שלום לפורום הנכבד

ganjaman stound

New member
שלום לפורום הנכבד

ראשית שמחתי לראות שקיים הפורום הזה - כמה נפלא אני מגדל דגים בערך 3 שנים בעיקר משריצים פשוטים כמו גופי ופלטי וכן מספר סקלרים רציתי לדעת מה הדרישות להתחיל לגדל צמחיה חיה באקווריום כדי שהצמחיה גם תחיה מאחר שכבר ניסיתי זאת בעבר ללא הצלחה יתרה כל מידע יעזור: איזו תאורה אני צריך ובאיזו עוצמה (אקווריום של 75 ליטר בערך) האם טמפ המים חשובה האם הדגים שציינתי יכולים לחיות עם הצמחיה או שאני צריך אקווריום נפרד אילו בדיקות אני צריך לעשות למים אם בכלל וכל מידע אחר שיכול לעזור לצמחים לשרוד בתודה על כל שיתוף פעולה

nirfun

New member
שלום שלום

הדבר הראשון שצריך לספק לצמחייה הוא תאורה נכונה... צריך לקנות נורה שייעודית לצמחייה או שמתאימה לצמחים... אתה צריך גם לפחות חצי וואט לליטר ז"א בערך 40 וואט (קצת פחות אבל תמיד עדיף יותר)... אחרי שיש תאורה מספקת ניתן להוסיף אך לא חובה להוסיף פד"ח (CO2- פחמן דו חמצני).... יש תרשים להכנב ערכה ביתית וזה לא יוצא הרבה כסף... מומלץ להוסיף גם דשן לצמחים... רוב המשריצים לא אוכלים צמחייה (בעצם כולם חוץ ממולי בלון שמוטל בספק) ולגבי הסקלר אני לא יודע.... זה מה שאני זוכר.... בהצלחה...

ganjaman stound

New member
תודה על העזרה וקצת פירוט

כמה שאלות להבהרת התשובות בקשר לתאורה - יש את כל המנורות שכתוב עליהן 20W ומשווים אותם ל60W של מנורה רגילה אז למה אני אמור להתייחס ? ובנוסף היתה לי בעבר מנורה לצמחיה ומאז שהתקנתי אותה הצבע של הסקאלרים (שהיו בריאים לחלוטין עד אז) התחיל להישתנות עד שהם מתו אז כמה שעות אני אמור להדליק את התאורה ביממה כדי לא לפגוע בדגים ? - קצת יותר פירוט על הערכה שהזכרת יעזור לי - דישון לצמחים ? לא ישנה את רמות המים ויזיק לדגים ? לא מספיקה להם צואת הדגים ?

nirfun

New member
פירוט

מה זה 20 וואט שמשווים אותם ל-60 וואט? אף פעם לא שמעתי על זה... אתה צריך נורה בספקטרום התאים לצמחים.... יש נורות של אוסרם פלורה, יש אקווה גלו ועוד כאלה... מנורה בגודל 60 ס"מ היא בערך 18-20 וואט כך שהגודל גם משפיע על עוצמת התאורה.... אני כמעט בטוח שאין קשר בין התאורה ששמת לבין מוות הסקלארים.... אולי פשוט הדלקת את המנורה ב"בום"! ז"א היה מצב של חושך ופתאום אתה מדליק להם את האור.... צריך לעשות את התהליך בהדרגה, להשליק קודם את האור שבסיסית האק' (של הסלון/חדר) ואז לתת להם קצת להתרגל ואז להדליק את הנורה של האק'.... את התאוהר אני חושב צריך להדליק בין 8 עד 12 שעות ביום כך שהאמצע הוא 10 שעות... בעיקרון דישון לא אמור להזיק לדגים ישירות אבל יכול להיות שדשן משפיע על הפרמטרים של המים (אני צריך לבדוק את זה), צואת דגים גם מוסיפה והדגים גם פולטים פחמן דו חמצני כך שאם יש הרבה דגים הצמחים ישגשגו גם ללא דשן... אך אם אתה רוצה ממש צמיחה טובה כדאי להוסיף... לגבי הערכה אני יחפש ויתן לך קישור להוראות בניה....

אתה מתכוון לנורות PL

כל הנושא מאוד מסובך. אין ממש שחור ולבן. בד"כ כשמדברים על עוצמה של וואט מדברים על פלורוסנט. יש גם חישוב על פי עוצמת אור - לומנים , כמות לומנים לכל ס"מ.

סימסית

New member
ברוך הבא../images/Emo70.gif../images/Emo20.gif

אני לצערי לא אוכל לעזור כי איני מבינה גדולה בדגים אלו...

ganjaman stound

New member
המון תודה גם לך

מצאתי מנורות מתאימות (אני מקווה) של G.E לצמחיה ואקווריום שתיים של 20W בקשר לסקלרים לשעבר אני חושב שפשוט המוכר בחנות עבד עלי כי הצבע הסגול של המנורה הקודמת היה הרבה יותר חזק ממש התקרב ל-bleak ligth בקשר לצואת דגים יש לי די הרבה דגים באקווריום הייתי אומר בסביבות 50-70 שחלקם בשלבי גדילה שונים נראה לי שהם עושים לא מעט צואה יחסית האם עדיין יש טעם לדשן ? פשוט מצלצל לי לא טוב להכניס כימיקלים לאקווריום

nirfun

New member
אחי...

