שלום לפורום המקסים

מיצלי2

New member
שלום לפורום המקסים ../images/Emo140.gif

חייבת לציין שהמאפים בתמונות נראים חבל"ז. וכל כך הרבה מתכונים... פשוט גן עדן. אני מחפשת מילוי לעוגת קראנץ', שמכינים מקקאו. במתכון שיש לי רשום להמיס חמאה + קקאו + סוכר, מבלי להרתיח. כאשר אני עושה זאת בבן מארי, וגם ישירות על האש (ניסיתי את שתי הדרכים), מה שקורה הוא שנוצרים גושים של קקאו + סוכר ונוזל מימי של החמאה. את ה"תוצר" הזה לא ניתן למרוח על הבצק, אלא רק להניח אותו גושים גושים במרחקים שווים כדי שלפחות יורגש בכל העוגה. מאכזב לגמרי. אני לא רוצה מילויים מוכנים כגון ממרח שוקולד, אלא להכין משהו עם קקאו. האם יש לכם מתכון למילוי עם קקאו? והאם אפשר להחליף חמאה במרגרינה לצורך מילוי? הרבה תודה, מיצלי
 

bali

New member
מנהל
מלית קקאו טעימה

היי מיצלי, אני מכינה את המלית לפי מתכון של קרין גורן והוא בהחלט ניתן למריחה, ואפשר להחליף חמאה במרגרינה: למלית קקאו: 150 גרם חמאה מומסת 2/3 כוס קקאו (80 גרם) 3/4 כוס סוכר (150 גרם) כפית מחוקה קינמון טחון אופן ההכנה: ממיסים את החמאה. מערבבים את החמאה המומסת עם שאר החומרים. מתקבלת תערובת די נוזלית. נותנים לה להתקרר קצת לטמפ' החדר שלא תהיה חמה מדיי על הבצק. כשהיא מתקררת קצת היא גם מסמיכה קצת. המלית עדיין נשארת קצת גרגירית בגלל הסוכר אבל בהחלט ניתן למרוח אותה והיא טעימה מאד. הכמות הזו של המלית מספיקה לשתי עוגות קראנצ'.
 

pirge

New member
הקראנצ'יות של פירגה ../images/Emo3.gif

צמות קריספיות/פירגה אהבה מביס ראשון העוגות נפלאות--כל ביס מלא שוקולד מתמסמס. ---כשמן הן--קריספיות. מומלץ מאד מאד מתכון: צמות שמרים קריספיות מתכון-משפחתי/פירגה לבצק: קובית שמרים לחים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים 200 מיל' שמנת חמוצה - או שמנת מתוקה פרווה 200 גרם מרגרינה רכה 3 חלמונים 3 כפות סוכר קורט מלח 4 כוסות קמח למילוי: לשים בקערת המיקסר ולערבב לקרם משחתי 200 גרם חמאה 4\3 כוסות סוכר 1 כף נס קפה 3 כפות קקאו קינמון לטעם / ליקר או רום/ להוסיף עוד 2-4 כפות ממרח נוטלה/השחר וחלבה מפוררת - לא חובה לציפוי גלזורה מיד כשהרולדות יוצאות מהאפיה ועדיין חמות: 2 כוסות אבקת סוכר 15 גרם חמאה רכה כפית תמצית וניל כף שמנת מתוקה הכנה: לערבב סוכר, וניל וחמאה. להוסיף שמנת מתוקה. (התערובת צריכה להיות נוחה למריחה, לא נוזלית מדי( אופן הכנה: לבצק: לקחת קערה גדולה . לערבב בקערה את קוביית השמרים עם השמנת . להוסיף מרגרינה ולבחוש. להוסיף חלמונים, סוכר ומלח וללוש עם 2\1 3 כוסות קמח . הכי הרבה 4 כוסות. ל א י ו תר. לכסות בניילון. למקרר ל-3 שעות לפחות. הבצק לא תופח במיוחד אבל צריך להיות במקרר. לחלק את הבצק ל- 4 מכינים 3 רולדות ממולאות קרם אפשר גם 4 בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה ב א מ צ ע במקום שהתפר מתחיל מלמעלה (אפשר להשאיר 2 ס"מ לא מחוברים בקצה העליון.) מ-2 החלקים שוזרים צורת איקס. אחד על השני..... את המלית להביא תוך כדי שזירה שיהיה כלפי מעלה. מניחים את הרולדות צפוף בתבנית אחת ליד השניה. אופים בתנור בחום של 175 מעלות עד שמוכנות. לבדוק אחרי 30 דקות. הערה חשובה: הבצק לא תופח במיוחד........אבל בכל זאת צריך להיות במנוחה במקרר. הקראנץ' יוצא נמוך וקריספי לא גבוה כמו עוגת שמרים רגילה--המלצה חמה. תהנו
 

