שלום לצמחונים וטבעונים - מה אתם שמים בצלחת

מוצקונת

New member
שלום לצמחונים וטבעונים - מה אתם שמים בצלחת

הפסח במקום הזרוע?
קיבלתי תשובה בפורום אחר ששמים סלק, אבל לא יודעת מה הקשר.
אודה מאוד למשיבים וחג שמח.

Ofericko

New member
אכן. סלק ואורז או שווה ערך לאורז

הנקודה היא שכל עניין פסח וליל הסדר הוא סימנים להיסטוריה. אין כאן "מצוות" אלא מנהגים שונים. הזרוע והביצה שבקערת הסדר הם סימנים לזכר הקורבנות: קורבן פסח וקורבן חגיגה. הרב קוק בחזון הצמחונות והשלום (ואחרים) סובר שלעתיד לבוא, כשיקום ביהמ"ק השלישי, הקורבנות יהיו קורבנות צמחיים (בדומה למנחות הסולת והשמן שנהגו בביהמ"ק כבר אז). לכן, אני בהחלט חושב שאפשר להניח בקערה סימנים צמחיים שיהוו זכר לקורבנות מההיסטוריה וסימן לעתיד בתקווה שאם יקום בימ"ק שלישי (מי שמאמין) - אכן יקריבו שם רק קורבנות צמחיים.
ולראייה שהדבר אכן אפשרי ולא רק "גחמה" טבעונית, מצ"ב קטע מהגמרא במסחת פסחים, קי"ד עמוד ב', בו דנים על מה לשים בקערת הפסח ואכן רואים שרב הונא ורבא היו "מהדרים בסלק ואורז" במקום זרוע וביצה.

שמעתי במקום אחר שאפשר לצלות את הסלק כדי שיגיר נוזל אדום זכר לדם הקורבנות.

וצריך לזכור, הכל מנהגים. לא צריך לעשות מזה דוקטורט לטעמי. כמובן שהאורתודוכסיה הממוצעת תחלוק עלי מכל וכל אבל זו דעתי.

בתאבון!

נ.ב.
לאשכנזים שלא אוכלים אורז בפסח כמובן צריך תחליף ראוי כמו קינואה או דגן אחר שאינו מחמשת מיני דגן האסורים בפסח.

Ofericko

New member
ושמעתי גם מי שהניח חתיכת טופו במקום הזרוע

מההגיון הפשוט שאם צריך לשים חתיכת בשר, הטופו הוא הבשר "שלנו"...
כמו שאני מכיר את היהודים, האשכנזים ישימו טופו והספרדים ישימו סייטן ויריבו ביניהם....

RSPA

New member
הפתרון של סלק "מדמם"

שמומלץ גם במה שהבאתי (ונשען על אותה אסמכתא שאתה הבאת) - נראה לי יותר מתאים.

Ofericko

New member
אבל ככה אתה מונע מהמאמינים את אחד

העקרונות החשובים ביהדות: הויכוח בין אשכנזים לספרדים....

מוצקונת

New member
תודה רבה על ההסברים המלומדים - גם החכמתי וגם

צחקתי.
אבל לפחות, נפתור את הבעיה לרווחת כולם...בשריים, צמחונים וטבעוניים שכולם
יסבו לשולחן אחד בליל הסדר.
חג שמח.

RSPA

New member
יש לי חשש גדול

שאם האשכנזים ישימו טופו , הספרדים ישימו את האשכנזים...

ואז זה לא יהיה ויכוח אלא תהיה "מלחמת עולם, מלחמה ענקית, ענקית" (כמו בקטע על מוריס והיונים >> http://www.youtube.com/watch?v=gX5soU_1Eb0) ...
והרי אנחנו בעד שלום.
אז בוא נשאיר סלק.

למעלה