שלום מה נהוג לעשות בשעת סיפור?

xkxhkv

New member
שלום מה נהוג לעשות בשעת סיפור?

היום חזרתי מגן מה זה עצובה. הגננות חשבו שאני בייביסיטר ופיטפטו בקול רם הרמקול שלי לא עבד ונוסף לכל שכחתי את הדבורה בבית כך שהייתי צריכה לחשוב על משהו יצירתי יותר. בגדול היום זה לא היה היום שלי. גם לכם קרה ששכחתם בובה? הייתי מעוניינת לשמוע מה הם הכלים הנכונים לשעת סיפור מוצלחת. תודה רבה רבה וסליחה שאני נכנסת לרוב כשאני בצרה. תודה רבה לכם ושנה טובה לכולם

גליתוי

New member
להתעודד!../images/Emo13.gif

היי לא ציינת את שמך, אבל בכל אופן כמה מילות עידוד בעקבות מה שקרה לך היום. אני עובדת בגני ילדים זו השנה השניה, ומה שאת מספרת מאוד מוכר ומעצבן (צות שמפריע במהלך פעילות) במידה ואת חוזרת לגן הזה באופן קבוע, כדאי לקיים עם הגננות תיאום ציפיות. בשיחה כזו את מבהירה חד משמעית שהנוכחות של הצוות חשובה ובמידה והצוות מזלזל בפעילות המסר עובר גם לילדים, ומעבר לכך הן מפריעות לך במקום לעזור ולהיות שותפות. ובאשר לבובה שנשכחה, אני גיליתי שאם קורים דברים כאלו זו הזדמנות נהדרת להיות יצירתית וספונטנית. ואם זה קשה לך אז תייחדי זמן ראוי להתארגנות מראש כדי לא להתקע שוב. בהצלחה ושנה טובה גם לך! גלית

יכולת להפוך את הגננות לחלק מהתפאורה../images/Emo6.gif

אם הגננת פטפטה בקול רם, יכולת לעטות עליה בד חום ולהפוך אותה לעץ ואת השנייה ל"דבורה" שבדיוק היתה חסרה לך. זאת דרך מקורית והומוריסטית להתגבר על שעת סיפור בזמן שאת מגיעה באופן חד-פעמי ואם זהו חוג קבוע, בהחלט כפי שתכתב לך גליתוי, יש לערוך תיאום ציפיות. קורה לכולם ששוכחים אביזר זה או אחר. ולכן אילתור הוא חלק בלתי נפרד מן המקצוע. שוב, הומור, הומור ושוב הומור תמיד עוזר לחלץ ממצבים לא נעימים ולא צפויים.

xkxhkv

New member
הצחקתן אותי מאוד. תודה על העידוד../images/Emo24.gif

בכל זאת למי יש טיפים איך לספר סיפור שהילדים ישבו מרותקים. שמי אוסנת

את יכולה לפנות אלי

אני אשמח לתת לך טיפים ורעיונות בהתאם למה שמתאים לך ולעבודתך! את הטלפונים שלי תוכלי למצוא באתר: תיאטרון האפרוחים של דודי

../images/Emo201.gif ויאלל'ה להתעודד

צודקות גלית ואירית,אני מצטרף לדעתן ומחזק בגדול את עצתה של אירית להתמודד עם כל דבר בהומור,כל הבדיחות הכי מוצלחות בהצגות שלי ובהצגות של אחרים בהם אני משחק המצאתי בזמן שקרו תקלות וברגעים קשים והם נשארו כקבועות חוץ מזה תרשי לי לספר לך בהצגות בהן אני משתתף כשחקן (והן הפקות גדולות ומשתתפים בהם שחקנים וזמרים מופרסמים ועל הבמה יש 4 אנשי במה ותאורן ומפעיל ועוד) קורות הרבה יותר תקלות מאשר בתיאטראות הקטנים שלנו בהם אנו עושים הכל! אני משתדל שכל הבובות,האביזרים התלבושות והדיסקים של כל הצגה\מופע\שעת סיפור יהיו בארגז נפרד או תיק (בהתאם לגודל ההפקה) ואם אני מוציא משם משהו אני גואג להדביק מדבקה עם כיתוב בגדול שתזכיר לי שהוא לא במקום דבר נוסף,יש לי גם רשימות שהן כתובים כל הדברים הנחוצים לי לכל הצגה ועובר עליהן ערב לפני או ביום ההצגה ולמרות כל האמור גם אז פעם ב... קורה שמשהו נשכח\נעלם ואז הכי חשוב לא להלחץ,להיות יצירתיים ולהשתמש באמת בצוות,באחד הילדים או לשחק בעצמך (ולא,לא קורה כלום אם את עושה את זה בלי תלבושת מתאימה) לגבי הגננות המפריעות אני גם דואג להזכיר להן לפני שאני מתחיל ואם יש גם הורים בקהל אני פונה אליהם ומבקש שקט ופלאפונים כבויים!!! מאחל ימים והופעות מוצלחות ולא לקחת יותר מדי ל

סליחה לא שמתי לב. יש פה תשובות נהדרות.....

נסי ליישם אותן ושתפי אותנו. תודה ובהצלחה דבי

למעלה