שלום לתושבי כפר-האורנים

Roobie

New member
שלום לתושבי כפר-האורנים

אני תושב רעות, ויש כמה דברים שעניינו אותי לגבי ישובכם: - האם זהו השם הרשמי הסופי של הישוב? אין לו שמות נוספים - גבעת-אהוד ומנורה? (יכול להיות שאני מתבלבל עם ישוב אחר). - איך בדיוק מגיעים אליכם? אף פעם לא ראיתי בכביש 446 פניה לכפר-אורנים. זאת אותה פניה שדרכה נכנסים ללפיד? - (עכשיו זאת שאלה שונה לחלוטין) אני יודע שאתם ישוב חילוני (או לפחות לא בעל אופי דתי מובהק) ואינכם מחשיבים את ישובכם להתנחלות אידיאולוגית, אך ישובכם נמצא מעבר לקו הירוק. אתם לוקחים בחשבון שייתכן והשטח בו נמצא היישוב יימסר בהסכם שלום עתידי (שכעת נראה רחוק כמו ימות המשיח) לידי הרשות-הפלשתינית? מהי עמדתכם בנושא? בתודה מראש,
יובל

ronpel

New member
שלום ליובל

אכן השם הרשמי הוא כיום כפר האורנים -(שונה לפני חודשיים בוועדת שמות ) יקח קצת זמן עד שכולם יתרגלו לאור השמות השונים שניתנו ע"י גופים שונים. הכניסה הזמנית כיום היא דרך לפיד - בעתיד תוכל להגיע בקלות מרעות - הכניסה החדשה תהיה מצומת מכבים רעות דרך אדמות של כפר רות . לגבי אידאלוגיה ועמדה פוליטית ברור שלכל אחד דעה אישית אבל לפי כל הסימנים בשטח והמפות שהוצגו הגבול העתידי יעבור בקו של המחסום הצבאי בכביש 443 וצמוד לכפרים צפא וחרבתה. חשוב לזכור שמזרחית מאיתנו מוקמת העיר החרדית קריית ספר שכבר היום מכילה עשרות אלפי תושבים והבניה ממשיכה במרץ וגם כביש הרוחב המהיר החדש לירושלים מס 45 אמור לעבור מזרחית אלינו בתוואי של נחל מודיעין. נשמח אם תקפוץ לבקר רונן

Roobie

New member
תודה על התשובות ../images/Emo13.gif

ודרך אגב, השלטים של מע"צ בכביש 446 וגם ברוב המפות אתם מופיעים בתור מנורה עדיין. מישהו דואג לשנות את זה? אני מניח שזה יוצר בילבול גם ברמות הכי קטנות (מזמינים מישהו להגיע מרחוק וכו' וכו'). אני אקפוץ לישוב שלכם היום אחה"צ כשיהיה לי אוטו.. דווקא מעניין אותי לראות איך הוא נראה
תודה על ההזמנה! יובל

כביש 45

האם לישוב יש איזשהו מידע לגבי כביש זה אם יסלל בכלל?? והאם התואי הוא בואדי שביננו לבין קרית ספר?? תודה איילת

Roobie

New member
אז ככה...

כביש 45 הוא כביש מהיר עתידי שיחבר בין מחלף בן-שמן לצפון ירושלים (מעין תחליף לכל כביש 443 בחלק שבין מחלף בן-שמן לגבעת-זאב/צפון-ירושלים עבור מי שמעוניין לעבור את כל הדרך במהירות. למרות שזאת הוא יהיה פחות שימושי עבור תושבי מודיעין ומכבים-רעות, כי "מחלף מודיעין" שיחבר את האזור לכביש זה יהיה באזור נחל מודיעין, על כביש 446, ליד הישוב חשמונאים. רק הנסיעה עד לשם בפקקים בבקרים תיקח אותו זמן בערך כמו להגיע דרך 443 עד למחלף בן-שמן... עבורכם זה יהיה די טוב, לדוגמא. מקווה שעזרתי

כביש האיוולת

עפ"י המפות נראה שהוא הולך לעבור מתחת לבית שלנו. האם התוכנית ממומשת ?? או שאולי מישהוא הבין שם למעלה שבנפח התנועה הקיים על הציר מספיק כביש 443 ?? מוזר שמשקיעים בכביש כזה כשכביש 443 לכיוון ת"א מקורצף כבר לפחות שנה .

Roobie

New member
וואי, לא ידעתי על כל זה.. ../images/Emo4.gif

אני די מסכים עכשיו שזה כביש מיותר... ובהחלט עדיף להרחיב את 443 בנתיב נוסף ולהוסיף בומחלפים במקום הצמתים קיימים. זאת השקעה כספית גדולה אבל... צריך להשקיע למען הציבור. ובמקום להשקיע יותר על כביש חדש, זה בהחלט עדיף.

למעלה