שלום לפורום לימודי משפטים

dicko

New member
שלום לפורום לימודי משפטים

אני בן 20 ומקווה להתחיל לימודי משפטים כבר באוקטובר הקרוב... מכיוון שההחלטה ללמוד כבר באוקטובר הקרוב הייתה די ספונטנית, לא הספקתי לעשות עוד בחינה פסיכומטרית ככה שאני יכול להתקבל רק ללימודים במכללות..(יש לי ממוצע בגרות מעל 100). יש לי מס' התלבטויות: א. בבינתחומי אני יכול להתקבל לכל מסלולי הלימוד פרט למשפטים ומנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות. לעומת זאת במכללה למנהל אני יכול להתקבל רק למסלול משפטים "סולו" וגם זה כרוך בביצוע מבחן אמי"ר(מה זה?!).. לפי מה שאמרו לי שם בשביל משפטים וכלכלה ומשפטים ומנהל עסקים צריך פסיכומטרי מעל 600... בשורה התחתונה - מה מומלץ? ב. האם שווה לקחת סיכון, לנסות להוציא ציון מספיק טוב בפסיכומטרי של ספטמבר או דצמבר, להתפלל שיפתחו סמסטר חורף באחת האוניברסיטאות ולקוות שאני אעמוד בתנאי הקבלה? האם ההבדלים בין האונברסיטאות למכללות הנ"ל מצדיקים לסכן שנה שלמה של לימודים? תודה לכל העונים

sacrament

New member
שלום וברכה

הבינתחומי והמכללה למנהל הן מכללות טובות מאוד. לבינתחומי בעיקר יש שם טוב. השאלה היא באמת מה אתה רוצה- האם תסתפק בתואר של מכללה או לא? האם אתה חושב שיש לך את הכישורים לעמוד בבחינה פסיכומטרית בציון גבוה וכוח לשפר את ממוצע הבגרות. ממוצע של מעל 100 ממש לא מספיק. תחשוב שאתה צריך ציון של בערך 650-700 עם בגרויות של 106-109 בשביל את"א וירושלים, קצת פחות לבר אילן וקצת פחות לחיפה. זה לא דבר שקל להשיג. רק אתה מכיר את עצמך- אם אתה יכול להגיע לזה, אז כדאי להשקיע. אם לא- חבל לבזבז שנה. לגבי מסלולי משפטים- השאלה היא האם אתה רוצה לשלב משהו עם משפטים. אני מכירה מספר אנשים שעושים את השילוב של משפטים ומנהל עסקים ומשפטים וממשל בבינתחומי והם מרוצים. אבל משפטים גם כתואר אחד ויחיד הוא לא דבר קל, ואולי עדיף לא לשלב- הכל לפי השיקול שלך. לגבי בחינת אמיר- מדובר בבחינת מיון שקובעת את רמת האנגלית שלך. בבחינה פסיכומטרית רגילה יש 3 חלקים: כמותי, מילולי ואנגלית, ובבחינת אמיר יש רק את החלק של אנגלית. גם בבינתחומי תהיה חייב לעשות את זה, אגב... שיהיה בהצלחה בכל מקרה (-:

MMMOOSH

New member
לי יש ממוצע של 100 והתקבלתי לחיפה עם 690

הכל עניין של סכם בת"א צריכים ציונים גבוהים יותר גם בעברית בבר אילן נפסלתי על חודה של נקודה אך בשנה הנוכחית הייתי מתקבל בקיצור הדרישות עולות ועולות היה ממש פשוט להתקבל לרפואה לפני 10 שנים בהשוואה להיום אתה צריך לברר כמה דברים עם עצמך א. אם אתה וצה להתחיל ללמוד ב. אם יש לך כסף למכללה ג. הוצאת כסף גם יש על פסיכומטרי ד. מה התכנון שלך ואם אתה רואה עצמך מקדיש זמן ללילמודים או שאתה מחפש עוד דברים בדרך בקיצור הכל פתוח

בלה טנ

New member
רגע...

מנהל הפורום כבר ענה לך לגבי הרוב.. רק רציתי להגיד שאין לך מה להתפלל לגבי פתיחת סימסטר חורף, זה לא יקרה, מהמון שיקולים. אתה בן 20.... גי'זס... מה הלחץ.... לימודי משפטים זה תואר שצריך אליו מוכנות נפשית...לא בקטע דרמטי אבל זה תואר מאוד עמוס, מלחיץ, תחרותי ובגיל 20 אתה רוצה לבלות וגם החברים שלך (כי רוב האנשים לא מתחילים ללמוד בגיל 20) אתה תרצה לבלות איתם ולא תוכל. למה לעשות את זה לעצמך... תיקח עוד שנה אפילו שנתיים... קח את הזמן... תחיה קצת... זה מסלול ארוך.... מי שמתחיל עכשיו עושה שנה וחצי סטאז' וזה אחרי לימודים של 3 וחצי שנים (4 אם אתה בבינתחומי או עושה תואר שני ברצף...) זאת אומרת תסיים את המירוץ הזה בגיל 25 עם הלשון בחוץ... תעשה פסיכומטרי..אם תעשה באונ' זה גם יחסוך לך כסף... המון כסף... בכל מקרה שיהיה בהצלחה... ולכולם בהצלחה במבחנים...