מיצלי2

New member
../images/Emo51.gif תודה רבה bali ו-pirge ../images/Emo13.gif

Bali אני אנסה את המלית הזו בהמשך, כאשר אכין את העוגה לפי המתכון שיש לי לבצק.
מבטיחה לעדכן. Pirge, אני רוצה לנסות להכין את העוגה לפי המתכון שלך, היות ואני אוהבת את העוגה הזו קריספי, ועם המתכון שלי היא יוצאת רכה ו"מלאה" בבצק, מה שאני פחות אוהבת. כל הזמן אני אומרת לבעלי שאני חייבת למצוא מתכון שיידמה לעוגת קראנץ' שהייתי קונה לפני עשור בקונדיטוריה שמאז כבר נסגרה (למגינת לבי) - העוגה היתה קריספית חבל"ז. ניסיתי כבר 3 מתכונים ותמיד העוגה יוצאת מלאה ורכה. לפי התאור שלך את המתכון, זה מיד העלה לי לראש את אותה עוגת קראנץ' חלומית בה נפשי חושקת שנים רבות ללא הועיל. לכן אני רוצה להכין אותה היום. אבל כמה שאלות לגבי המתכון: לגבי הבצק: האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט ביו 3%? (זה מה שיש לי בבית כרגע) וסוער מידי לצאת היום. לגבי המילוי: האם התכוונת רום או ליקר כתחליף לקינמון או בתוספת לקינמון? לגבי הציפוי: איך מכינים אותו? האם גם צריך להמיס קודם את החמאה ואז לערבב עם שאר החומרים? או לחמם הכל ביחד? לגבי האפיה: האם אפשר לאפות כל עוגה בתבנית אינגליש קייק או עדיף אחת צמודה לשניה בתבנית מרובעת גדולה? תודה מראש על התשובות. מבטיחה לעדכן איך יצא.
הישמרו ממזג האוויר המבורך
י ום טוב לכולם בינתיים, מיצלי
 

pirge

New member
מיצלי תשובות../images/Emo140.gif

תחילה למירקם העוגה: זו לא עוגת שמרים רגילה שתופחת זו עוגה כשמה כן היא קראנצ'ית וקריספית כמו שחלמת עליה,בדיוק. הבצק לא תופח כמעט,אבל משאירים בכל זאת למנוחה. לא החלפתי ליוגורט,נראה בהחלט שיתאים . תלכי על זה. רום ליקר קינמון זה לפי טעם אישי אפשר להוסיף ואפשר לוותר הזיגוג : חימום קל וזהו...רק עד שנהיה סמיך ומאחד את כל החומרים. אני מכינה בתבנית אחת מלבנית בגודל 27X33 נכנסות בדיוק 3 רולדות. לדעתי,בתבנית אינגליש קייק,השמרים יתפחו וזה לא בדיוק מה שאת חולמת.... בהצלחה בפעמים הבאות שתכיני,את יכולה להכין קראנצ'יות אישיות.
 

מיצלי2

New member
עשיתי זאת ../images/Emo70.gif אבל...

בסוף השתמשתי באמת ביוגורט. הבצק יצא בטקסטורה הדומה לבצק פריך. האם ככה זה צריך להיות? זה בהחלט יצא קראנצ'י, וטעים לאלל'ה, והמילוי מוצלח לגמרי. תודה על כל התשובות בינתיים.
. אין לי אפשרות להעלות תמונה, אבל האמת שזה לא יצא כמו שנראתה העוגה שלך...? לא נורא. בפעם הבאה אנסה עם שמנת. המשך יום נפלא! מיצלי
 

pirge

New member
לדעתי אין קשר ולא דומה לפריך. זה בצק שמרים.

בכל אופן,מודה לך שהבאת חוות דעת. ושמחה שניסית. ערב
טוב.
 

חנהפ

Active member
לעוגות שמרים אני מכינה

תערובת קקאו סוכר, סוכר וניל ומעט קינמון מורחת מעט ריבה טובה על עלה הבצק, את הקקאו ומעל מגררת במגררת גסה מעט מחמאה.
 
למעלה