שלום לפורום המעניין
ו

שלום לפורום המעניין ../images/Emo49.gifו../images/Emo50.gif

שלום לכם, יש לי הרבה שאלות, מקווה להיעזר בכם
סיימתי בהצלחה (ממוצע 86) את לימודי התואר הראשון בע"ס באוני' ת"א לפני כ- 4 שנים אך לא עסקתי בתחום היות והמשכתי לעבוד במשרה מלאה בתחום בו עסקתי בהיותי סטודננטית (עבודה מעניינת ומכניסה יש לומר כפרילנסית במס' גופים). אחד השיקולים שלא להתחיל לחפש עבודה בתחום היה העניין הכספי לצערי שכן עם נישואיי ולקיחת משכנתא והתחייבויות שונות, ידעתי שזו הדרך לפשוט רגל ולצערי לא התחלתי את הקריירה כעו"סית. כיום זה מעט חסר לי ובשמחה הייתי נהנית לעבוד בתחום הטיפולי אולם כעצמאית, בעלת קליניקה וכיו"ב (אני כיום מתנדבת בארגון מסויים וממש נהנית שוב לעזור לאחרים). ונעבור לשאלות: * האם יש באפשרותי לעשות זאת או שמא יש צורך בלימודי תואר שני לשם כך? * האם על מנת להתקבל לתואר שני עליי לעבוד ולצבור ניסיון כלשהו או שציוניי מהתואר הראשון יספיקו לי????.... * האם בגלל שעברו מס' שנים מהתואר הראשון (ושוב לא עסקתי בתחום הע"ס) יכולים לעשות לי בעיות להתקבל לתואר שני? * האם כדאי לי להירשם בפנקס העו"סים. חשבתי על כך עוד כשסיימתי את לימודיי, אך כשהתקשרתי לברר בעניין נאמר לי שאם אני לא עובדת בתחום, אין לי טעם לעשות זאת (ענייני כסף שנתיים שלא לצורך?!?!!?) מה הרישום בפנקס והחברות באיגוד העו"סים מקנה? (ואם אחליט לבסוף שלא לעבוד בתחום - אולי זה באמת לא כדאי לי?) * האם יש אפשרות לעבוד כפרילנסית בתחום הע"ס כיום נניח בחצי משרה? * ושאלה באמת אחרונה -
האם המצב בשוק כל כך גרוע והמשכורות כל כך נמוכות? (באיזה סדר גודל של משכורת מדובר במשרה מלאה או חלקית)? סליחה על ההטרדה, מקווה שגם אני אוכל מתישהו בעתיד לתת פה את חלקי
שיהיה לכם הרבה טוב, כי אתם עושים הרבה טוב לכולם

אענה כמיטב יכולתי

1) תקנו אותי אם אני טועה, אבל אין כיום חוק המונע מכל אדם בישראל להגדיר עצמו כמטפל, ותיאורטית יכול כל אחד לפתוח קליניקה ולטפל באנשים, כולל טיפול על ידי הנחת בננות ירוקות על הראש. כך שגם את יכולה לפתוח קליניקה ולטפל באנשים. אך מאחר ואת עובדת סוציאלית ולכן את אדם אחראי, ודאי תרצי לרכוש ידע וניסיון לפני שתטפלי תמורת תשלום. 2) אני יכול להעיד לגבי אוניברסיטת חיפה שעל מנת להתקבל ללימודי תואר שני יש צורך בשנתיים של עבודה בשטח (למעט קבלה במסלול ישיר מתואר ראשון, על סמך ציונים). כמובן שלכל אוניברסיטה יש קריטריונים משלה לקבלה ודבר אינו מבטיח לך שתתקבלי לאחר שתצברי את הניסיון הדרוש. 3) על מנת שתוכלי לעבוד כעובדת סוציאלית את חייבת על פי חוק להירשם בפנקס העובדים הסוציאליים. כיום מדובר על תשלום של 210 ש"ח להרשמה. לא ידוע לי על תשלום שנתי. 4) ניתן בהחלט לעבוד בחצאי משרות, ולמעשה יש סיכוי גדול יותר למצוא עבודה בחצי משרה מאשר במשרה מלאה. המצב בשוק אכן לא הכי טוב והמשכורות נמוכות יחסית. אני מקווה שעזרתי במשהו

קודם כל ../images/Emo51.gif רבה על התשובה....

ועוד כמה תהיות בנוגע למה שכתבת.... * כששאלתי האם ניתן לעבוד בחצאי משרות התכוונתי כפרילנסית ולא כשכירה של הגוף הספציפי..... * מה נותן לי הרישום לאיגוד מעבר לצורך בכך אם אעבוד כעו"סית? * האם יכולה להיות בעיה להתקבל למקום עבודה עם זה שסיימתי לימודים לפני X שנים ולא עבדתי בתחום? * עד כמה בכלל קיימות עבודות בשוק ומה ז"א שהמשכורות נמוכות יחסית? ושוב - סליחה על כמות השאלות מראש...
וחג שמייח

כשהייתי מנהלת של עמותה חברתית

שכרנו את שירותן של שתי עובדות סוציאליות, שתיהן בחצי משרה, בעבודה כפרילנסריות. המשכורת לא היתה גבוהה, אבל הוגנת. אני מאמינה שקיימת עבודה בשוק, (למרות שאני לא עובדת סוציאלית אבל יש לי נסיון בתחומים אחרים שבהם יש לא פחות בעיה), רק צריך לדעת למצוא אותה. אם תתעקשי מספיק, תמצאי.

