שלום לפורום להיות הורים בחו"ל.

moonshaa

New member
שלום לפורום להיות הורים בחו"ל.

שמי אור ,אנחנו זוג שמצפה לילד ראשון בתחילת יולי, מדיי פעם אני נכנסת וקוראת את מה שאתם רושמים, מרשים ומעניין לקרוא את את הדעות שלכם לגבי מצבים עם ילדים, אין ספק שאני מאוד אשמח לעזר בכם, במיוחד שאני כבר רואה את עצמי עד כמה אני אהיה לחוצה איך שאקטיבי שלי יצא או תצא לעולם. אני בטוחה שכל אחת עברה או עוברת מה שאני עברתי אני מרגישה את הצורך לשתף אותכם בחוויה שעברנו לפני כשבוע.הלכנו לסקירה שניה של השבוע 21 וראינו את אבריו של התינוק זה שלב דיי מרגש , מה שכן קצת יצאנו מאוכזבים, כי רצינו לדעת את מין הילוד. האקטיבי היה כל כך האקטיבי שלא נתן (אני מקווה שאקטיבי סולח לי שאני מדברת במין זכר ולא נקבה אם זאת נקבה) לנו להציץ בין הרגלים
. מה שאומר שאני ובן זוגי עדיין ממשיכים להתוכח באיך להציג את התינוק. אני קוראת לו הוא ובין זוגי קורא לה היא מה שכן הוא מתקן אותי כל פעם שאני מציגה את התינוק כהוא ולא כהיא. שזה קצת משעשע כשרואים את זה מהצד. בשורה התחתונה מה שחשוב לנו זה בריאות כמו כל אמא אני מניחה . טוב אז אחרי שקצת "בלבלתי לכם את המוח" מי אני ומה אני... ישבתי היום וחשבתי שיכול להיות נחמד אם יש כאן מישהי שעברה לידה באנגליה.. ושמוכנה לענות לי לקצת שאלות מציקות. תודה אור. אגב מי שתוהה למה מונשה.. זה התחיל מי moon (אני החסוך ממכן את הפירוש של המילה )ונמשך לsha שקט בבקשה.

דופן בטן מעובה(מילון רפואי עע שמן)

בסריקת המערכות של בני יותם הוא נתן להציץ בין הרגלים... אבל שכב בתנוחה כזאת שהלב שלו לא היה ברור. שום ניסיון לרצות אותו לזוז לא הועיל יחד עם האבחנה שלאמא שלו יש ''דופן בטן מעובה'' (אני לא צוחקת), הוחלט לנסות שבוע מאוחר יותר. שבוע חרדות לליבו של בנינו וכל תסריט אימה אפשרי הובילו לבדיקה נוספת עם ציון 100. הכל בסדר... לגבי מין הילד אני בטוחה שהילד הבא שלנו יהיה בן (הוא איפילו לא בתכנון) ובעלי בטוח שזאת בת (כי לבת יש לנו שם).. אם משהו נשמע מגוכך בויכוח על מין הילוד קיים נחשי איך נשמע ויכוח על מין ילוד פיקטיבי... ולגבי דופן בטן מעובה. אני החלטתי שביטוי פולטקלי קורקט זה הוא אחד יותר מדי ויצאתי בהחלטה שאין ילד שני כל זמן שיש דופן בטן מעובה (שעד סוף ההריון ולמרבי הצער גם אחריו המשיכה לעשות חייל). היום לאחר שנה 26 קילו פחות (ובערך 6 לדרך) אני שמחה לומר שיש לי דופן בטן ''מצומקה''. בהצלחה עם הילד/ה. אולי תבחרו לו שם בטן גם של בן וגם של בת? ענת

moonshaa

New member
../images/Emo13.gifבחרנו,

בתחילת ההריון בעלי ואני בחרנו שם לבת, ושם לבן בחרנו אתמול בערב, בארוחת הערב עם המשפחה. אנילא ממש סגורה על שם של הבן. השם של הבת היא Liaושל הבןLio

שם בטן

מזל טוב על השמות. אבל כדי לפתור את המחלוקת הייתי ממליצה על שם בטן ללא שיוך מין. יותם לשמל היה שמוליק קיפוד. תינוק אחר היה וולי (מלשחרר את וולי) שמעתי על בוטן וכאן בפורום צפרדע של עדי בשמים מה דעתך?

