שלום ,מבקש לשאול בנוגע לתעסוקה כרגע

yaniv9973

New member
שלום ,מבקש לשאול בנוגע לתעסוקה כרגע

אני עובד באזור נהריה ,ועד העובדים (בשיתוף ההסתדרות) והמעסיק חתומים בהסכם קיבוצי . כבר כמה ימים שהפעל סגור שאלתי : מי יפצה על כך והאם חובת הפעל לשלם חופש בתשלום מלא לעובדים? היום נקראתי לעבוד (לא חובה) לכמה שעות ,המפעל עובד במתקונת מצומצמת לחצי יום האם מחובתי לעבוד? ומה אם אני לא יעבוד ,האם בחול זאת הקבל פיצוי או שלא? .... אודה לכול תשובה ,בתודה יניב .

hayapollak

New member
יניב

נהריה כמדומני שייכת ומוגדרת לאזור העימות - כלומר התושבים מחוייבים להשאר בבתים ולא לצאת לעבודה - כך שבמקרה שלכם הימים בהם לא תעבדו - המפעל לא יוריד לכם שכר. אם נקראת לעבודה לכמה שעות אינך חייב להגיע. מקווה שיש מקלט או ממ"ד אצלכם בעבודה והסעה לעבודה וממנה. דבר נוסף גם אם תסרב להגיע לעבודה והמעביד חלילה יחליט לפטר אותך - יש תקנות שאוסרות לפטר עובדים בשעת חירום. העניין שהתקנות פג תוקפן בשנת 2003 נדמה לי שהן אמורות להתחדש בגלל המצב הבטחוני. בשונה מחיפה - שבה התושבים נקראים להשאר בבתים, אך במקומות שיש ממ"דים העובדים אמורים וצריכים לבוא לעבודה ואם הם לא באים - בינתים המעביד רשאי להוריד להם ימי חופשה. בכל מקרה תבדוק הנושא בהסתדרות ו/או בתחנות רדיו מקומיות בהן נותנים ייעוץ בעניין.

למעלה