שלום לפורום!

אדוינה

New member
שלום לפורום!

איזה משטח עדיף בארונות מטבח: גרניט,שיש קיסר,קוריאן ? תודה מראש !

תלוי מה אוהבים

שיש גרניט הוא טבעי לכן לעולם לא יגיע בגוון אחיד, למרות היות החומר חזק ועמיד אף אחד לא יתן לך עליו אחריות מלאה שיש קיסר הוא אבן סינטטית, הגוון שתבחרי זה מה שתקבלי לאורך כל השיש, ובנוסף יש עליו אחריות מלאה אם הלכת למעבד שיש שמומלץ ע"י "שיש קיסר" תכלס זה עניין של טעם יש מי שאוהב גוון אחיד ויש מי שאוהב את הגוונים וה"עורקים" המשתנים שיוצר הטבע מבחינת החוזק- שניהם חזקים וטובים למשטחי עבודה במטבח

ש ריתוש

New member
החלפתי מטבח

וכמובן גם את השיש ושמתי קיסר מאד מאד מרוצה בעבר היה לי שיש טבעי והקיסר הרבה יותר קל לנקוי

שמעתי שעל שיש קיסר אסור

לשים שום דבר חם (תבנית, סיר...)? אני רגילה כן לשים דברים חמים על השיש. כיום יש לנו שיש גרניט (דירה ישנה... ככה עשו פעם...), אז מבחינתי זה שיקול.... מה קורה לשיש קיסר אם כן שמים עליו משהו חם?

3תיתי

New member
על אבן קיסר

אסור להניח דברים חמים בשל חשש מפיצוצים. יודעת שגם על גרניט לא מומלץ להניח ישירות דברים חמים. זו ממש לא בעיה גדולה. מכינים שתיים-שלוש תחתיות לסירים, ואפילו קרש החיתוך יכול להיות מגוייס למטרה.

ש ריתוש

New member
נכון אסור להניח דברים חמים

וגם אם את משתמשת בפלטה לשבת זו בעיה אבל תמיד יש את כל מחזיקי הסירים לא חייבים להניח ישירות על השיש שווה את ההפרש במחיר

גם על גרניט אסור

ולדעתי על גרניט עוד יותר אסור כי זה חומר טבעי וכל חומר טבעי רגיש לחום פתאומי ועלול לקבל פיצוצים במטבח הזה זה לא קרה אולי- זה רק עניין של מזל!

ממש לא נכון

לי יש גרניט במטבח כבר 11 שנים אני מניחה עליו סירים חמים אני חותכת עליו ירקות מבלי לשים משטח מיוחד אני ממש ממליצה עליו זה משטח חזק ועמיד לכל דבר

אין ספק שזה משטח חזק

אבל גם על ברזל משפיע חום
חוקי הטבע- אין מה לעשות............

SeeNet

New member
גרניט הינו סלע טבעי

שמתגבש בטמפ של כ 3000 מעלות. במטבח הביתי אני מניח שאת מעט רחוקה מהטמפ' הנ"ל כך שאין כל בעיה להניח סיר בטמפ' 150 - 300 מעלות.

אדוינה

New member
תודה על התשובות ו....

מה דעתכם על הקוריאן? מה שנחמד שהוא מאפשר התקנת 0 של הכיור ,ואין תפרים וחיבורים. אפשר גם להמשיך את המשטח על הקיר בגובה של 10-20 ס"מ וזה יהיה כמקשה אחת. האם יש לו חסרונות למעט המחיר?

לא יודעת למה הוא יותר מסתדר לי

במקלחות מאשר במטבח התקנת אפס יכולה להיות עם כל שיש אומנם לא כמקשה אחת אבל עדיין אפס לצערי הרזולציה לא כ"כ טובה בתמונה הזו- מקווה שתצליחי לראות למה התכוונתי

למעלה