שלום לפורום-ראיתי ושמחתי

שלום לפורום-ראיתי ושמחתי

כי הנה יש סוף סוף מקום עם אנשים שאננ יכולה לשתף אותם בהתלבטות אישית קשה.אני נכה רווקה בסוף שנות העשרים המעונינית לממש את אמהותה אולם אני מתלבטת האם יש לי זכות להביא לעולם ילד במצבי הנוכחי כאשר אין לי בית משלי(גרה אצל ההורים)חיה מקצבה ויחסי עם הורי אינם משופרים במיוחד. אשמח לתגובותיכם. שלכם חנה גונן

TWEETY =^.^=

New member
היי חנה ../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

לדעתי זכותו של כל אחד/ת להביא ילד לעולם, וכל עוד מרגישים זאת מהבטן וחשים שזה מה שאנחנו רוצים, זה מה שנכון לנו וזה הזמן הנכון - אחלה הכרתי בחורה רווקה, על כסא גלגלים שהפכה לאם,,,את הסיפור שלה אני מנועה מלספר אבל אנסה לשוחח איתה ולהציע לה להיכנס לפה מידי פעם.

אמהות

הי חנה השאלה כאן היא לא אם יש לך זכות כי זכות יש לכולנו למימוש הצורך שלנו באימהות, השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא לאיזה עולם ומציאות את רוצה להביא את הילד, האם תוכלי להעניק לו מלבד אהבה וחום (שלא עולים כלום) גם את הצרכים הכלכליים שלו? סביבה הולמת? חיים שיעזרו לו להתמודד גם כשיגדל ויצטרך להתמודד עם העולם שגם כך לא קל. אני מגדלת ילד לבד ועם כל האושר שכרוך בזה ישנם גם המון קשיים - כלכליים, חברתיים וכו´. תשאלי את עצמך האם את חזקה להתמודד גם עם הסביבה שמערימה קשיים. אני לא מנסה להרפות את ידך חלילה, רק לתת לך מספר נקודות שנראות לי חשובות לפני שמביאים ילד לעולם. בהצלחה בכל מה שתבחרי

לאירוס-בידיוק בגלל זה....

אני כל כך מתלבטת אם זה מוסרי להוליד ילד ביחוד כשברורים לי הקשייים הצפוים. שלך חנה גונן

כן - ולא

הלוואי ויכולתי להגיד לך חד משמעית כן או לא. אבל כשאני חושבת על זה בכל מצב (אם זה כלכלי, אם זה חברתי וכו´)הבאת ילד לעולם היא מעשה "אגואיסטי" מביאים ילד כי זה צורך שלנו כי זה מספק אותנו וממלא אותנו, אז אולי בכל זאת כן... דבר אחד בוודאות - ילדים זה שמחה, אושר, סיפוק, כאב ראש, חוויה ענקית. בילבלתי אותך????

אושרת@@

New member
היי חנה ברוכה הבאה,,,

התלבטות באמת קשה,,,אבל ניתנת למימוש לדעתי יש לחברה שלי אחות שהיא נכה ויש לה מטפלת צמודה ואם אני לא טועה היא מקבלת השתתפות של ביטוח לאומי,, אז אם יש לך מטפלת שיכולה לעזור לך בגידול הילד בהחלט הייתי מציעה לך לעשות את זה,, אם אין לך מטפלת או אפשרות לשכור אחת כזאת אז יהיה לך קשה מאוד לדעתי,,מה גם שבסה"כ הכללי מי שיסבול בסופו של דבר זה הילד אבל אולי אם תדברי עם ההורים שלך ותגידי להם מה את רוצה/מתכוונת לעשות הם יהיו בדעה אחת איתך ויעזרו לך? אני לא יודעת מה מידת היחסים בניכם אבל שווה לנסות לא? אמרת שאת לא ביחסים טובים במיוחד איתם איך את מסתדרת? בכל אופן בהצלחה לך,,,בכל אשר תפני

אושרת@@

New member
דבר מאוד חשוב שלא ציינת,,,

איך התפקוד היום יומי שלך,,,, מאפשר טיפול בילד?

