שלום לפורום

Rוני

New member
שלום לפורום

אורחת לרגע (או אולי ליותר מרגע) ואפילו לא יודעת איך לחפש את מה שאני צריכה אז אתן תאור ואשמח לעצות: יש לי בן בן 10 לפני כשבוע הופיעו לו סימני יובש מתחת לפה ובצידיו סימנים שהלכו והאדימו והפכו כעין פצע שמתי וזלין כדי לרכך ולשמן את המקום ובאמת הסימנים מתחת לשפה נעלמו אך אלו בצידי הפה נשארו ומציקים לו למדי יש עצה? ושנהיה בריאים החורף הזה חג שמח

גם לבני זה קרה

לא מזמן. זה בדרך כלל מתחיל מיובש שגורם להם ללקק את המקום כל הזמן ואז זה הופך לאדמומית הזו. גם אצלינו הכי עזר ווזלין. לא חושבת ששמן זית יעזור במקרה כזה. צריך משהו מסיבי, בדיוק כמו הווזלין. בגלל שזה קרוב לפה גם לא כדאי לשים שמן תארי כדי שהם לא ילקקו את זה. הייתי ממשיכה למרוח ווזלין ולראות מה קורה עם זה. אם יש לך טיפות רסקיו בבית אפשר לשים גם מהן טיפה שתיםם על הפצע ורק אחרי מספר דקות לשמן.

0 אור 0

New member
אפשר לנסות שמן חוחובה

הוא מאד מסייע לגירויי עור וליובש. הבעיה היא באמת ליקוק השפתים - מכיוון שהוא גדול ומבין תנסי לדבר אתו על הנושא.

Rוני

New member
תודה. ואם אני כבר פה אנצל את

השרשור לשאלה על פצעי בגרות קראתי במילון המונחים שאתם ממליצים על שמרים ולימון איזה שמרים? כאלה שעושים לחם? או שמרי בירה? או משהו אחר? יש לי שמרים יבשים שעושים מהם לחם (גרגרי שמרים) יעזור?

ה מוזה

New member
כן.. שמרים יבשים ../images/Emo13.gif

אלו ששמים לעוגה וללחם , אני קונה קובייה של שמרים ומשתמשת בה למסיכות לפנים . בקשר לפצעי היובש של הבן אולי אפשר לנסות , דבש למרוח מעט דבש על המקום , הדבש משמש כמרפא לכוויות ופצעים כך שאולי יעזור גם במקרה הזה [ מה שבטוח יהיה לו טעים
] אגב, דבש יעיל גם לטיפול באקנה ,מורחים על הפצעונים שכבה דקה של דבש לכמה שיותר זמן , מייבש אותם

Rוני

New member
אקנה = פצעי בגרות?

או סתם פצעונים רגילים? על דבש לא חשבתי
אנסה ואדווח

ה מוזה

New member
אקנה = פצעי בגרות

דבש ידוע כאנטיביוטיקה של הטבע ניסיתי לפני כשבועיים דבש מהול בקצת מים חמימים שטפתי עימו את הפנים , השארתי מעט על הפנים כ 15,20 דקות אח"כ שטפתי את העיסה הקצת דביקה הזו והתוצאות היו נעימות
העור הרגיש טוב ובריא

H e l p3

New member
שאלה בקשר לדבש...

הוא טוב לפצעי בגרות?חשבתי שהוא דווקא יגרום להחמרה... בנוסף, יש משהו שטוב לכתמים הקטנים שפצעי בגרות משאירים?

Negyot

New member
חמאת שיאה

וזלין מקל רגעית, אבל אחר כך מייבש א העור. הוא נשאר רק מלמעלה ואינו מזין את העור וכך העור נשאר יבש. לעור מסביב לשפתיים הכי טוב למרוח חמאת שיאה (ניתן להשיג בחנויות טבע וזה ממש לא יקר). חמאה טהורה, ללא תוספת של שום שמן אתרי, כי זה באמת שורף. חמאה זו היא בעצם שמן של אגוז, שבטמפרטורת החדר הוא מוצק. החמאה מזינה את העור, משמנת אותו כראוי, מורידה את האדמומיות - זו "ה"תרופה של החורף ליובש המרגיז הזה. אם יש לך בעיה להשיג - שלחי לי מסר ואשלח לך מקומות שמוכרים. ותהיו בריאים!

iditush11

New member
חמאת שיאה אפשר לקנות בכל החנויות

כגון: נרות בשינקין, סבון של פעם, לאלין, לאוקיסטן. המחירים משתנים מרשת אחת לשניה, אני קניתי במשקל חמאת שיאה עם לבנדר טהור בתוכו עלה לי דיי יקר, בסביבות ה-100 ש"ח, בלאלין. מומלץ בחום אבל כי זה פשוט מרפא את כל היובשים המעצבנים האלו שיש בחורף, אני מורחת על השפתיים, מתחת לאף, כפות רגליים, ידיים, מה לא..רק שהחומר מאוד שומני ונספג ממש לאט, אבל בבוקר שאני קמה הכפות ידיים והרגליים שלי חלקות כמו משי ומריחות מדהים.

childling

New member
אמנם לא תרופה סבתא...

אבל- אח שלי, בן 11, סובל גם הוא מאותה הבעיה בדיוק: יובש חמור בשפתיים ומסביב להן. הפיתרון- משחה מבית ד"ר פישר הנקראת U*Lactin, יו-לקטין פורטה, קרם פורטה טיפולי. אין משחה טובה יותר לטיפול במקרים של יובש, ואני באופן אישי מורחת את זה על השפתיים באופן קבוע, למניעה וטיפול בשפתיים יבשות וסדוקות. זו אמנם לא תרופת סבתא, אבל... זה כדאי! ;)

Rוני

New member
דווקא את זה יש לי בבית ../images/Emo13.gif

לא ידעתי שאפשר ליד הפה תודה על המידע עכשיו אספר מה עזר מאד: הווזלין ממש עזר, בצורה ניכרת שלחתי את הילד עם שפתון שמנוני (לא יודעת ממה בדיוק זה עשוי) והוא חזר פחות אדום ופחות סדוק אחר הצהרים שמתי לו דבש לא יודעת לומר כמה הדבש היה יעיל אבל מניחה שבמהלך החורף עוד אתקל בצורך הזה כמה וכמה פעמים אז תודה לכן וטוב שאתן כאן

למעלה