שרונה13

New member
לקטנטונת שלי קראתי:../images/Emo95.gif

עובי (חיבה לעובר) טרם ידענו את המין כי זה סה"כ שם די יוניסקסי... ומרגע שידענו את המין מיד שינינו את השם לעובית (העוברית)

אני ילדתי באנגליה...

זה היה בדיוק לפני שנה ושבועיים
. אשמח לעזור לך - מה את רוצה לדעת? כתבי ואשתדל לענות.

moonshaa

New member
תודה,

אם הבנתי נכון ילדת בן/בת שנה וחודשיים, יש לי כמה שאלות : 1. איך זה לעבור לידה בחו"ל , מבחינת התנאים ויחד שך בית החולים. 2. אני לא בעלת אזרחות בריטית אך לאיש שלי יש אזרחות האם אני זכאית לדמי לידה? 2. מבחינת פעותון , איך הפעותנים באנגליה, האם הם משוייכים לדת כל שהיא? אופס אני חושבת שרק אלה השאלות שיש לי לשאול לעת עתה.

קצת תשובות

אני יכולה לענות לך מנסיוני רק על חלק מהשאלות שלך. 1. איך זה לעבור לידה בחו"ל - מבחינת המעקב הרפואי הייתי מרוצה. עברתי רק את השליש השלישי של ההריון פה, ואת רוב הבדיקות ה"חשובות" עשיתי במהלך השליש השני בישראל. פה עושים הרבה פחות בדיקות (זאת אומרת, את תצטרכי מן הסתם לשלם מכיסך על הבדיקות האלה אם תרצי לעשות אותן באנגליה). מרגע שהגעתי הנה התחלתי מעקב אצל מילדת ואצל רופאה, שראו אותי פעם בשבועיים לסירוגין. לדעתי זה לגמרי מספיק. אצלי זו היתה לידה שניה (הלידה הראשונה היתה במשגב לדך בירושלים). אני עקרונית בעד לידה טבעית, ומצא חן בעיני מאד שהלכו לקראתי והקשיבו לבקשותי וגם נענו להן, אפילו שהלידה שלי לא היתה טבעית 100% (קיבלתי זירוז בגלל איחור, והשתמשתי בגז צחוק כמשכך כאבים). בשום אופן לא הרגשתי שאני צריכה להלחם על זכויותי כיולדת וכמטופלת - דבר ששומעים עליו לעיתים תכופות כשמדובר על לידות בישראל. לא עשו שום פעולה רפואית מבלי לבקש קודם את הסכמתי ולתת הסברים כשביקשתי. לדוגמה: תוך כדי הלידה הפעילה, המיילדת הציעה לפקוע את המים, והסבירה שזה יקדם את הלידה. סירבתי, והיא נענתה לבקשתי (הם פקעו שניה אחר כך באופן טבעי). עוד דוגמה:לאחר הלידה התברר שיש לי מעט קרעים, המילדת אמרה שאין צורך לתפור אותם ושהם ירפאו לבד (הבנתי שבישראל יש נטיה גדולה יותר לעשות חתך אפיזיוטומי, ולתפור גם קרעים טבעיים, למרות שמחקרים הראו שלעתים קרובות תפירה מעכבת את הבראת הקרעים באופן טבעי). יכולתי להביא אתי ללידה