לאושרתי- התפקוד היומ יומי אינו מהוה

בעיה.הבעיה היא התנאים הכלכלים ויחסי משפחה גרועים. שלך חנה גונן

אושרת@@

New member
תנאים כלכליים ../images/Emo4.gif

תראי לי מישהו (חוץ מאלו שיש להם ואני לא בניהם) שאין לו בעיות כלכליות הבעיות הכלכליות לא צריכות להיות הסיבה שלא תרצי להביא ילד לעולם,,, יחסי משפחה,,,,אחותי (שהיא חד הורית) ביחסים שלא נדע מצרות עם אבא שלי,,,שני זרים מוחלטים,,,ועדיין הביאה ילד לעולם קצת קשה שסבא לא מסתכל ולא מתיחס לילד,,אבל,,הוא בטח לא הסיבה שבגללו היתה צריכה לחשוב אם להביא לעולם או לא,,, ואם התכוונת כשרשמת תנאים כלכליים לעובדה שלא תוכלי להשיג מטפלת אז אין לי מושג מה לענות לך,,,,,,,,,

דבורי

New member
זכויות וחובות

חנה, לדעתי ודאי יש לך זכות להביא ילד לעולם. את מציינת שההתלבטויות הן כלכליות ונוגעות למצבך עם הורייך. אלה אינן סיבות שצריכות למנוע ממך לידת ילד. אבל יש לך גם הרבה מחויבויות כלפי הילד שלך, ומכיוון שאת עדיין רק בסוף שנות העשרים (יש לך זמן ללדת), כדאי שתנסי קודם לשפר את מצבך. אני לא יודעת מה בדיוק יחסייך עם הורייך, אבל אם האוירה בבית תהיה קשה, והם לא יתיחסו מספיק טוב לילד, כדאי שתחשבי על מעבר משם. כחד-הורית תהיה לך עזרה בשכר-דירה. אם את היום כבר מספיק עצמאית מבחינה פיסית למעבר (אני מבינה שאת מספיק עצמאית מבחינת הנכות לטיפול בילד), כדאי שתתחילי להתארגן, במקביל להערכת מצבך הרפואי מבחינת פריון וכו´.

לכל המגיבים

קראתי את דבריכם שנעו בין חיזוק הדעה שלכל אישה מגיע לממש את אימהותה לבין האחריות הכרוכה בכך.הולדת ילד תמיד היתה אחת ממטרותי בחיים אולם היא באה עם כל ההתלבטויות שהזכרתי לעיל שמתעצמות ביחוד כשהשעון הביולוגי מתחיל לתקתק.כרגע אני נמצאת בשלב של חיפושים אחרי דירה להשכרה כך שתהיה לי פינה משלי וגם מקום לילד,הורי או אימי בכל אופן שאיתה אני יותר מדברת על הנושא אמרה לי שהיא רוצה שאעבור טיפולי פוריות ולא אקים יחסים מזדמנים וברור לישגם אם הם יתנגדו זה לא ימנע ממני להרות.הבעיה שמדאיגה אותי אחרי הבעיה הכלכלית היא העובדה שאני סובלת ממוגבלויות שכליות קלות אומנם של זיכרון וקלט מידע שיקשו עלי בחינוך ילד אך לזה אני מתכוננת למצוא הדרכה ולבקש עזרה מממי שמטפל בכך. שלכם חנה גונן

הרמוניה

New member
היי חנה

אכן התלבטות לא פשוטה... נראה לי שבאמת אחד הדברים הכי חשובים הוא לבסס לעצמך מערכות תמיכה- משפחה, אנשי מקצוע שמכירים אותך או שיוכלו לעבוד איתך בהמשך,חברים, שתוכלי להרגיש שגם את וגם הילד "מוחזקים" טוב. בכל מקרה שיהיה בהצלחה הרמוניה

למעלה