שלום לפורום!

vishnushka

New member
שלום לפורום!

וחג שמח
יש לי שאלה. חבר שלי מכור. בעיקר לבירה. מצבו מתדרדר שחבריו כבר מפסיקים להיות איתו בקשר. הפנים שלו מתמלאות צלקות. והשיניים נופלות. קראתי, שיש תופעות לוואי פיזיות ונפשיות (כמובן) לגמילה מאלכוהול. ושם כבר מדברים על מצבים של דיליריום, שעוד לא הראה סימנים אצלו. השאלה שלי היא, האם אפשר לקטוע את שתיית הבירה של חבר שלי במכה מבלי לדאוג לתופעות לוואי פיזיות קשות וללא עזרת רופא או מטפל? או שזה מאוד נחוץ, מטפלים? תודה מראש לכל עונה!!
 

shanhen

New member
גמילה מבירה

שלום לך, תיקון טעות נפוצה - אין התמכרות לבירה. יש התמכרות לאתנול (החומר הפעיל באלכוהול). יש מכורים ששותים וודקה, יש ששותים ערק ויש גם, והם מעטים מאד, ששותים דווקא בירה. אבל ההתמכרות היא לחומר ולא למשקה זה או אחר. זה נכון שהגמילה מאלכוהול היא המסוכנת מבין הסמים למיניהם. מצב של דליריום טרמנס (DT) הוא קיצוני וקשה, אבל יש תופעות פחות קיצוניות ולא פחות מסוכנות. ההמלצה שלי היא לא להגמל באופן חד ומיידי ללא פיקוח רפואי. בכלל, אני תמיד ממליץ להגמל במסגרת מקצועית כלשהי, שכן החוכמה היא לא רק להפסיק לשתות אלא גם ובעיקר להתמיד בגמילה, וזה ענין שקשה לעשותו לבד. בכל מסגרת טיפולית (ולאו דווקא אשפוזית, אלא קהילתית) יש לווי רפואי בתהליך הגמילה והוא מומלץ. ניתן לפנות למרכז הקרוב למקום מגורי החבר ולהתעדכן בפרטי העזרה שניתן לקבל. טלפון המשרד הראשי - 03-6733228. שיהיה בהצלחה, נחום
 

vishnushka

New member
../images/Emo24.gif

כן.. אם היו התמכרויות לבירה היה ניראה לי יותר קל להיגמל, לעבור לבירה שחורה או משהו.. ואז לקולה, ואז למיץ תפוזים. אבל לצערי התכוונתי לאלכוהול שבבירה ולהשפעותיו על הבנאדם. ובהחלט, לאחר דיבורים וצפייה בו הבנתי שמסגרת-טיפולית-מקצועית רצויה ונחוצה. תודה רבה לך נחום על העזרה!!!
 
למעלה