שלום לקהילה המחשמלת...

שלום לקהילה המחשמלת...

כאיש מקצוע בתחום יש לי שאלה שאני לא בטוח שזה המקום שאני יוכל לקבל עליו תשובה מדויקת ... היתי רוצה לדעת את ההיבטים המקצועים של מערכת פיקוד עם "0" או (-) מאורק .... את היתרונות ואת החסרונות במערכות כאלו. ועוד שאלה .... לעניות דעתכם הייתם מערבבים מערכת DC במתח נמוך שחלקה מוארקת וחלקה לא? נניח מערכת הזנת מצברים לא מוארקת (בכדי למנוע קצר לגוף בשוגג)וכל השאר מוארק

רשר

Well-known member
מנהל
פיקוד: מאורק - מובדל - DC - AC

היתרון של מערכת פיקוד מאורק הוא שקצר בין הפזה לארקה לא מבצע פקודה במערכת ולא גורם לחישמול היתרון של מערכת פיקוד מובדלת הוא שקצר ראשון לא מבצע פקודה במערכת ולא גורם סיכון של חישמול יתרון נוסף והוא גם הסיבה העיקרית לשימוש בהבדלה לפיקוד: הפרדה מכל מתח חיצוני או "ספייק" שיכול לשבש את הפקודות החסרון של מערכת מובדלת הוא שבקצר ראשון אין כל התראה על קיום הקצר וקצר שני יכול לבצע פקודה כולל הפעלת מכונות מסוכנות, ולהשאיר חלקים חשופים תחת מתח כלפי הארקה לגבי DC הדבר דומה רק עם תוספת של סיכון מאלקטרוליזה ההחלטות צריכות להיות לפי: המתח הנדרש V הזרם A סוג הציוד DC או AC במערכת נידת יש כבר DC אז נשתמש בו לפעמים חייבים DC בגלל מרחקים גדולים או הפיכת כיוון או מקור אספקה בחירום

תודה ...

את כל האמור ידעתי, אבל חשבתי שיש עוד היבטים. אגב ... איתור תקלה במערכת מוארקת הרבה הרבה יותר קלה ממערכת צפה. מה לגבי בניית מערכת עם חלק מוארק וחלק צף?

רשר

Well-known member
מנהל
בטוח שיש עוד היבטים - מאמר אחר

איתור תקלה לפי נסיוני שווה בין שתי המערכות - ענין של דרך חשיבה אם תקרא למערכת צפה "דיאגרמת סולם" היא תהפך למובנת יותר וקלה לפתרון. אין מניעה לערב מערכות כל עוד זה מתועד בתוכנית עם מפוי נכון ומעודכן מוכרות לי מערכות פיקוד מעורבות (מפסק על האפס) והרבה פעמים זו השיטה הטובה והחסכונית ביותר החשוב ביותר בפיקוד זה לתעד כל שינוי! לדוגמא: במערכת שיוצרה באיטליה נעשו במהלך היצור שינויים שחלקם תועדו ע"י הוספת "גג" מעל מספר המגע כפי שמסמנים באלגברה בוליאנית, זה דרש כמה דקות של חשיבה ואימות בשטח עד שהובנה הכוונה ובפועל זה עזר מאוד לפתור בעיות.

למעלה