את מי שרציתי, המילדת היתה מוכנה להשתמש בתרופות הומיאופתיות אם אני מביאה אותן מהבית, והיא היתה מאוד קשובה לבקשותי לגבי תנוחות לידה, הרגשותי וכו'. בבית החולים שבו ילדתי אין בכלל תינוקיה, ובני היה לידי מרגע שנולד עד שעזבנו את בית החולים. גם זה מאוד מאוד מצא חן בעיני. אחרי שהוא נולד יכולתי לבחור אם להשאר בבית החולים או לחזור הביתה מיד - העדפתי לחזור הביתה ולאחר שבדק אותנו רופא וראה שהכל בסדר יכולנו לצאת. היינו בבית 5 שעות אחרי הלידה וזו חוויה שקשה לתאר. להיות בסביבה המוכרת שלך זה הרבה יותר מרגיע ו"נכון" (בשבילי בכל אופן).
נדמה לי שכל איזור (COUNTY) באנגליה מציע תנאים שונים במקצת מבחינת מערכת הבריאות. יכול להיות שמה שכתבתי פה לא מתאים לאיזור שבו את גרה, אז כדאי לברר. אני גם ממליצה לך ללכת לקורס הכנה ללידה במקום שבו את רוצה ללדת, ולשאול שם את כל השאלות שמענינות אותך. מערכת התמיכה ביולדת היא גם די מוצלחת פה - במשך כשבועיים לאחר הלידה את זוכה לביקורים של מילדת או מילדות שעושות את הבדיקות והשקילות ונותנות לך עצות ותמיכה לגבי כל דבר: רחצה, עיסוי, מצבך שלך לאחר הלידה וכמובן הנקה. אני נעזרתי בהן הרבה וקיבלתי עצות מצוינות. במשך חודש לאחר הלידה את יכולה, אם יש צורך, להתקשר לטלפון שמיועד למקרי חרום בכל דבר שקשור אליך או לתינוק, ואת זוכה לעזרה מיידית. 2. לגבי האזרחות ודמי הלידה - לא יודעת. 3. מבחינת פעוטונים - חינוך חינם מתחיל רק מגיל שלוש וחצי. לפני כן אם תרצי תצטרכי לשלוח את הצאצא/ית למערכת חינוך פרטית. זה אומר פעוטונים פרטיים או child minder (שזה משהו כמו משפחתון, ונדמה לי שצריך להיות תחת פיקוח של גוף מסוים). זה יוצא די יקר, וכל משפחתון/פעוטון שונה מהאחר, גם מבחינת התנאים וגם מבחינת הגישה הדתית. אין לי נסיון עם זה אבל ברור לי, שאם בעלי המשפחתון חוגגים בבית את כריסטמס בצורה דתית, הם יצינו את זה גם במשפחתון עם הילדים. אם את מעונינת במשהו לא דתי, כדאי לך לחפש באיזור של אוניברסיטה, מפני שסביר להניח שאם יש שם משפחות, יש שם גם משפחתון, ואז הוא לא יהיה דתי אלא רב-תרבותי. אז אולי לא יצינו שם רק את החגים הנוצריים אלא גם את המוסלמים והיהודים והבודהיסטים ו... מה שיש
מקוה שעזרתי (יצאה מגילה ארוכה....) איחולי לידה קלה!

