שלום מבקש עזרה יעוץ

מש1

New member
שלום מבקש עזרה יעוץ

אשתי מבקשת להקים משפחתון במקום עבודה בו יש ריכוז נשים ,אמהות צעירות שיביאו למשפחתון את ילדיהן לעבודה אתן יחד ובסיום יום העבודה יקחו את הפעוטים חזרה הביתה.יש סיכוי לפעוטון כזה? והיכן יש מקומות עבודה מתאימים להקים משפחתון שכזה?

באיזור התעשיה הר החוצבים בירושלים

(שם אני עובדת במפעל הי טק) יש מעון לילדים של הורים שעובדים בהר החוצבים. המעון הזה פועל עד 17:00. לאשתך יש הכשרה כמטפלת בילדים ? ואם כן, לאילו גילאים ? קח בחשבון שאם היא תצליח להקים משפחתון כזה במקום עבודה, טווח הגילאים שהיא תקבל לא יהיה אחיד. ייתכן מצב בו יהיה תינוק אחד בן שלושה חודשים וכמה ילדים בני שנה פלוס. במקרה כזה היא תצטרך להפעיל את המשפחתון עם עזרה של עוד מטפלת. שיהיה
לאשתך

מש1

New member
תודה על התשובה המהירה. וכן

יש לה הכשרה למדה באורנים, יש לה נסיון רב ועשיר והמלצות מצוינות. האם יש שם צורך במשפחתון נוסף? או היכן יש מפעלי הי טק נוספים שאליהם ניתן לפנות ולהציע משפחתון כנל.

בירושלים יש שני איזורים של הי טק

הר החוצבים שהוא איזור גדול, והגן הטכנולוגי במלחה שהוא יותר קטן. מאיפה אתם בארץ ?

siv30

New member
ברוך הבא ../images/Emo39.gif רעיון נ-ה-ד-ר

זה אחד השיכלולים שקיימים בחול ואנחנו רק יכולות לחלום עליהם. אתם פשוט מקדימים את העתיד ויוצרים לעצמכם יתרון משמעותי. אני חושבת שבכל מקום בו יש נשים כמו חב' ביטוח, הייטק, אפילו משרדי ממשלה ישמחו. שיהיה בהצלחה ותחזרו לעדכן

beky1

New member
../images/Emo11.gifאני מכירה מקום שבו יש משפחתון

לתינוקות ועד לגיל 3 , אך העובדות בו אינן גננות , יש לתינוקות חדר סגור ללא משחקי חוץ וגם ללא מטפלת ראויה. הכי גרוע הוא שרווח שם המנהג שלא לצאת לחופשת לידה , דוגמא לכך מהווה הסמנכלית אשר ילדה 3 ילדים במהלך השנים , אך תמיד שבא לעבודה כעבור 10 ימים בלבד. עדיף גן רגיל ואשר סידור כזה לילדים

shandy

New member
בנותי גדלו במשפחתונים

בנותי היו בשני משפחתונים שונים, שתי מנהלות המשפחות היו נשים מקסימות שאהבו את הילדים ונתנו להם את כל הנשמה הן לא היו גננות, הן עבו הכשרה מיוחדת והיו בפיקוח מקצועי. לא יודעת מה הניסיון שלך בקי, אך לי היו רק חויות חיוביות , ואני העדפתי לשלוח אותן למשפחתון מאשר למטפלת.

beky1

New member
../images/Emo47.gifיש לי נסיון עם גנים בעיקר

הילדים אצלי הם הנכס החשוב ביותר, כל אחת אוצר ולכן הבנות גדלו בצמוד למבוגר צמוד, הגדולה יחד איתי והקטנה אצל אימי עד לגיל גן. אני חושבת שחשוב שתינוק יראה דמות מבוגרת קבועה במהלך היום אשר יוקדש רוב שעות היום רק לו/לה . אני חושבת ששתהין הרוויחו הרבה יורת מאשר היותן במשפחתון או מעון. יכולתי להרשות לעצמי לעשות את זה משום שעם הגדלה לא עבדתי ועם הקטנה אימי כבר יצאה לגימלאות,אז לא היתה כל בעיה. לגבי המשפחתון , ציינתי כי הוא היה בתוך מתחם המבנה ללא חלונות או חצר שאילו הילדים היו יכולים לצאת, לרוץ לזחול או סתם להתרוצץ. הייתי שם במסגרת סיור הכירות לשם הרושם עבור לקוח,
אבל אצלי כאמא הם הפסידו את כל הנקודות האפשריות .

