שלום לרובי ולכול חברי הפורום

TaL53

New member
שלום לרובי ולכול חברי הפורום

חזרתי אתמול מהטיול בקרואטיה וסלובניה. כמו שהבטחתי פירסמתי את התרשמותי מהטיול בפורום "ישראל ברוסית"- 979 שם אני כותב באופן קבוע. אתם מוזמנים להיכנס ולקרוא:) בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לרובי ולכול מי שענה לי על השאלות שהעלתי כאן לפני הטיול. אני מקווה שיהיה לי את הזמן לחזור ולבקר במדינות הנפלאות האלה ולהספיק יותר ממה שהספקתי בזמן הקצר שהייתי שם:)

TaL53

New member
אין בעיה

השרשור שפתחתי בפורום הוא ארוך ומתחלק למספר חלקים. להלן מצורף קישור לחלק הראשון

כתבת מאוד יפה ומעניין - תמונות יפייפיות

נהניתי מאוד לקרוא את הגיגך מהטיול, הראית בקיאות. האם נתקלת באתרים שיכולים להוות אטרקציות לילדים קטנים בני 5? הרגשת בעויונות לישראלים בבוסניה? הרגשת בעויונות לסרבים בקרואטיה? הרגשת בייחוס וולגריות לישראלים בקרואטיה? וכמה בסוף עולה מונית מנמל התעופה ללובליאנה? שלך, רובי סרבי

TaL53

New member
אני שמח שנהנת לקרוא את מה שכתבתי

אני מצטער אם אין לי זמן כרגע להעלות גם לפורום הזה חלק מהתמונות אבל מי שרוצה לראות תמונות מוזמן להיכנס לשרשור בהפנייה שנתתי. > אתרים לילדים קטנים לא כול כך חיפשתי כי גם שנינו בגיל ה-20 וגם יותר התרכזנו ב"טרקים" בטבע מה שפחות מתאים לילדים. המקום היחידי שאני יכול לחשוב עליו זאת חוות הסוסים בליפיצה שמתאימה לכול הגילאים וגם כחוויה משפחתית. >לא הרגשתי עויינות לישראלים באף מקום שהגענו אליו. מצד שני, לא בדיוק הצהרנו בפומבי שאנחנו ישראלים ואנחנו גם לא נראים ישראלים. בקלות יכלו לחשוב שאנחנו מזרח אירופאים (ושנינו גם דוברים רוסית). מה שכן, כשהשיחה כן הגיעה חנושא ישראל קיבלנו רק תגובות חמות כמו למשל בעל מלון אחד בכפר ליד נובה גוריצה שסיפר לנו שחברו נשוי לישראלית. כן ראיתי ברחבי סלובניה וקרואטיה מדי פעם גרפיטי ישראלי אבל לא מעבר לזה. דוגמאות לוולגריות לא היו אבל היה את הסיפור המשעשע בספליט עם האישה היהודיה שאמרה שאנחנו מנומסים מדי מכדי להיות ישראלית, מצד שני מדובר במישהי שמכירה את הישראלי המצוי בצורה יותר קרובה מרוב הקרואטים (היא גם דיברה קצת עברית). למרות שראינו גם צעירים ישראלים אבל רוב הישראלים שפגשנו היו אנשים מבוגרים לכן אני חושב שהמצב הוא לא כמו בהודו למשל. בקשר לעוינות של קרואטים לסרבים ולהפך זה נראה בכול מקום ובכמויות מאוד גבוהות- כמו שכבר כתבתי בהרבה מאוד מקומות מוזכרים מעשי הסרבים בזמן המלחמה, יש חדרי הנצחה לנופלים ותערוכות של תמונות שצולמו בזמן הפלישה הסרבית לקרואטיה. מה שמעניין שראינו גם פירסומת לתערוכה של צילומים ממלחמת לבנון השנייה:) באיזורים הכפריים ובחלק מהמקומות עדיין רואים סימני הרס למרות הניסיונות שיקום המואצים. בסלובניה שחוותה את המלחמה לזמן הרבה יותר קצר הסיפור קליל יותר וחוץ מפעם אחת בלובליאנה שראינו התייחסות נקודתית לסרבים לא ראינו במקומות אחרים דיבור על הנושא. אבל ממה שהבנתי הנושא מאוד אקטואלי גם היום בעיקר בקרואטיה ובבוסניה. מונית עולה כמו שחשבתי בהתחלה- בערך 1 יורו לק"מ. הנסיעה מתחילה מ-17 יורו. לקחנו מונית משדה התעופה למלון כשהגענו ללובליאנה וזה עלה לנו 40 יורו (אבל זה היה לילה והתעריף היה שונה).

למעלה