שלום? מבחינת הפלסטינים יש עבר, אין עתיד

• פותח הנושא GuyN2
  • פורסם בתאריך

GuyN2

New member
שלום? מבחינת הפלסטינים יש עבר, אין עתיד

העיתונאית ליטל שמש השתתפה בסמינר שנועד לקרב בין צעירים ישראלים ופלסטינים ולקדם את הסיכוי לשלום עתידי.
אלא שהפלסטינים דיברו על מדינה אחת וסירבו לקרוא למחבלים "טרוריסטים"

http://news.walla.co.il/?w=/2952/2638853

במהלך דיון שעלה לטונים גבוהים ביקשו הפלסטינים שלא נקרא למחבלים מתאבדים "טרוריסטים", כי מבחינתם הם לא כאלה.
"אז איך אתה קורא למי שלובש וסט ומתפוצץ בקניון בתל אביב במטרה מכוונת להרוג אזרחים חפים מפשע?",
שאלתי את אחד המשתתפים. "יש לי ילד בן ארבע בבית", ענה לי סמאח, תושב אבו דיס,
"אם חלילה יקרה לו משהו אני אלך ואשרוף עיר ישראלית שלמה אם אוכל".
שאר הפלסטינים הנהנו והסכימו עם דבריו הקשים.
"נולד לי בן לפני שלושה שבועות", ענה לו עמיחי, סטודנט ישראלי דתי מירושלים,
"ואם חס וחלילה יקרה לו משהו, לא אשמח ולו במעט מהעובדה שאנשים נוספים ימותו אחריו".

Emile Zola

New member
אף ערבי לא יגיב

כי אין הרבה מה להגיד.

זה עם צמא דם, שאין איתו שום סיכוי לשלום, כשגם אלה שמגיעים ל"מחנה שלום" מתכוונים ב"שלום" לשחרור "פלסטין" מהירדן לים.

כנס - הכנתי לך תגובה

אני לא ערבי אך אענה לך

כשמדינת ישראל קמה, רוב האוכלוסיה הערבית ברחה, מרצון ולפעמים גם מאונס. נשארו מאה וחמישים אלף ערבים.

האם אתה יודע למה הם נשארו? כי הממשלה הזמנית והצבא לא ראו בהם סכנה ביטחונית. הם היו ערבים שברובם בחרו שלא להשתתף במלחמה נגד המדינה היהודית, וחלקם גם סייעו ליהודים להגן על עצמם מפני הכנופיות.

מה הם קיבלו בתמורה? מצבה של האוכלוסיה הערבית עד לאמצע שנות השישים יהיה מזעזע. הצנע פגע במיוחד באוכלוסיה הזו והמשטר הצבאי רק החריף את המצב. חלקם נעקרו מעל אדמתם ורובם המכריע נאלץ לחיות בעוני מרוד וקשה ובצרפת רעב. אחרי שמלחמת ששת הימים מצבם השתפר, כי למדינת ישראל היתה אוכלוסיה ערבי חדשה להוריד למטה, הערבים בשטחים הכבושים.

לאורך כל שלנו המדינה, היתה אפליה מכוונת, פגיעה מכוונת והתעמרות מכוונת כלפי האוכלוסיה הערבית. הרבה לפני שמעט אנשים בחברה הזו החלו לראות בטירוף הפלסטיני משהו שיכול לקדם גם את מצבם. הרבה לפני שכמה ערבים ישראלים סייעו לטירור. הרבה לפני מהומות יום האדמה ולפני מהומות אוקטובר.

זה מצער שאנשים לא מסוגלים להתעלות על עצמם אבל אנחנו יכולים להאשים בה רק את עצמנו. כשהאתוס שלנו הוא: זו מדינה יהודית ומדינה יהודית פרושה שרק ליהודים צריכות להיות זכויות כאן ושהמדיניות המכוונת היא לדחוק אותם החוצה, אז מה מתפלאים שאנשים מפתחים שינאה? מה הפלא שאנשים לא מסוגלים לגנות את הטירוף (אפילו שהוא גם פוגע בהם)? מה הפלא שיש כזה אנטגוניזם כלפי מדינת ישראל???

האם אתה חושב שיכול להיות אחרת? אני מאמין שכן, אבל קשה לי לשכנע את האוכלוסיה הערבית לפתח תקוות כשהם רואים איזה יחס מקבלים הדרוזים והשבטים הבדווים שכן תרמו למדי והלכו לצבא...

Emile Zola

New member
אתה מדבר על ערביי ישארל אך לא בהם מדובר

תקרא את הכתבה, מדברים על ערבים מהרשות הפלסטינית, והראייה שלהם של פתרון הסכסוך - מדינה ערבית אחת ושהיהודים ילכו מפה.

וגם, מה שכתבת בקשר לערביי ישראל הוא מאד חד צדדי, בלשון המעטה.
אף אחד לא דוקח אותם החוצה, אלא כשהם מתנהגים כאוייב לכל דבר, וזה הקו הפוליטי שלהם מזה שנים.

אז מה אתה רצה לאמר

של ערביי השטחים אין זכות לשנוא את מי שהשתלט על אדמתם ושולל את זכויותיהם במשך 46 שנים?

Emile Zola

New member
זה בדיוק מה שגולדה אמרה

"יהיה לנו שלום עם הערבים רק כשהם יאהבו את ילדיהם יותר משהם שונאים אותנו"

ועד שזה יקרה, הם ימשיכו לתכנן איך הם מגרשים את היהודי האחרון מפה, במקום לתכנן את עתיד ילדיהם.

משום מה נראה לי שעדיין לא קראת את הכתבה...

לקסיקון של רצח ורצח עם

ככה יהודים וערבים מדברים ביניהם.

ויש ערבים שלא היו רוצים להתפוצץ עם אף אחד.

ראיתי ושמעתי כאלה.

למעלה