שלום לציפי-שאלות הקשורות לשכירות

מכשפה

New member
שלום לציפי-שאלות הקשורות לשכירות ../images/Emo4.gif

היות וכתבתי את השאלה במסמך מצורף, אני מצרפת כקובץ, בתקווה שיעבור. תודה מראש!
השכרת דירה

מכשפה

New member
סליחה- ../images/Emo52.gif

לא יודעת איך לצרף מסמך כתבן כקובץ אז אעתיק לכאן.... בוקר טוב לציפי ולכולם! יש לי שתי שאלות בנוגע לשכירות. שכרתי דירה לפני כשנה, ומאחר וגרו בה לפני שוכרים, והיו כמה מקומות בקירות שנראו לא מסויידים, ביקשתי לקבל דירה מסויידת. בעל הדירה כנראה החליט לעבוד עליי.... ומה שהם עשו זה בזמן חתימת החוזה, הוא הזמין בעל מקצוע עובד זר, שהיה כאילו אמור לסייד את הדירה... ואז כשנכנסתי, הייתי אמורה לקבל דירה מסויידת, ונקייה. (הדירה בת כשש שנים בסך הכל, יחסית חדשה) כשנכנסתי לדירה התפלאתי לראות שלא היו סימני צבע בשום מקום,לא על הריצפה ולא בשום מקום.זה העלה את חשדי אבל התעלמתי. בסך הכל הקירות היו נקיים. בחוזה צויין בכתב יד ע"י בעלת הדירה, שידעה שהם עובדים עליי-שהדירה סויידה סיוד של קירות ותקרה, ושעלי להחזיר אותה מסויידתלאחר סיוד כללי של קירות ותקרה. זכור לי שבפגישה שבה העברתי להם את התשלום הראשון- בעלת הדירה אמרה לי בלגלוג שהדירה מאד נקייה- כי ידעה שהיא עובדת עליי בעיניים.(חוצפנית) מתי בעצם נפל האסימון? הם ציינו בעלפה את המושג צבע אקריליק, ולמזלי זה לא נכתב בחוזה.(גם למזלם).כשניסיתי לנקות כתמי ידיים של בתי מהקירות- נתקלתי בקיר עקשן- כלומר בסיד, וכמובן שזה לא ירד ממש. ואז יום אחד הבת שלי הדביקה מדבקה על הקיר, ואז כשבאתי להוריד אותה- ירדה שכבת הצבע, וגיליתי לתדהמתי שכבת צבע אחת!, באופן ברור!כלומר- הקיר לא סוייד לפני כניסתי לדירה! כך קרה גם בחדר הילדים,כאשר ניסיתי לנקות את הקיר, והצבע ירד!כלומר- יש שם שכבת צבע אחת, וכשהיא מתקלפת נחשף החומר האפור שמתחת לסיד. רציתי לדעת- מה מקובל בדרך כלל במקרים של שכירות? כאשר השוכר מפנה את הדירה? במקרה שלי- שברור לי כי שקרו לי- עדיין אולי זכותם לקבל ממני את הדירה נקייה כפי שקיבלתי אותה- כלומר- לבצע תיקוני צבע באותם מקומות שהתלכלכו, וכמובן לא לגעת בתקרה, שלא סויידה לפני כניסתי!(תקרה בדרך כלל נקייה)ולהחזיר את הדירה במצב סביר. בעייה שנייה- שהעליתי בפורום שכן- היא בעיית החשמל שנתגלתה בדירה, אשר בעל הדירה שינה את דעתו בנוגע לאחריות התיקונים, ואף ניסה לראות בי אשמה, גורמת קצרים וכו´. עדיין לא תיקנתי את הנזק, ואני חיה בדירה(באשמתי) מספר חודשים בלי חשמל בשני חדרים, ומסתדרת בעזרת אלתור. האם לתקן על חשבוני ולקזז את ההוצאה משכר הדירה? זה מרגיז שבגלל בעל דירה עצבני נפגעת איכות החיים שלי וההנאה מהדירה. חבל! מה עושים? תודה!

אם אני זוכרת נכון

אין לך זכות קיזוז, בשל נסוח החוזה, אז לקזז את לא יכולה. מה שכן, את יכולה להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות, לחייב אותו לבצע את המוטל עליו היינו לתקן את הקלקולים, וכן להורות שאינך חייבת בסיוד הדירה, שכן היא לא סוידה. לצורך שני הדברים רצוי שיהיה איש מקצוע שמוכן להעיד כי הקלקולים לא באשמתך, וכי הדירה לא סוידה.

igalgolan

New member
הגדרות סיוד

אם נקבע שהדירה "סוידה" הרי אם חלה חובה לסיידה כשעוזבים את הדירה, יש לסיידה באותו אופן. כך לאף אחד לא יהיו טענות. מדובר ב 2 - 3 שעות עבודה של אדם לא מיומן, יותר זול (מבחינת זמן) מאשר "לבקר" בבית משפט אפילו פעם אחת. יגאל גולן

ציפי ג

New member
מה זה, תיקי דייו ואורי זוהר

בפרודיה על הזוג שרק נישא? יוכבד?????

r_yuvali

New member
להדליק את האור ../images/Emo50.gif

לענין הסיוד, הריני סבור כי עליך להחזיר את הדירה מסויידת. מובן, כי רמת הסיוד הנדרשת ממך זהה, ככלל, לרמה שהיתה קיימת כאשר קיבלת את הדירה (בהינתן שאין הגדרה אחרת בחוזה). מנסיון אישי, זה לא סיפור כל כך גדול לסייד דירה, וניתן לעשות זאת אפילו לבד. לענין החשמל, ככלל תיקונים בסיסיים בתשתיות הינם באחריות המשכיר ולא באחריות השוכר. יחד עם זאת, גם בהקשר זה יש לערוך בדיקה ספציפית בהוראות החוזה. והרי מערכת היחסים בינך לבין המשכיר הינה חוזית, והייתם יכולים לעצבה כרצונכם. כך גם בנוגע לזכות הקיזוז. בדקי בחוזה שערכת עם המשכיר האם שמרת לעצמך את הזכות לקזז מהתשלומים המגיעים לו, תשלומים שיוצאו על ידך קודם לכן, או שמא הדבר נאסר בחוזה.

למעלה