שלום לרוייקו

ורד *

New member
שלום לרוייקו

אתה מסביר 10!!! מובן מסודר בסבלנות ובכיף. נותחתי באסותא, דרך הבטוח המשלים של קו"ח כללית, ניתוח הכנסת טבעת ללא סיכות. עלי לרדת כ-40 ק"ג מהן ירדתי כבר 10 ק"ג. אני מאמינה שהקצב לא יהיה הקצב הנוכחי, אבל אני ממלאת אחר הוראות הרופא והדיאטנית באדיקות. לועסת, וסופרת את הלעיסות ומשתדלת ללעוס כל ביס 32 פעמים כמו שציווה הרמב"מ, לפעמים כואב לי ברקות מרוב לעיסה, ולפני שאני בולעת אני מתעכבת לחשוב על פעולת הבליעה, אני חוטאת רק בדבר אחד, אנני יכולה להמתין 20 דקות אחרי האוכל עד ללגימת המים, והרבה פעמים אני שותה כ-10 דקות בלבד אחרי האוכל, ואכן אז אני מרגישה הרגשת מלאות ואי נוחות במשך 20 - 30 דקות. אני גם שותה הרבה מים במשך היום, ולפעמים אפילו באופן מהיר, האם עובדה זו יכולה לגרום להרחבת הכיס? שוב שנה טובה לכולכם. ורד.

רוייקו

New member
שתיה לאחר האוכל ...

קל היה לדיאטניות ולמנתחים אילו המנותחים היו מבצעים הלכה למעשה כל מה שאומרים להם, אבל לא כך הדבר.. אנחנו כולה בני אדם.. פה ושם חוטאים ולא כל כך ממושמעים... וקורה הרבה למנותחים שהם צמאים אחרי הארוחה. קורה. אז מה ? אז שותים !!! אבלללל, צריך מאוד לקחת בחשבון מה אכלנו. אם אכלנו מזון מוצק מאוד ואנו חשים שהאוכל עוד עומד לנו בין הושט לקיבה, יהיה זה מגוחך לשתות כי ההקאה כמעט ודאית וכדאי לדעת שכל הקאה מגילה את הסיכון שמשהו תפקשש עם הטבעת או הכיס. צריך פשוט להמנע מליצור לחץ על הקיבה והכיס (פאוצ´). אם, למשל, אכלת משהו מאוד רך, סביר להניח שהמזון התפנה מהר ותוכלי לנסות ולשתות גם חמש דקות מהארוחה, אבל תמיד כדאי לקחת טווח ביטחון ולשתות אחרי 20 דקות. נושא השתיה והאכילה לאחר הניתוח הולך ונילמד ככל שעובר הזמן.

למעלה