שכחתי להגיד לך אבל נראה לי שיש לך יותר מדי דגים.... (50?) איזה ובאיזה גודל?

לא כדאי

אם עד היום לא דרך צמח באקווריום שלך, אז לא כדאי להכניס צמח... אתה תצטרך להכפיל ולשלש את זמן הטיפול באקווריום בגלל מכת חלזונות!!! תמיד באים החלזונות עם הצמחים. אם כבר יש לך חלזונות באקווריום, אז תעשיר אותם ב-CO2, בכמות מזערית, ותתכונן לעבודות גינון.

VELTAIL

New member
ברוך הבא!

לצערי איני מגדלת משריצים אז לא אוכל לעזור לך...!

אורי-

New member
מה רע בחלזונות :

בכמות קטנה אין בעיה. הבעיה היא שאין כזה דבר כמות קטנה , ואז הם מתרבים כל כך מהר ומתחילים לפגוע גם בצמחים , לנשום חמצן ולתרום צואה. ישנם חלזונות שנחשבים טובים יותר , כמו מלאניה (קונכיה בצורת קונוס חד) שגם מתרבה לאט יותר. אם היה אפשר להבטיח חלזונות שלא מתרבים - כולם היו שמחים , כי הם יכנסו לכל מיני פינות ויאכלו שם שאריות ועלים רקובים , אבל כמו שאמרתי - זה לא קיים. בנושא חלזונות - בעלי צמחיה : תזהרו מחלזונות תפוח (גדולים בצבע צהוב כתום) הם ממש מגרסות עלים , יש לי אחד כזה באק' נפרד והוא אוכל כמויות מלפפונים אדירות , חתיכות בגודל שלו נגמרות תוך פחות מיום.

dz108

New member
כנראה אתה קונה במקום שנותנים לך...

...חלזונות בכוונה. אני מעולם לא קיבלתי חלזונות עם הצמחיה.

nirfun

New member
תגובה....

תראו אני שים, אתם ממש לא מבינים.... בלי להעליב את רוב חברי הפורום אבל רובכם כאן לא מבינים ממש טוב ועדיף שלא תגיבו אם אינכם בטוחים.... לענייננו: אכן יש סכנה שחלזונות יבואו ביחד עם הצמח אבל זה לא תמיד, הפתרון הפשוט הוא לשטוף את הצמח טוב טוב במים מהברז ולשפשף אותו קצת ואין מצב שיגיעו חלזונות... חוץ מזה יש עוד 2 דרכים להיפטר מחלזונות: 1. לשים בטויות ליצן (אוכלות את החלזונות) 2. לשים חומר בשם snail away אבל בכלל על תחשוב על חזלונות כי אם תעבוד כמו שצריך לא יהיה לך חלזונות.... אגב מנורות PL לא מומלצות כל כך, הם גורמות לאצות במהירות ומתחממות מהר מאוד.... איזה דגם של נורות קנית? לא רק ההספק (W) חשוב אלא גם הדגם ועדיף שתתיעץ איתנו לפני שאתה קונה.... דישון לא חובה, אך מומלץ..... לא אמרוה להיות בעיה עם הוספת דשן... אבל אם אתה לא רוצה אתה לא חייב....

ganjaman stound

New member
תודה על כל האינפורמציה

דבר ראשון מה המדד ליותר מדי דגים באקווריום ? כי בעבר כבר היו לי בערך 150 וויזואלית לא נראה צפוף מדי או סטרס של הדגים לא כולם בוגרים יש גם בתהליך גדילה וגם מספר שרצים וכן חלק מהגופים הם מזן קטן יחסית בד"כ כשאני רואה שמתחיל להיות להם צפוף ויזואלית אני מחלק את רוב הדגים ומשאיר לי את הצעירים והיפים (אני אוהב לראות אותם גודלים) וגם ליצור כל מיני הכלאות מעניינות. בקשר לחלזונות אני לא ממש מודאג בעיקר משתי סיבות החנות שאני בדר"כ מטייל בא היא מקצועית ועניינית ומחלקת הדגים בא די גדולה והסיבה העיקרית היא שיש להם איזה עשרה אקווריומים רק של צמחיה ולא ראיתי חילזון באף אחד מהם אני מאמין שעם היתה להם מגיפה הייתי רואה לפחות כמה חלזונות בקשר לנורות אני מאמין שמצאתי משהו טוב אני חושב שכבר כתבתי אילו מנורות פלורוסנט של G.E. שכתוב עליהם PL/AQ משמע לצמחיה ואקווריום כמו כן כתוב פס ספקטרום רחב והאור שהיא מוציא הוא סגלגל כחלחל כמו בחנות דגים קניתי 2 של 20W לאקווריום של בערך 80 ליטר ואני מתלבט עם לשים את שתיהן כי עם שתיהן האור נראה ממש חזק וצריך לדאוג גם קצת לדגים לא ? מה אתה אומר ? אומנם זה ארוך אבל לסיום בנוגע לדשן נשמע לי קצת מוזר הרי כל דשן מכיל בעיקר חנקת אשלגן ונתרן ושניהם לא ממש בריאים לאיזון האקולוגי של האקווריום מה זה דשן מיוחד לאקווריום עם דגים ? זהו ארוך ומיגע - צר לי

nirfun

New member
בבקשה...