shandy

New member
מה שאומר שאי אפשר להכליל

בקי גם אצלי הילדים הם האוצר החשוב ביותר, ואני בדקתי, ועוד איך בדקתי כל מוסד חינוכי אשר הן הלכו לשם לי לא היתה הפריבילגיה שלך היתה, אבל במשפחתונים ובמעונות שהן היו, הן הרויחו לא הייתי שוללת את כל המסגרת הזו ומרפה את אשתו של הנ"ל בגלל ניסיון רע שהיה לך המשפחתונים הוקמו בערים שבהם לא היה מספיק מעונות עבור כלל הילדים בתקופתי המשפחתונים היו שייכים לעיריה והיו בפיקוחה יתכן ומשפחתונים פרטיים הסיפור הוא שונה.

יונית א

New member
הילדים אצלי הם הנכס החשוב ביותר

זוהי אמירה שקשה לי לקבל. . האמירה שלך הפוסלת אפשרויות אחרות- מתוך תפיסת עולמך " אני חושבת שחשוב שתינוק יראה דמות מבוגרת קבועה.." ובמקביל פסילה של משפחותון מתוך היכרות (על סמך סיור) -ניראת לי לא הוגנת. ללא קשר לאיך גידלתי את ילדיי, (כל האופציות מטפלת, מעון מאורגן, משפחון) האופציה הטובה ביותר עבורי הייתה דווקא המשפחתון. משפחתונים בחלקם הגדול היום, חייבים לעבור רישוי ,בדיקות וכן הלאה. אגב, שאספר לך סיפורי "זוועה" על מטפלת שהיא דמות מבוגרת קבועה במשך היום? דווקא משפחתון הוא בעיניי היה האופציה היותר נעימה . 2 מטפלות, 6-8 ילדים, לא מתחלפות לאורך היממה והשנים ויש לעיתים כוח עזר נוסף (גם מטפלת יכולה להיות חולה וכו). המקום היה קומה של בית פרטי, חצר נהדרת וכו. יתכן שהורים אחרים היו פוסלים את אותו משפחתון למשל בגלל בעלי החיים שהסתובבו חופשי בבית ובחוץ. יתכן שאחרים היו פוסלים אותו בגלל שבנותיה המתבגרות של בעלת המשפחתון סייעו, שיחקו עם הילדים וכו אני חושבת שאת האהבה לבעלי חיים הילדים שלי קיבלו שם, את העובדה שהנערות היו "חלק" מתוך הגידול שלהם- (חוץ מזה שתמיד הייתה להם בייבי סיטר מוכרת) המשפחתון היה עבורם "כמו משפחה". היות ובילו שם שעות רבות ביממה -היה לי מאד חשוב שיהיה להם טוב שם. והיה להם למיטב ידיעתי. אז דוגמאות אישיות יש מכל הסוגים. מה שמתאים לאחד , לא מתאים לאחר.

beky1

New member
אין בדברי ה מלצה לעשות כך או אחרת

העלתי מתפישתי ומנסיוני , המשתתפים יכולים לקבל או לדחות את דעותי , כל אחד הישר בעינו יעשה. אני עומדת מאחורי דברי גם אם זה לא מוצא חן בעיני אנשים אחרים. אני למשל לא מאמינה בעקרון הרצף ובוודאי לא מאמינה שקיים מושג כזה שנקרא זמן איכות. צריך להקדיש מזמננו לילדים עד כמה שניתן וזה ממש לא חשוב מה עושים איתם(שיעורים , משחקים , מדברים). אני לא חושבת שהאם צריכה להיות 24 שעות עם ילדיה , אמא מאושרת היא אמא שממצה את עצמה ואת יכולותיה, בין אם זה בבית או בין אם זה בחוץ. עובדה שדורות שלמים לא גדלו על שתי שיטות אלו ויצאו בלשון העם בני אדם. אז נכון שלא כל דעה מקובלת או כל שיטה היא הנכונה. אני מאמינה שמב שאתה מאמין ועם מה שאתה מרגיש זה הדבר הנכון לעשות במסגרת כמובן החוק והסדר ובתנאי שאינו פוגע באחר. אז חיפוש מעון נעים לכולכן.

למעלה