אין יחסי עובד-מעסיק, העבודה תמורת

חשבוניות מס או כשכר סופרים אם היא חד פעמית. במקרה שלנו זה היה אם אני זוכרת נכון כנגד חשבוניות.

פרילנסרית

לא ממש ברור לי למה הכוונה. לתת שירותים של עובדת סוציאלית באופן פרטי? אולי מישהו כאן בפורום מכיר אפשרות כזו או רעיון כזה. הרישום לאיגוד והרישום בפנקס העוס"ים אינם היינו הך. רישום לאיגוד מקנה לך חברות בארגון המקצועי של העוס"ים, והוא אינו חובה. רישום בפנקס העוס"ים הוא חובה על פי למי שרוצה לעסוק בעבודה סוציאלית. אלו הם גופים שונים. אינני יכול לדעת מה יחשוב מעסיק פוטנציאלי בקשר לכך שסיימת את הלימודים לפני שנים ולא עסקת בתחום. אני מניח שזה לא ישחק לטובתך כאשר ידרש נסיון. יש מסגרות פרטיות שבהן הדגש מושם על עוס"ים צעירים דווקא, להם ניתן לשלם פחות, ומבחינתם תהיי אטרקטיבית כי הם יראו במצבך הזדמנות להציע לך עבודה בשכר נמוך. אם תעקבי אחר הודעות שנכתבו כאן בפורום תוכלי להתרשם יותר ממצב התעסוקה ומרמת השכר. ככלל, היצע העבודות אינו גדול והשכר נמוך ומתקרב למינימום, אם לא למטה ממנו על ידי תרגילים שונים. חג שמח מאד

../images/Emo51.gif על עזרתך...../images/Emo13.gif

לצערי הרב מה שקראתי כאן בתשובותיך ומה שקראתי בפורום (ומה ששומעים בחדשות לעתים) ממש מתסכל ולא נותן הרבה מוטיבציה לעבוד בתחום למרות הרצון הרב הרב הרב כן לעזור ולעסוק בתחום עם עניין שכזה
אבל ממה מאכילים את הילדים בבית ומשלמים משכנתא ושאר הוצאות מחיה
משכר מינימום?!?!??!!??.... צריך לחשוב על זה לעומק....תודה בכל אופן

SuperGirl 25

New member
אולי כדאי לך בכל אופן לעבוד במשרה

חלקית כעו"ס- גם בגלל "הרצון הרב הרב הרב לעזור ולעסוק בתחום" כדבריך וגם כדי לרכוש ניסיון ולא לגרום להתיישנות התואר שלמדת.

swguy

New member
היי, אבי...

"יש מסגרות פרטיות שבהן הדגש מושם על עוס"ים צעירים דווקא..." - לאילו מקומות אתה מתכוון? רק חברות סיעוד?

מסגרות פרטיות כמו

הוסטלים, דיור מוגן, מפעלים מוגנים. יש מסגרות כאלה ששייכות לעמותות, למלכ"רים ויש ששייכות ליזמים פרטיים שמתפעלים את המסגרות ומקבלים תשלום לכך ממשרד הבריאות ומשרד הביטחון.

swguy

New member
מעולה!

הייתי מאוד רוצה להתחיל לעבוד כשיגיע הזמן בעזרת השם בהוסטל/דיור מוגן... מה למשל עם תחנות ציבוריות לבריאות הנפש ובתי חולים/מחלקות פסיכיאטריות? הם גם נוטים לקבל עו"ס שרק סיים ב.א או שזה כבר לבעלי ניסיון?

אני לא יודע בבירור

אני יודע שמסגרות ציבוריות מקבלות גם עוס"ים צעירים, אבל מאחר ומעולם לא עבדתי במסגרת ציבורית (קצת מתבייש, אבל מה לעשות?) אני לא יכול להעיד לגבי המדיניות שלהם בעניין זה. עבודה במסגרת פרטית היא פעמים רבות עניין של מו"מ ושל "מזל". אמנם יש יזמים פרטיים ששיקולי רווח מניעים אותם לשלם משכורות נמוכות לעובדים צעירים, אבל יש גם כאלה שמשלמים משכורות גבוהות יותר מהמקובל בשוק הציבורי. מעבר לכך, במסגרות כמו הוסטלים ודיור מוגן יש אפשרות להתנסות בתפקידים הדורשים אחריות ועצמאות רבה יותר משמתאפשרת לעובדים במסגרות ציבוריות. זה לא נדיר למצוא עובד צעיר אחראי על מספר דירות מוגנות, כולל אחריות על התחום המקצועי. למי שלא חושש מהאחריות זו הזדמנות מעולה להתקדם מבחינה מקצועית.

SuperGirl 25

New member
לפי מה שאני יודעת-

לשכות רווחה וביה"ח פסיכיאטריים מקבלים גם עו"סים ללא ניסיון. אני חושבת שזה גם תלוי בקובעי המדיניות במקום-יש כאלה שיעדיפו רוח צעירה ועו"סים טריים ללא שחיקה ויש כאלה שישימו את הדגש על הניסיון שהמועמדים רכשו.

SuperGirl 25

New member
אני גם "נתקלתי" בעו"ס שעבדה

כפרילנסרית-בחסות הנוער. שבוע טוב

למעלה