הנה עוד קצת תשובות

אמנם מדאבלין אבל די דומה: גם אני הגעתי לאחר כל הבדיקות בישראל כי גם פה בקושי עושים, ויותר מזה אם יש בעיה באירלנד להזכירכם אין הפלות. בכל מקרה פה נפגשתי עם הרופא אבל מה שרלוונטי לך הוא שהלידה היתה מאוד שונה מישראל, בית החולים נראה אחרת, המיטה שארז נולד עליה היתה מיטה רגילה לחלוטין, המיילדת הקשיבה לכל מה שביקשתי, כולל ההלם שאני זאת שרוצה לנתק את חבל הטבור של ארז (הבעל סירב בתוקף של גועל), היא שאלה את הרופא שלי שלוש פעמים (אמרתי כבר שהיתה בשוק), זה היה החלק הכי מרגש של הלידה. אחרי הלידה היא רחצה אותי, אני לא יודעת מה באנגליה אבל פה צריך להביא הכככלללללללל גם לך וגם לתינוק כולל שמיכה, בגדים, חיתולים ואפילו צמר גפן לניקוי הטבור. תבדקי בבית חולים מה הם נותנים אם בכלל. את ארז עטפו במגבת בגלל שלא הכנתי מראש
והוא איבד המון חום גוף, אבל יכולתי להשלים את זה כי גם פה התינוק צמוד אליך מהרגע שנולד ועד הרגע שאת יוצאת הביתה - חוויה נדירה לעומת ישראל. יכולתי להניק מתי שרצה, לחבק שבכה, להחליף לו שהיה רטוב, לנשק ולהתחבר אליו באופן מדהים. לא לשכוח שאם את לבד בחו"ל לא לקחת ללב שכולם מסביב מקבלים מבקרים ואת לא (לי זה קצת שבר את הלב יותר מידי כי חוץ מבעלי אףףףף אחד לא היה), לגבי חיסונים כל מדינה יש לה מדיניות חיסונים אז תבדקי, פה מחסנים נגד TB (בארץ זריקת האש המפורסמת) איך שהתינוק נולד. גם אני בלידה השניה נקרעתי קרע קטן (עם 3,720 ק"ג !) ולא נתפרתי ואת האמת אני מודה למיילדת הנפלאה ולרופא שלי. בלידה הראשונה תפרו אותי כים סוף וההחלמה לקחה חודשיים, פה לקח שבועיים. בניגוד לארץ אצלי היה חדר צירים ועם התחלת הלידה הועברתי לחדר לידה. אני בטוחה שהבית חולים שלי הכי ענתיקה כי שמעו אצלי דופק עוברי עם חצוצרת העץ המפורסמת...רק אחר כך חיברו אותי למוניטור אבל זה נתן לי יותר חופש עם הצירים עד לאפידורל (שכבר נשברתי).... טוב אני עם הפה הגדול שלי.....אם תרצי לשאול אני גם יכולה לעזור. גם באילרנד החינוך מתחיל בגיל מאוחר, לתינוקיה משלמים בזהב. ארז עדיין איתי בבית (או שהולך לשמרטיפיה במכון כושר שגם זה פיתרון לשעה וחצי, עדיף מכלום)

היי עידית

אירלנד נשמעת כמו גרסה מיושנת של אנגליה (אם זה בכלל אפשרי...). יש לכם קצת
שם? או שקר ואפרורי כמו אצלינו?

כן זה גירסה מיושנת

למרות שאני ילדתי בבית חולים הכי עתיק באירופה, חברות אחרות מספרות על קצת יותר חידושים בבתי חולים האחרים פה. אבל זה אותה גירסה. לגבי שמש השתגעת אולי יום בשבוע לאיזה שעה, אפרורי וקר יותר....או שזה מגיע יום אחרי אליכם או יום אחרי אלינו תלוי בכיוון הרוח אתמול חזרנו והחימום לא עבד שלושה ימים היה מאוד
בבית רק 13 מעלות.......סיוט !

חזרנו (אני וחבר'ה) ביום שישי מישראל

היינו שם שבועיים וכמעט כל הזמן ירד גשם. היה יום אחד של שמש חמסינית, עם סופת אבק, וחוץ מזה - מטרות עוז ללא הפסק. מוזר, אבל לגשם בישראל יש ריח אחר, זה גשם שונה לגמרי מאשר פה. חזרנו הנה - האפרוריות הזאת, והקור... מצחיק אבל מרוב מזג אויר כבר לא משנה לי מה קורה בחוץ, אנחנו מתעטפים במליון שכבות ויוצאים החוצה, אחרת משתגעים בבית.

כנ"ל - חזרנו מסוף שבוע מדהים בדרום

אילרנד, היו רוחות עזות, קור כלבים וגשם, ובכל זאת עשינו סיור רכב וחזרנו לחדר מוקדם רק ליום אחד, אז נחנו לא מזיק. הגשם פה שונה, לפעמים זה סתם טירדה, אני שונאת את הימים הקפואים...

למעלה