שלום לפורום , ומזל טוב:)

Queen Of Rain

New member
שלום לפורום , ומזל טוב:)

הבקשה שלי היא כזאת צבעתי את חדרי, ועכשיו אני רוצה להוסיף לו מין קישוט אומנותי שימשוך את העין ולכן חשבתי לעשות כיתוב סיני לאורך קיר אחד כיתוב משמעותי שלפי הפאנג שוואי אני מקווה שיכניס לחדר שלי את הכתוב בו ולכן , אלו המילים שרציתי לרשום : אהבה יופי חופש הצלחה אושר עושר מישהו במקרה יכול לומר לי איך אני מתרגמת את זה לכתב סיני..? תודה רבה ויום טוב!

Queen Of Rain

New member
הממ...קצת עזרה ונחמדות?

אף אחד לא שש לענות לי :,( איפה ה"אנשים טובים באמצע הדרך" כמו שהשיר אומר ?

Mei11

New member
זה לא מחוסר נחמדות...

זה לא כזה פשוט לכתוב סימניות סיניות. ראיתי פעם באחת מחנויות ההום סנטר סטנסילים עם סימניות בסגנון שאת מחפשת. חוץ מזה יש באתר הזה מילון (וגם קצת הסברים כלליים על סימניות).

Reikan

New member
זה כתב מסובך להחריד

אפילו יותר מהקאנג'י היפני.

Mei11

New member
הקאנג'י היפני

הוא הכתב הסיני (עם הבדלים קטנים פה ושם, לפני שמישהו תופס אותי במילה). אז בעצם הם מסובכים באותה המידה

Reikan

New member
לא ממש

הקאנג'י עדיין נראה פשוט יותר מהכתב הסיני. הסימניות הסיניות מורכבות מהמון קווים (רובן) והסימניות היפניות (הקאנג'י) מורכבות ממספר קטן יותר של קווים. בטח יש פה אנשים שמבינים הרבה יותר ממני בשפה היפנית כמו GnomeBubble, אז גם אותי אל תתפסו במילה

Mei11

New member
לסינית יש שני סוגי כתב

יש את הכתב הסיני המסורתי והכתב הסיני המפושט. הכתב המסורתי הוא מה שאפשר למצוא בטקסטים עתיקים, וקיים עד היום בטאיוון והונג קונג. הכתב המפושט, שהושפע מאד ממה שהיפנים עשו לקאנג'י, הוא הכתב שמשתמשים בו בסין היום. ביפנית, בנוסף, יש שני "כתבים" נוספים, הרבה יותר פשוטים מהקאנג'י.

Reikan

New member
השכלתי ../images/Emo13.gif

וכן, כאחד שחורש על יפן 24/7 אני מודע לקיומו של כתב הקאנה, ובימים אלו אני לומד היראגאנה.

Mei11

New member
תחשוב על הצד החיובי של זה

ככל שתלמד יותר קאנג'י יהיה לך קל יותר להסתדר בסין

Reikan

New member
אני לא מתיימר להגיע לסין..

אבל אולי יום אחד אבקר שם

tals56

New member
הקריאות היפניות הם לא כמו הסיניות.

היום בסינית יש מעט מאוד סימניות שיש להם את אותה קריאה כמו של היפניות וגם ביפן לכל סימן יש קריאת אונ-יומי (קריאה סינית עתיקה שלא מקובלת היום בסין) וקריאת קונ-יומי (קריאה יפנית שהיפנים הוסיפו) ולכל אחד מהיומי יש כמה קריאות (בדרך כלל 2-3 אבל בכמה מקרים מאוד חריגים יש אפילו 10-15)

GnomeBubble

New member
און-יומי

היא כאמור משהו שיותר נכון להגדיר אותו בתור "עיוות יפני של קריאה סינית רנדומלית" ולא "קריאה סינית עתיקה", אבל בגדול אתה צודק

GnomeBubble

New member
הי, קראת לי

אז כמו שמיי אמרה יש היום שני סוגים של כתב סיני. מפושט ומסורתי. בעצם גם הכתב הסיני המסורתי הוא סוג של כתב מפושט, ויש סוגי כתב עם רמת "מסורתיות" שהולכת ועולה הלאה (עד לכתב-העצמות הקלאסי בן אלפי השנים שממנו התפתחו הסימניות הסיניות). בכל מקרה, הסינית המפושטת (שנהוגה בסין העממית שנקראת לפעמים "ה-Mainland") באופ כללי יותר פשוטה מהיפנית (למרות שיש סימניות שבהן זה דווקא הפוך) והסינית המסורתית (שנהוגה בטאיוואן, הונג-קונג, מקאו ובתפוצות הסיניות ברחבי העולם) יותר מורכבת מהיפנית בת-זמננו (שגם עברה מספר הפשטות במשך המאה העשרים, במיוחד לאחר מלחמת העולם השניה). חשוב לציין, דרך אגב, שכתב מפושט יותר לא בהכרח אומר שהוא פשוט יותר ללימוד. מצד אחד יותר קל ומהיר לכתוב אותו, אבל מצד שני יש יותר סימניות דומות ויש פחות קשר למבנה המקורה של הסימניה (שבזכות ההגיון הפנימי שלו אפשר לזכור אותה יותר בקלות).

Omiz

New member
בגדול

מה שאת מחפשת זה מן הסתם סימן אחד שמייצג את המשמעות של המילים שאת רוצה לכתוב על הקיר, וזה בסדר למי ששולט בסינית קלאסית, אבל היום הסינית המודרנית היא יותר דו-הברתית, אז קבלי בסינית מודרנית: אהבה - 爱情 יופי - 美丽 חופש - 自由- אבל זה לא נשמע כל כך טוב בסינית לדעתי הצלחה - 成功 אושר - 幸福 עושר - 富 טוב, עכשיו שמישהו יתקן אותי....

Queen Of Rain

New member
קודם כל תודה לכולכם

דבר שני , נכנסתי לאתר ההוא דרך הקישורים אבל לא בדיוק הסתדרתי איתו ולאומיז , יש כמה דברים שלא הבנתי מז"א סימן שמייצג את המשמעות? זה לא כמו אותיות אני אנסה להסביר זאת כך - למשל אהבה בעברית love באנגלית זה כתב(שילוב של אותיות) לא סימנים , האין זה כך גם בסינית? ובקשר לצמדים של הסימנים , אני אמורה לכתוב את שניהם או שזה כמו מילים נרדפות? כי רציתי מילה מתחת למילה לאורך , לא 2 אופפ... נראה לי שקצת הסתבכתי עם עצמי:) שבת שלום

Omiz

New member
בואי נעשה את זה פשוט

אהבה - 愛 יופי - 美 חופש - לא יודע מה זה בסימן אחד הצלחה - 成 אושר - 福 עושר - 富 ולא !!! זה לא כמו אותיות...
בהזדמנות אני אתן אסבר על איך עובדת השיטה או שמנהלת הפורום הזריזה תעשה את זה לפני...

baozi

New member
שיהיה לבריאות

בריאות זה 健康 את יכולה לבחור סימן...

למעלה