שלום לפורום! חול מסוג פרקטיקט

שלום לפורום! חול מסוג פרקטיקט

יש כאן משתמשים בסוג הזה באופן קבוע? אני רוכשת את החול הזה כבר מספר שנים אך מקיץ האחרון כל רכישה אני מקבלת חול שנראה שונה - הצבע שונה כל פעם , גודל גרגירים שונה, ריח שונה. הכל מאותה החנות ( וכנראה מאותו הספק) . לא הייתי מתיחסת לזה אם לא אלרגיה שפתיח אחד מהשלישיה שלי. לא, הקרחות ברגליים האחוריות ובבטן התחתונה זה וודאי לא פטריה - היינו אצל הוטרינר וקבלנו דיאגנוסטיקה. כמו כן קבלנו זריקת סטרואידים שעזרה. אבל השפעת הזריקה פגה אחרי שבועיים והמסכנון שוב חזר ללקק את עצמו בטירוף עד הקרחת...המליצו לי להחליף חול.... השאלות: נתקלתם בתופעה כזאת? האם יש מצב שקיים חול מזוייף שגורם לאלרגיה? לא נראה לי הגיוני כי זה לא כלכלי לזייף חול, זה לא תיקי לאוי וויטון... תודה מראש לעונים!

dimitrygo

Active member
מנהל
איך לי מושג לגבי החול הזה אבל לדעתי את צריכה להחליף לחול אחר

כמה שיותר מהר.
שמעתי המלצות טובות על קיטיליטר עם ריח של טאלק עדין. אני בטוח שתקבלי עוד המלצות.
&nbsp
לחילופין את יכולה להחליף לסוג אחר לגמרי של חול, למשל חול מתגבש עשוי מנסורת עץ. אני כבר מעל 10 שנים משתמש בחול כזה מחברת cat's best, יש לו מספר חסרונות אבל לדעתי היתרונות שלו עולים על חסרונות.

be_roo

New member
אין לי מושג לגבי זיופים, ניסיתי אותו פעם אחת וויתרתי מיד

בגלל האיכות, כחול מתגבש הוא לא ממש טוב, הגושים נשארים עיסה דביקה במשך הרבה זמן. כמות האבק היתה גדולה. בקיצור, איכותי הוא לא.

ייתכן והתגבשות גם...

תלויה בשתן של החתול. אני ניסיתי כמה סוגים שבעלי חתולים אחרים המליצו לי כמתגבשים מצוין וויתרתי כי הגושים התפוררו. פרקטיקט מתאים לחתולים שלי ולהערכתי האיכות של החול ברמה של קנדה ליטר בערך ( איכות טובה בעיניי). את הנסורת לא ניסיתי ולא אנסה כי ראיתי מה זה אצל חתולים אחרים - הבית נראה כמו קרקס, הכל מלא נסורת והארגז - זה לא מתגבש בכלל! עכשיו קניתי חול בשם "Icat", נראה איך גשמון ( התינוק שפיתח את האלרגיה) יירגיש והאם זה ייפסק.

be_roo

New member
בהחלט יש הבדלים בין החתולים

עם כמויות השתן שהכלייתי שלי מפיק, הפרקטיקט פשוט לא עמד בעומס.

רק לאחרונה עברתי למתגבש (כי גם הקריסטלי הפסיק לעמוד בעומס), אז אין לי הרבה נסיון עם סוגים שונים.

בהצלחה.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני בהחלט מדבר על חול מתגבש עשוי מנסורת עץ

הוא דווקא מתגבש לא רע בכלל. מה שכן, הוא מתפזר יותר בקלות מחול רגיל וזה החסרון הגדול שלו.

Yukita

Active member
מנהל
ענייני חול

בהחלט יש הבדלים ניכרים בין חתולים שונים בכל הקשור לחול: גם בהעדפות אישיות לגבי סוג חול, וגם באופי התוצרת (כמויות אבל גם מוצקות הצואה ו/או רמת חומציות השתן). לכן אין חול אחד שמתאים לכוווווולם, למרות שיש מוצרים פופולריים יותר, למשל האברקלין שהרבה אנשים מרוצים ממנו וקונים למרות שהוא יקר יחסית. יש סוגים דומים לו באופי אך זולים יותר במחיר, כמו הקנדה ליטר והחול שכרגע משמש אצלנו בבית - חול בשם קלאסיק. כל השלושה האלו הם חולות מתגבשים.
&nbsp
לא הבנתי מהפוסט האם האלרגיה היא למרכיב ידוע, נניח משהו כמו טלק שיש בחלק מהחולות, או שפשוט קבעו באופן כללי אלרגיה לחול המשמש בביתכם כרגע. אם האלרגיה היא לחול מתגבש ללא זיהוי מרכיב ברור, יתכן שהפתרון הוא לעבור לאחת מהקבוצות האחרות - חול קריסטלי או "חול" ממוצרים אחרים כמו הנסורת.

הוטרינר רק אמר שזה אלרגי

לא עשינו משהו מיוחד כדי לאתר מה גורם לזה. סיבות לאלרגיה לא חסרות - הדברה, מרכך כביסה מסוג אחר, וגם חול שהיה נראה לי חשוד בזמן האחרון. זאת רק הערכה שלי שכנראה החול הוא אשם באלרגיה - גם כי כאמור האזור מוכה ארגיה זה האזור שקשור לארגז (בטן תחתונה ורגליים אחוריות בפנים) וגם כי בכמה רכישות האחרונות חול היה נראה ממש שונה (או ששינו את הפורמולה או שחומר גלם מכיל משהו שגרם לאלרגיה). זריקת דפומדרול שגשמון קיבל עזרה לו - לי זה אומר שהוטרינר צדק לגבי אלרגיה (וגם כך אני שללתי משהו מידבק כי השניים האחרים בסדר וגם אני - זה לא מחלת עור כלשהי). גשמון חתול לא צעיר כבר - בערך בן 8 וחצי. אולי עם הגיל יש תופעות כאלה- רגישות שצצה פתאום לחומר מסוים?
מצרפת סתם תמונת שוחד של גשמון שלי

קוראים לו גשם כי כשהבאתי אותו הביתה ב2010 היה בחוץ מבול.

זה לא סימטריה!

לפעמים הם עושים שבלולים ממש בשורה אבל קשה לתפוס את זה עם המצלמה. אני רק מתקרבת והם מתעוררים. לא רוצים לדגמן.

למעלה