שלום...מהי העצמה אישית ואיזה שיטות

שלום...מהי העצמה אישית ואיזה שיטות

אתם מכירים שיכולים לסייע לי בהעצמה אישית? אני די חדש בכל עניין של פורומים וראיתי שיש המון נושאים של גוף/נפש ועוד ועוד ובאמת...מהי לדעתכם השיטה הטובה ביותר...אם בכלל..כאילו אם אני חושב על זה אז אני לא יודע מה חשוב יותר: שאני אחיה טוב או שאני אגלה את המשמעות לחיי כי אני אדם(לדעתי)שלא ירגיש טוב כל עוד אני לא אמצא את המשמעות...אבל מזה משמעות אני שואל את עצמי, האם זה משהו שאני מייצר או שהיא קיימת לפני כן ואני רק צריך לגלותה? נשמע לי טוב העצמה אישית אבל מהי לדעתכם וכיצד היא מתבטאת על פני השטח ומסייעת בחים והאם היא המשמעות והמטרה או היא שם בלי קשר למשמעות? תשובות יתקבלו בברכה.

מספר השיטות כמספר האנשים עלי אדמות

אנחנו כאן הולכים ביחד, צוחקים רבים, בוכים מחבקים מלטפים וגם בועטים... שאלות שאלת תשובות? נראה מה יעלה... בינתיים יום נעים

אגיד לך מה אני חושב....אם יש מליון

שיטות אז נשאלת השאלה- האם יש ביניהן מכנה משותף כלשהו...כי אם לא אז אפשר להגיד שאדם מוצא לעצמו דרך ביניים לחיות ולהסתדר, אבל אותי לא מענין לחיות על מנת להסתדר..אני רוצה לחיות הכי טוב שיש ושכל פעולה שלי תנבע מתוך הנאה מלאה ושלווה אמיתיים וכל עוד זה יבוא מתוך שיטה שאני אימצתי או יצרתי לעצמי, הרי זה המצאה שלי...דרך שלי להיות מאוזן. ואם לא הייתי מגיע לדרך כלשהיא אז לא הייתי מאוזן? ומי הביא אותי לדרך האיזון הזו? אני עצמי או כוח של איזון כלשהו שרוצה שאני אמצא אותו ואני במקום למצוא אותו התפשרתי עליו????? הרבה שאלות יש לי אני יודע...חלקן מציקות אבל באמת אשמח לעזרה כי אני ממש תקוע ולא יודע מהי הדרך. שוב פעם: אם אין דרך אחת לחיות ואין משמעות אחת אז כל דבר שאני אנסה יהיה בגדר המצאה שלי ואם כבר המצאתי המצאה שתעזור לי לחיות טוב אז היא צבועה לחלוטין כי למה שלא אחיה כמו בגונגל? למה לי הרמוניה ולא ארמון עם משרתים ועבדים? למה שלא ארוץ לממשלה ואהיה רודן שכופה את דעתו על העולם?

בטח שיש מכנה משותף

בדיוק כמו שאין על שאלות ה"למה" אפשר תמיד לענות ב: "למה הלמה?" אם אתה חושב שלשאול למה יוביל למשהו. בבקשה. דרכי הראתה לי שאין הדברים כך, אבל...זו דרכי ואינני חושבת שהיא טובה אלא רק לי. אמרת שאתה זקוק לעזרה, אפשר לשאול במה? ואם יש תשובה, אז נתמקד במילה שעולה כתשובה וקודם כל נפרש את המשמעות שלה. לצורך התמקדות חשוב שלא יהיה מלל רב אלא רק העיקר. שאלות אינן יכולות להציק אלא למי ששואל אותן... שהרי התשובות אינן בידי ממילא. ערב טוב

רגין1

New member
המצאה צבועה?

אם אתה המצאת אותה, איך היא תהיה צבועה? האם אתה סבור שמציאת משמעות לדבר היא שקר עצמי? משמעותו של דבר תהיה זו שתיתן לו. כל אחד רואה את הדברים מבעד למשקפיים שלו ,מפרש אותם כהבנתו ונותן להם משמעות מתוך רגשותיו.

ZION

New member
בו ברגע שתפסיק לחשוה על..

