שלום, מבקשת ייעוץ ובעיקר תשובות

שלום, מבקשת ייעוץ ובעיקר תשובות

לכמה שאלות, אז ככה אני סובלת מפצעים ודלקות בנרתיק זכור לי שגם כאשר הייתי ילדה היו לי לעיתים דלקות, אמא שלי אז השתמשה באיזה תכשיר וזה עבר. כעת לאחר שעברתי את השלב של קיום יחסים זה חוזר מלווה בעיקר בדלקות שצורבות ומפריעות למהלך יום תקין, ולאחרונה התווספו לכל הסיפור גם פצעים, הייתי אצל הרופאה שלי (היא כמובן היפנתה אותי לרופאת נשים) אבל אמרה לי שיכול להיות שמתפתחת אצלי קונדילומה, היא לא הרחיבה לגבי הנושא ואני נשארתי עם הצייפיה להבין קצת יותר אצל הרופאת נשים, אתמול נתקלתי בעיתון באחד המדורים מישהי שאלה לגבי הנושא וניתנה לה תשובה שקונדילומה הוא שמו של זיהום שמקורו בנגיף HPV הגורם ליבלות באיברי המין ושנדבקים בנגיף דרך יחסי מין לא מוגנים. אז השאלות שלי הם כאלו (במידה ואכן התפתחה אצלי קונדילומה) הגבר ששכבתי איתו היה חבר שלי מזה שנתיים וחצי ושנינו היינו הראשונים אחת של השני ולרוב שכבנו גם עם קונדום זאת מהסיבה שאני לא לקחתי גלולות לעיתים הייתה חדירה ללא קונדום אז איך לפי הכתוב בעיתון שדרך אגב זו תשובה של מומחה יכול להיות ונדבקתי ממנו אם הוא לא היה עם אף אחת לפניי? או שהזיהום הזה נמצא גם איפשהו באויר ונדבקתי? בנוסף לכך ענו לאותה בחורה בעיתון שהמחלה מתאפיינת בהתפרצויות חוזרות של הנגעים וזה גם נכון לגביי ישנה תקופה שקטה ורגועה שבה אני מרגישה נהדר ופתאום משום מקום זה שוב חוזר, כיצד? ואמרו לה גם שדרכי הטיפול הן, צריבה בקרן לייזר, במחט חשמלית או בהקפאתן בחנקן נוזלי ובשאריות של נגעים קטנים ניתן לטפל בטיפול תרופתי הניתן בזריקות שהצלחתו חלקית. ומכיוון שהמחלה מתאפיינת בהתפרצויות חוזרות כפי שאמרתי ואם הטיפול לא הצליח ייתכן שיהיה צורך בכריתה כירורגית של משטחי עור נגועים. עוד שאלה, אומנם אני צעירה ובמידה וכל זה נכון לגביי ולאחר שאני יטופל והטיפול לא יצליח ויהיה צורך בכריתה הכירורגית הזו האם היא מהווה סכנה לקיום יחסים בעתיד והאם היא מהווה סכנה להבאת ילדים? אודה על התשובות שכן נורא חשוב לי לדעת.

Dr Yaniv

New member
קונדילומה אקומינאטה HPV

וירוס שעובר במגע מיני ברוסיה נהגו לבדוק ב ק ג ב מי היה עם מי -כאן זה לא נהוג -וטוב שכך כנראה להוסיף על הטיפולים שציינת מהכתבה בעיתון קיים גם קרם שאמור לעורר את החיסון של הגוף כנגד הוירוס ראי בקישורים של הפורום ALDARA נראה שאת זקוקה ליעוץ והדרכה אישית אצל הרופא המטפל מעבר לשאלות בפורום בברכה ד"ר יניב

למעלה