מודעות סביבתית !!! ../images/Emo73.gif
כפי שכתבת התנועה היתה כבדה באזור עמוס - תחנה מרכזית. אתה נוסע אחרי אוטובוס,"לא רואה הרבה" מה קורה לפניך,במהירות נמוכה עקב העומס - אי לכך כאשר אתה מגיע לצומת,ולפני ! הכניסה אליו,צריך לבדוק אם יש לך אפשרות לצאת ממנו ולפנותו לאחרים.אם לא היית בטוח בכך,אולי עדיף לא להיכנס לצומת ולהמתין ל"ירוק הבא". נסיונך רב ויש לך מספיק כלים להבין את השטח,ואינך צריך ש"ישקיעו" בך. מן הסתם יש אומנם נהגים אשר נדרשת להם הדרכה בנושא,אבל לצערנו . . . והלוואי שהמדינה תתחיל להשקיע בהדרכה הסברה והגברת המודעות בנושאים אלה! במצב שנוצר בו אתה חוסם את הצומת תתפלל שלא תפריע "TOO MUCH" לתנועה החוצה,ושלא יעבור אמבולנס / מכבי אש / ניידת משטרה. כל הכבוד לך על הפתיחות וההודאה,אולם אני מתקשה בהבנת ה"אג'נדה" שלך : מצד אחד המשטרה - עוסקת רק ב"אחרי" - ביצוע העבירה / טיפול בתאונה. . . זה לא תמיד נכון - ישנם מקרים רבים של הדרכה לנהגים שלאוו דוקא מסתיימים בדוחות,נכון זה בהחלט תלוי בנסיבות ! - המקרה,הנהג והשוטר. צריך לזכור שתפקיד המשטרה - א-כ-י-פ-ה ! ושוב לפעמים קורה שהנהג מודה ! לשוטר. כן זה קרה לי ולחברי ! מצד שני - אין טיפול בהדרכה והסברה לנו - הנהגים הנורמטיביים כיצד לא להיכנס למצבי סכנה ואם כן כיצד לצאת מהם . . . SO ? ? ? מה עושים עכשיו ? בסדר, אתה צודק הלוואי והיו מלמדים אותנו לרדת לשוליים וכיצד לעלות מהם,כיצד להימנע מהחלקות מסוכנות ועוד ועוד ... אבל כרגע כיום בתקופה זו,הדבר לא קיים, חשבת לפנות למשרד הרישוי / לאיגוד מורי הנהיגה ??? חשבת על פעילות כזו ? אולי במסגרת העמותה בה אתה חבר ? האם היא תורמת להפחתת הקטל ??? במה היא עוסקת ??? מצד שלישי אתה פונה לאותה כותבת אשר שואלת לגבי כניסה לצומת ב"ירוק" ושלפתע התחלף ל"אדום" - אתה פונה אליה להשקיע מחשבה... ובלי לפגוע באף אחד, הרי אתה פעיל בעל נסיון ומודעות : א.לא מדריך אותה מה וכיצד לעשות אם וכאשר קורה מצב כזה ... ב.אתה בעצמך היית מעורב במקרה דומה ולא כתבת לנו מסקנות והפקת לקחים, מלבד ביקורת כלפי הרשויות (אף אם היא מוצדקת עניינית) תמידית וקבועה. די לביקורת ! האם השגת תוצאות מכך ? הרי אתה טוען שעבודת המשטרה באכיפת חוקי התנועה ובמתן הדוחות לא הביאה לצמצום מספר הנפגעים, וכי מה התוצאות של הביקורות התכופות שלך ? ? ? אני פונה ומבקש - אנא סעו בשכל עם הגיון באחריות ובמודעות למתרחש סביבכם אם אתם בעלי מודעות ואיכפתיות לנעשה בכבישים ומעוניינים לתרום ב"מאבק להצלת חיים בדרכים" - יש דרכים רבות ומגוונות לכך,קצת איכפתיות ומוטיבציה ותרומתכם תשפיע ותעזור. אנא צרו קשר וכתבו אלי,בברכה גיא.