ותחיי ותחווה את,, כאן ועכשיו,,, לא תצתטרך לשאול חייה ותן לחיות

נורא קל להגיד את זה ואני לא מאמין ש

יש אדם אחד בעולם שאמר לעצמו שאם הוא מפסיק לחשוב על זה אז הוא מגיע לאן שצריך להגיע. חתול אינו חושב על שאלה זו מסיבה מסויימת...כמוהו כל שאר החיות. בני האדם שואלים שאלות ומחפשים משמעות ואם נדמה לך שהפסקת המחשבה בנושא מביאה אותך למקום הנכון אז אני חולק עליך, כי מקור המחשבה אינו סתמי. כמו שחתול או כלב אינו חושב מי הוא ולמההוא פה כי אלו חייו, אז אדם כן שואל שאלות אלו,כי אלו הם חייו...הוא חייב לשאול זאת ויש לכך סיבה כמובן לדעתי. מזה לחיות אחי? לאכול לשתות להתקלח לעשות סקס ולא לחשוב על למה איך כמה? אתה יודע מה? לפי השיטה שלך אין סיבה שאני גם בכלל יאכל או ישתה או יחרבן או מה שלא יהיה, כי גם דחפים אלו מתחילים במחשבה אז למה אתה נותן עדיפות למחשבה כזו ולמחשבה אחרת לא? לא מפחיד אותי לתהות על זהותי ומשמעות החיים אבל כן מפחיד אותי אנשים שחושבים שהשיטה לחיות היא להפסיק לחשוב על זה, כי אין דבר בעולם בלי סיבה.

כשמגיעים לאן שצריך להגיע

אין יותר לאן ללכת. אם אנחנו כאן סימן שעוד לא הגענו אי אפשר להפסיק לחשוב אפשר רק ללמוד להתיחס למחשבות שעולות... באיזו דרך? או! זו כבר שאלה אחרת...

ZION

New member
אוי לי אם הרעב בא ממחשבה

ואבוי לי , אם אני אחשוב על זה איך אני מתהלך החיים הם ספונטאניים ודינמיים התודעה היא לא רק מחשבה המחשבות רובן מטעות את האדם ,אז למה לחשוב? האם תיקח ברצינות כל מחשבה שבאה? הלא נישתגע מיזה הטענה המרכזית שלי היא פעל בהתאם לתחושות שלך באופן ספונטאני

כל מה שטוב,כל מה שמתוק,כל מה שזז

העצמה אישית זה כל מה שיכול לגרום לך,לצעוד קדימה בדרך להגשמה חיונית וטובה של החיים שלך. אף אחד לא יכול לעזור לך למצוא העצמה אישית,כי היא יותר קרובה אליך ממה שנראה לך,ואין מי שיגיש לך אותה על מגש של כסף.. ואין שיטה אחת,יש אינסוף שיטות,ממש כמו מספר הגוונים שיש בטבע! שאלת שאלה,וגם ענית עליה! שאלת: "אני לא יודע מה חשוב יותר:שאני אחיה טוב או שאני אגלה את המשמעות לחיי כי אני אדם שלא ירגיש טוב כל עוד אני לא אמצא את המשמעות"... שאלת וגם ענית,כי העצמה אישית מתמקדת בלחיות טוב,לדעתי,ואין בהעצמה אישית "מיסטיקה אישית",וגילויים נסתרים וכו... אתה רוצה להעצים את חייך? אז מה יתן לך עניין ה"למצוא את המשמעות"? אין שום סודות בחיים שלך,תחשוב על זה קליל,..תנסה.

או קיי אני אבהיר את הדברים שלי למי

שלא הבין או אולי לא הסברתי היטב. כשאני שואל למה ולמה..מישהי אמרה לי שאשאל למה אני שואל את הלמה וזו בדיוק השאלה...למה אנו יצורים ששואלים "למה?"...אין חיה כזו בטבע חוץ מאיתנו,בני האדם. עכשיו יש כמה אפשרויות. אפשר למשל לתת לעצמך תשובות ולהחליט שפשוט חיים כי חיים...או שאין סיבה לחיים...או למשל אפשר להחליט לחיות טוב כי זה המקסימום מחשבה שאני יכול להשיג... בקיצור יש כל מיני דרכים אבל כל עוד אדם לא יודע את הלמה באופן וודאי אז לדעתי זהו אדם נטול כל זכות בחירה אמיתית,כי אדם שאינו יודע את הסיבה הוא סך הכל אדם של תוצאות...אדם שרק חושב שהוא צועד קדימה ומתפתח ובעצם הוא מבטא יצור נטול כל זכות בחירה אמיתית. למשל...אם אדם החליט להפסיק לעשן..למצוא עבודה...להתחיל לעשות יוגה...סתם דוגמא... האדם הזה מוצא עצמו אחרי חצי שנה במקום שונה מאשר היה קודם, אבל תמיד כמות הסבל שלנו היא אותו דבר ואי אפשר להגיד "היום אני במקום טוב יותר מפעם" כי כשאני סובל אני סובל...ומאיפה אני יודע מה הסיבה שבגללה התחלתי לעשות יוגה ולמצוא עבודה ולרצות שיפור? האם זה בגלל שהיה לי רע? כלומר, האם חיים על פי זיהוי הרע שיש לך בהם כל הזמן,זה הדבר שגורם לנו להתפתח ולזוז קדימה? בעניין המשמעות, יש להבין שכשאדם אומר לי ש "אני מייצר משמעוות" אז יופי אבל נשאלת שאלה:האם יש משמעות ותכלית ברורים שאליהם אני צריך להגיע? אולי כן יש אבל קשה להגיע אליהם ולכן אני מתפשר על משהו שיצרתי לעצמי? זהו...תהיות תהיות.