תראה, המדד לכמה דגים "נכנסים" באק' הוא כזה: ליטר מים לכל ס"מ של דג אם אני זוכר נכון... ולא הולכים לפי הגודל הנוכחי של הדגים אלא לפי הגודל הפוטנציאלי... גם אם זה לא נראה ויזואלית זה לא אומר שזה לא צפוף... אם אני ישים 5 בני אדם בחדר קטנצ'יק, הם יגדלו אך לא כמו שהם היו גדלים במרחב פתוח, מה גם שכך הם יהיו רגישים יותר למחלות.... לגבי הנורות: אני חושב שעשית טעות שקנית את המנורות האלה.... 2 דברים: 1. מנורת PL אמנם יכולה להתאים לצמחייה אך היא גורמת לאצות ומתחממת מאוד מהר, אך אם כבר קנית אז תשאיר אותן, זה גם טוב.... 2. לי יש מנורת PL והיא בצבע לבן ולא שמעתי על מנורת PL כחולה אך יתכן שיש, אור כחול איננו מתאים כל כך לצמחייה, האור הזה גורם לפריחת אצות במהירות, למרות שהאק' נראה איתו מאוד יפה... הצמחים גם לא משתמשים הרבה באור הכחול.... בעיקרון 2 נורות של 20 וואט לא יפריעו לדגים שלך.... אבל יש דגים שתאורה חזקה מפריעה להם למשל דיסקוסים.... כן, יש דשן מיוחד שמתאים לאק' (לא יודע על איזה משהו אחר חשבת), לא נראה לי שהוא מזיק לדגים... אך אתה לא חייב לקנות... זה אמנם ארוך אך לא מייגע... אשמח לעזור לך בכל שאלה....

ganjaman stound

New member
המון תודה

לא ממש הבנתי מה זו נורת PL אני לא אמרתי שזה מה שקניתי האמת שאני בכלל לא יודע מה זה אומר הנורות שקניתי הן פלורוסנטים טיובה ארוכה ממש כמו בחנויות דגים לפחות ככה זה נראה ושוב כתוב עליה pl/aq כשהקוונה בPL היא PLANCE יעני צמחיה מחממות ? חשבתי שפלורוסנט אילו המנורות הכי קרות שיש ובקשר לגוון רשום עליה ספקטרום רחב מה שנשמע לי הכי מתאים לא? ועם כבר אז עוד שאלה שחשבתי עליה ראיתי באיזה מאמר שצריך מצא יותר עבה לצמחיה וגם נשמע הגיוני (שיהיה לשורשים על מה להיתפס) אז חשבתי גם להוסיף פילטר ביולוגי איך נשמע טוף גרוס מחנות גינון (הרבה יותר זול) בהנחה שאני מחטא אותו בתור מצא ביולוגי ? ולסיום בקשר לדשן - יש המלצות? כמו כן אמרו לי שעם מוסיפים דשן צריך להוסיף גם CO2 ולהגדיל שעות תאורה כדי לשמור על האיזון יש בזה משהו? כי אם כן כל הנושא של הCO2 עוד חדש ולא ממש ברור לי

nirfun

New member
תגובה....

אני לא מכיר את סוג הנורות שיש לך.... יכול להיות שהם מתאימים ואולי לא... נכון... צריך מצע עבה לצמחייה.... ואומרים כמה שיותר עבה יותר טוב... 7 ס"מ בערך זה ממש טוב... אין קשר לפילטר ביולוגי (אם אתה מתכוון לתת קרקעי), להפך- לא מומלץ לשים צמחייה עם פילטר תת קרקעי... לגבי מצע מתאים אני חושב שהכי טוב זה חצץ קוורץ גרוס שהוא אינרטי... נכון, אם יש לך דשן תוסיף תאורה כדי שלצמחים יהיה רצון להשתמש בו וגם CO2 מומלץ אך לא חובה.... מה לא הבנת עם ה-CO2? לא הבאתי לך קישור? אם לא תגיד....

ganjaman stound

New member
ניזכרתי בעוד שאלה

לגבי ההפרשות של הדגים אחרי שיש לי כבר צמחיה באקווריום כשאני מחליף מים עדיף לשאוב גם את ההפרשות או להשאיר אותן לדישון הצמחיה ?

למעלה