שלום לפורום

For Eternity

New member
שלום לפורום ../images/Emo13.gif ../images/Emo15.gif../images/Emo34.gif

אני צמחונית צעירה ופעורה (החלטתי להפסיק לחלוטין עם בשר לפני חודש וחצי בערך) דגים אני עוד קצת אוכלת מהסיבה היחידה שעם זה קשה לי להפסיק ואני מאמינה שאם אני אפסיק בבת אחת ופשוט ארגיש ש"דפקו אותי" זה מיותר ולא יעבוד. בכל אופן אני מתחילה לבדוק קצת יותר מה אני צריכה לאכול ואני מנסה להרחיב אופקים. הבעיה הכי גדולה שלי שאני מאוד בררנית. אני לא אוהבת עדשים ושעועית, לא אוהבת קינואה ודברים מסוגה ולא אוהבת אורז מלא וחיטה. ולא מתה על אגוזים (חוץ מקשיו חחח). בקיצור אני בעייתית לחלוטין! עכשיו יש לי כמה בקשות, א. אם מישהו שנהיה צמחוני גם היה לו בעיה עם המאכלים האלה ומצא איזשהו פיתרון או טכניקות אני אשמח לשמוע. ב. חיפשתי הרבה באינטרנט אבל לא הצלחתי למצוא מקום שמתאר בדיוק מה רצוי לאכול יום יום (נגיד שקדים שאני יודעת) וכמויות. כי גם על שקדים אני לא יודעת כמות. אז אני אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי פחות או יותר דברים שצריך לאכול יום יום. ג. טיפים וטריקים גם יועילו. תודה

d a p h n a

New member
אפשר להיות צמחונית

בלי לאכול עדשים ושעועית וקינואה ואורז מלא. הדברים האלה מוסיפים מגוון וטעם לתזונה, אבל לא חיוניים. אם את אוהבת חומוס (בממרח או בצורת גרגירי חומוס), הוא גם קטניה כמו עדשים ושעועית. סויה ומוצריו הם עוד מקור לחלבון. וכמובן אם את צמחונית ולא טבעונית, ביצים וחלב ומוצריו הם עוד מקור לחלבון. מבחינת פחמימות: לחם, פסטה, אורז, תפוחי אדמה, תירס - כולם מהווים מקורות סבירים לגמרי. כמובן שעדיף לחם ופסטה מחיטה מלאה ואורז מלא, אבל אפשר להסתדר גם בלי זה. וכמובן, אחד האלמנטים החשובים הוא ירקות. כדאי לאכול מהם הרבה ובצורה מגוונת.

mm130

New member
נראה ממרח חומוס שנקנה בסופר הוא לא קטניה.

אחוז גרגרי החומוס בממרח חומוס שנמכר בסופר בטל בשישים בד"כ.

d a p h n a

New member
קודם כל, אפשר לעשות ממרח גם בבית

אבל שנית, הרכיבים ברשימות הרכיבים שעל הקופסה מופיעים לפי סדר כמותי - ככל שיש יותר מהרכיב בתוך המוצר, הוא יופיע קרוב יותר לתחילת הרשימה. בדקתי ברגע זה את קופסת החומוס הרנדומלית שקניתי לפני כשעתיים בסופר (ומדובר על חומוס רגיל, לא איזה משהו אורגני כזה) - והרכיב הראשון שמופיע ברשימה הוא "גרגירי חומוס". כך שככל הנראה גרגירי חומוס מהווים חלק די משמעותי מהממרח. או במילים אחרות, אמנם נכון שישנן בעיות עם ממרח חומוס מסחרי, כמו כמות גדולה יחסית של שמן ושימוש בחומרים משמרים וכד', אבל בין זה לבין להגיד שאין בממרח חומוס כמות יפה של גרגירי חומוס יש הבדל גדול.

כפי שנאמר מעליי

ארוחה צמחונית מלאה ומזינה כוללת דגנים, קטניות וירקות. בתוך זה יש מגוון רחב של סוגי דגנים וקטניות. אני למשל כבר מזמן לא אוכלת קינואה כי משום מה התחלתי לפתח רגישות למאכל הזה ובפעמים האחרונות שאכלתי קינואה עברתי לגור בשירותים... אז משתדלת לגוון עם מה שכן נשאר, תפוחי אדמה, גריסים, אורז וכו'. גם קטניות יש לא מעט, יש סוגים רבים של עדשים, חומוס, פול וכו'. ועם קצת יצירתיות אפשר להכין ארוחות טעימות גם מהמאכלים שעד עכשיו נראו לך בלתי טעימים בעליל.

למעלה