הייבי

New member
אי דיוקים!

מנהל הפורום- היא מנהלת. גיל 20 אומנם מוקדם אבל יש אנשים שמתחילים בגיל זה ואף מוקדם יותר, לא לכולם בוער לנסוע לשנה לחו"ל, לא לכולם יש את האפשרות (כלכלית, משפחתית וכו') השיקול מתי להתחיל ללמוד הוא שיקול מאוד אישי שאני לא חושבת שתגובה כמו "ג'יזס, מה הלחץ" היא מענה לבחור. חוץ מזה, סטאז' הוא שנה לא שנה וחצי, ולסיים עם הלשון בחוץ זו שאלה שוב מאוד אישית- מה ההבדל אם עובדים בשירות לקוחות איפשהו, קורעים את התחת ואז מתחילים ללמוד? בהנחה שהוא לא נוסע לחפש את עצמו בהודו/דרום אמריקה/המזרח החיים הם מירוץ בכל מקרה.

בלה טנ

New member
אוקי, קצת תיקונים...

אני לא מבינה את הביקורת התוקפנית שלך. זאת דעתך, וזאת דעתי. מי שמתחיל ללמוד השנה הסטאז' הוא שנה וחצי. תבדקי את זה מתוקה. לא דיברתי על חו"ל דווקא. בלימודים אין חיים, מי שרוצה להצטיין כמובן... אולי את לא. אני חושבת ש"הבחור" הוא בוגר מספיק בשביל להבין שהכוונה שלי הייתה טובה. לא אמרתי לו להתחיל ללמוד בגיל 25, אלא לחכות עוד שנה, וזה אולי יהיה לטובה כי הוא ילמד באונ' ואין ויכוח שזה המוסדות הכי טובים (הכוונה היא לת"א או העברית)...

הייבי

New member
אני לא רואה את התוקפנות

להיפך, התשובה המקורית שלך לדעתי מסמלת זלזול והתגובה שלך אלי גם כן- את לא יודעת איך הציונים שלי, איך החיים הפרטיים שלי ואני יכולה להעיד שאומנים הלימודים לוקחים הרבה מזמני, וכן יש תקופות שצריך להשקיע.. אבל, לעומת העתיד- בסטאז' ובעבודה, כרגע החיים שלי קלים ורק שיהיה ברור: אני לומדים משפטים וכלכלה בת"א, ולא אין לי ממוצע 70. ודרך אגב, הסטאז' עוד לא שנה וחצי- מצ"ב קישור לכתבה באתר לשכת עו"ד בנוגע להמלצות ועדת גרסטל להאריך את הסטאז'- המלצות, דהיינו: רעיונות שעוד לא עוגנו כנורמה מחייבת: http://www.israelbar.org.il/article_inner.asp?pgId=44603&catId=87

vkuper

New member
שלום שלום

בטח שאת לא רואה את התוקפנות. את ממשיכה עם זה. בתשובה המקורית שלי באמת שלא היה זלזול, אליך אולי כן, כי את מנסה להשתיק דעה שונה ממך. אני באה מגישה שלא צריך להיכנס למסלול הזה כל כך מהר. זו גישתי. ולא הייתה שום כוונה לפגוע, בטח שלא בבחור. לדעתי יש לך איזה תסכול שאני עוררתי ואת מוציאה את זה עלי ומשליכה את זה על הרגשות של הבחור (שלהזכירך את גם לא יודעת מי הוא ומה הוא בחיים הפרטיים ובכל זאת החלטת שהתשובה שלי לא במקום... ).

dasoona1

New member
ממש לא מסכימה

אני בת 21, השתחררתי בינואר ואני מתחילה ללמוד משפטים באוקטובר הקרוב. לכל אחד השיקולים שלו, ואני חושבת שהתשובה שלך הייתה מעט לא במקום. אותי נכון לעכשיו לא מעניין טיול, מעניין אותי ללמוד ולהתפתח ולסיים בגיל מוקדם משיקולים אישיים. סמסטר חורף בהחלט לא יקרה לפי הידע האישי שלי.

dasoona1

New member
דבר נוסף

אם אתה רוצה להתחיל באוקטובר הקרוב, נראה לי שכדאי קצת למהר... - למה אתה לא יכול להתקבל בבינתחומי למשפטים ומנהל עסקים? אם זה קשור למתמטיקה, אתה יכול לעשות את המכינה שלהם, גם אני עושה אותה והבנתי שמאוחר יותר זה תורם המון. שיהיה בצלחה בכל מה שתחליט וסופ"ש מהנה

למעלה