שלום לשוכני פורום משונה זה

• פותח הנושא zaza
  • פורסם בתאריך

zaza

New member
שלום לשוכני פורום משונה זה

הייתי רוצה לדעת אילו ספרים נכתבו בסדרה של עולם הדיסק,ואם מישהו מוכן לפרט לי על עולם הדיסק,מלבד העובדה שזה עולם שטוח שעומד על פילים וצב,אני אודה לו. נ.ב מי הוא מלאך המוות?

ויימס

New member
רוב שלומות.

טוב, אז חוץ מהעובדה שזו סדרה על עולם שטוח שעומד על ארבעה פילים וצב, זו סדרה של ספרי פנטזיה הומוריסטית. בעולם הדיסק יש מכשפים, מפלצות, ואפוקליפסה פעמיים בחודש. מוות מופיע בצורתו של שלד עם גלימה שחורה וחרמש ותפקידו הוא לקחת את נשמות המתים ולהוביל אותן אל העולם הבא. הוא מנסה להבין אנשים/ להתנהג בצורה אנושית, רוב הזמן זה לא ממש הולך לו. אחת לכמה ספרים הוא מתחרפן ונעלם ואז מישהו צריך להחליף אותו ולהחזיר אותו לתפקידו. הפקחים של היקום ניסו לפטר אותו פעם בעקבות חוסר היעילות שמצויינת לעיל, אבל על כל אלה כבר תקרא בספרים עצמם. הסדרה מחולקת לתתי סדרות לפי הדמויות שבספרים. 11 הספרים הראשונים תורגמו לעברית (חוץ מ-Eric), אם כי בנוגע לטיבו של התרגום ברוב הספרים חלוקות הדעות (5 אנשים חושבים שנורית שרעבי היא מתרגמת גרועה, 6 חושבים שהיא מתרגמת גרועה מאוד). הנה רשימה של כל הספרים, כולל לאיזו תת סדרה הם שייכים ושם התרגום אם יש (כן, אני יודעת, אני בנאדם חסר חיים). the colour of magic -צבע הכשף- סתמרוח. the light fantastic -אור מופלא- סתמרוח. equal rites - פולחני כשף- שונות. mort -תרועת מוות - מוות. sourcery - מעשי קסמים - סתמרוח. wyrd sisters -אחיות הגורל- המכשפות. pyramids -פירמידות- שונות. guards! guards! - שומרים! שומרים!- השומרים. eric – לא תורגם- סתמרוח. moving pictures - ראינוע- שונות. reaper man -איש הקציר- מוות. witches abroad -מכשפות בחו"ל- המכשפות. small gods -מכאן אין תרגום- שונות. lords and ladies -המכשפות. men at arms -השומרים. soul music -מוות. interesting times -סתמרוח. maskerade -המכשפות. feet of clay -השומרים. hogfather -מוות. jingo -השומרים. the last continent-סתמרוח. carpe jugulum-המכשפות. the fifth elephant- השומרים. the truth- שונות. thief of time -מוות. the last hero –סתמרוח. the night watch- השומרים. monstrous regiment- שונות. ועכשיו הוא עובד על אחד בשם a hat full of sky ספרי ילדים בעולם הדיסק: The Wee Free Men The Amazing Maurice and his Educated Rodents ...אה, כן ו תקרא לפי הסדר!

Gdil

New member
שטויות, אפשר לקרוא בכל סדר.

לדעתי לפחות... חוץ מזה יש גם את הספרים של פראצ'ט על הננסים... ננסי המשאית ננסי הכנפיים ועוד אחד ששכחתי...

DviRincewind

New member
את התתי סדרות עדיף לקרוא לפי הסדר

כלומר, אם מדובר על רינסווינד, אז לקרוא את צבע הכשף, אחריו אור מופלא, מעשי קסמים, Eric, Interesting times, The last continent ו-The last hero. א-ב-ל, אפשר לערבב, כמו שאני עושה. הסיבה היא שיש המשכיות כלשהי בין הספרים (כמו למשל הקידומים של ויימס וחבר מרעיו בספרי השומרים או השינויים הטלנובליים בספרי המכשפות- חתונות וכאלה).

למעלה