ZION

New member
כצת ממה שלמדתי חוויתי והבנתי

כתבת "כי אדם שאינו יודע את הסיבה הוא סך הכל אדם של תוצאות" בו ברגע שתהא תלוי בתוצאות אזיי סבלך ילך ויגבר אתה אדון למעשיך ולא לתוצאות הנובעות מן המעשים אלפי דברים מניעים ומונעים כתוצאה ממעשיך ואין הם בשליטתך מה שכן אתה צריך להיות כל הזמן בעשייה,, האדם אמור להיות מניע לעשייה וללא תלות בתוצאות לתקן את העשייה על סמך התוצאות, רצוי וכדאי, מה דעתך להינות מהמסע של "מעשיך?" בין כך ובין אין לך שליטה על התוצאה

האדם!החיה היחידה שחושבת

על המחשבות של עצמה, זוהי התבונה האנושית, ומכאן הכל מתחיל,והכל פתוח.....

ZION

New member
ומכאן באות כל צרותיו, תן למחשבות המ

התרוצצות , לנוע ,התבונןן בהן אל תעצור אותן ואל תיתקע איתן אל תילחם בהן ואל תתייחס רק תביט תנסה להתבונן ברווח שבין מחשבה למחשבה

ZION

New member
תשים לב ,,לאט לאט המחשבות נעלמות

ואז בעצם אתה במדיטצייה של ההתבוננות ,אתה רק מתבונן ומעניין כמה זמן תצליח לשמור על זה ניתקע במה?

ציון אני יכול לקרוא את אושו לבד בלי

שתצטט לי אותו פה. רווח המחשבה זהו הרווח שבין מחשבה אחת לאחרת אבל אל תתבלבל לרגע ותחשוב שאתה הודי שמנסה להגיע אל הרווח הנצחי כי מהיכן אתה יודע אם רוחח זה הוא לא תהום בפני עצמה שאליה נפלת..ץכלומר אולי אתה עכשיו קבור תחת המחשבות ולכן נראה לך שאתה לא חושב? או אולי... הרווח בעצמו סוג של מחשבה,כאשר מחשבה אינה נפרדת ממחשבה אחרת אלא הן בעצם מבוטאות כפסגות ושפלים של גל? הפסגה היא המחשבה והשפל היא אי המחשבה. ציון, אני לא שאלתי איך להפסיק את המחשבה או ליצור לעצמי אשליה של "לא חושב" "NO MIND"...אלא שאלתי שאלה אחרת ואם תחזור לתחילת השרשור תראה את השאלה... כי מישהגיע לאי מחשבה לא עונה לי עליה אלא הוא מספק עוד תוצאה של סיבתיות והיא...עומס המחשבות. עומס המחשבות מביא אדם למצב של "עלייה לרגל" והתבוננות בהן במה שנקרא "עד. אחי חזור לשאלה ששאלתי וראה מה שאלתי.

ZION

New member
תאמין לי זה לא רק אושו,, זה כולם

וזה לא חדש גם היהודים המוסלמים הנוצרים ההודים הסינים הטיבטים וגם אתה מדברים על אותו דבר לא חידשתי לא מחדש ולא אחדש אלא רק מנסה לגרום לך להבין שמשחק ה"ברידג'" הו א משחק החיים אם תלמד לשחק ברידג' תבין על מה אני מדבר הברידג' כולל בתוכו את כל הדברים שאתה מחפש שואל ,מתרף, מביע ספק ותוהה אתה סתאם מקשה על עצמך את החיים ואני אנסה ביתר פשטות כאשר אתה מרגיש צורך לבקות ,בכה כאשר הינך מרגיש צורך לצחוק,, צחק תזרום עם החיים שלך אל תביע שום ספק ושום מחשבה על מה שאתה עושה מה השטויות האלו , מליון מחשבות על כלום אתה סתאם מטמטם את השכל של עצמך ושל אלו הסובבים אותך תגיד לי ,, אתה חושב שאתה מעניין מישהו? אתה חושב שמישהו מתתעניין בך? או במחשבותיך? חייה את חייך ותן לאחרים לחיות מה כךל הספקות האלו? למה לבלבל לנו את המוח?

למעלה