שלום לפורום. שאלת צבע בבקשה

Anna או

New member
שלום לפורום. שאלת צבע בבקשה ../images/Emo141.gif

יש לי בבית ארון/ספריה מעץ אורן מלא, ניקנה מאיקאה לפני כמה שנים. הצבע קצת משעמם אותי וחשבתי לשנות. הרהיט הוא כאמור בצבע עץ אורן, ולמיטב ידיעתי יש עליו לקה אקרילית שקופה. מאחר ואני לא מבינה שום-כלום בנושא הזה, אשמח לדעת אילו חומרים עלי לרכוש כדי לצבוע את הרהיט לצבע אחר שאבחר. חן חן, שבת שלום.

yulevi

New member
צביעה

אם יש לך בטחון שזה צבע אקרילי,ניתן לצבוע עליו בכל צבע אקרילי מומלץ לשייף קצת לפני הצביעה,אפשרות שנייה היא לשייף את הלכה עד לעץ הטבעי ולצבוע בכל צבע שיתאים לך בהצלחה

maamoon

New member
השאלה שלך לא שלמה!!

מה התוצאה שאת רוצה לקבל בסוף , האופציות לפניך הם : 1. לשמור על מראה העץ עם צבע שקוף או סימי- שקוף שייתן גוון אך ישמור על מראה העץ 2. צבע אטום שיעשה שכבה מלא חלקה של צבע אטום שלא יזכיר שיש עץ מתחת 3. צבע אומנותי כל שהוא, גירוד פינות, עימתק , או כל דבר אחר שנראה לך מה המבוקש ולפי זה התשובה

Anna או

New member
אוקיי :)

תודה על ההערה. המטרה היא לא לצבוע בצבע אטום לגמרי כי הייתי רוצה שמראה העץ יישמר. לצורך כך אני צריכה צבע שקוף או סימי-שקוף?

maamoon

New member
מונחות לפניך שלוש אופציות

1. לשייף את הרהיט עד הסרת הלקה וחסיפת העץ , לזה דרוש ציוד מיכני כמו מלטשת וניירות שיוף מ 60 עד נייר 180 , מתחילים ב 60 עד שמורידים את שכבת הלקה ממשיכים משם עם הניירות 80 , 120 , 150 עד 180 בליטוש עדיין ואז צובעים בגוון , איזה שרוצים מחומים עד כחול או ירוק על זה עושים שלוש שכבות של לקה עם שיוף ביניים של נייר 320 מקבלים תוצאה של ווש 2. משייפים את הלקה הקיימת עם נייר 320 מורידים חלקים רופפים בלקה צובעים על הכל בלקה שקופה בשתי שכבות עם שיוף ביניים של 320 - מקבלים רהיט עם אותו צבע כמו שהיה אך מחודש. 3. אותו דבר כמו 2 אך צובעים בלקה מגוונת , בשכבה או שתיים תלוי בכיהות שרצויה בגוון הרצוי כך מקבלים עבודה כלה יחסית ל 1 צבע מגוון סימי אוטום עם עץ מתחת... תמיד תבצעי דוגמה במקום שלא רואים לבדוק שהדרך עובדת

Anna או

New member
תודה לך על הפירוט המלא! ../images/Emo140.gif

אלך על האופציה השלישית.

לכה מגוונת בכל טמבוריה תמצאי מבחר גוונים של לכה מגוונת. בחרי אחת כזאת לפי לוח דוגמאות. ישום בהתאם להוראות.

yulevi

New member
כל עצה של מאמון ../images/Emo140.gifשווה למשקלה בזהב

מאמון הוא הגורו של הפורום בענייני צבע וצביעה

מכל מלמדי השכלתי..... במקרה זה, עצתי נכללת בעצות שנתן, וזאת שנבחרה בכל מקרה.

esterika007

New member
נכון ../images/Emo13.gif

אני עובדת בעיקר עם וורנית לעץ (לכה מגוונת).

למעלה