שלום, מה עושים ומה אומרים

dornat

New member
שלום, מה עושים ומה אומרים

גילינו כי אחד מבני המשפחה מעשן מריחואנה. הוא עוד מעט מסיים צבא ואציין כי בהיותו בתיכון (פחות מ 18) אף נתפס בשימוש במריחואנה ונחקר במשטרה המשפחה כמובן גינתה את האירוע בפניו, אמרה לו שזה גרוע ואסור ולא חוקי וכ"ד. אחרי 3 שנים גילינו שהוא שוב חזר לזה (לא יודעים כבר כמה זמן הוא משתמש בזה) הוא מצידו מגיב בעצבנות ואף באלימות קלה ואומר שזה שטויות והוא לא מכור והכל בשליטה ושזה לא כל כך חמור כי עובדה שבהולנד זה מותר..(בהתחלה הוא היה מכחיש שזה לא מה שזה נראה וכ"ו) בקיצור מקטין את מידה החומרה של המעשה (כנראה הוא גם באמת מאמין שזה לא כל כך חמור). שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לעזור לו להבין שהוא פוגע בעצמו? איך לדבר אליו? ואיך לגרום לו להפסיק את השימוש בהם? תודה לעונים

צונו123

New member
אם אתם רוצים, לכו לגמילה....

עכשיו לעצם העיניין, קראתי את הודעתך ובבצער רב אני מודיעה לך, שאם הוא רוצה, יש פתרון !!! אם אתם רוצים, לכו לגמילה אתם.... הוא זה שצריך לרצות, אם כן אשמח לעזזור לכם. אני שולחת לך מסר....

dornat

New member
אנחנו לגמילה?אנחנו לא מכורים

הוא זה שלוקח ואני גם לא בטוחה שהוא מכור, אני לא חושבת שהוא בשלב הזה השאלה מה עושים בשלבים הראשונים?

dornat

New member
בעיקרון הוא כרגע גם מכחיש

בכל תוקף ואומר שזה לא נכון.. השאלה איך האמת מוכיחים שהוא אכן לוקח אולי הוא באמת לא לוקח.

צונו123

New member
יש כמה אופציות....

לקנות ערכה לבדיקת שתן ולערוך לו בדיקה בבית,(וזה מצב לא נעים) או שילך לקבוצות תמיכה, גם אם הוא לא צריך גמילה, תמיכה הוא כן צריך, הוא צריך ללמוד לחיות בלי סמים, אין לו בעיית סמים, יש לו בעיית חיים, וזה נושא בפני עצמו. אני אחד מיני רבבות שהתחילו בחשיש/גראס/מריחואנה, אין שליטה לכך, הכל עיניין של זמן.... בהצלחה!

dornat

New member
הבן אדם מכחיש בכל תוקף

איך אפשר להביא בן אדם שלא מוכן להודות בזה בכלל (טוען שאנחנו מבינים דברים לא נכון וכ"ו) לעשות בדיקת שתן? לא מדובר ביחסים תקינים וחברותיים בין ההורים לבינו, שהם מקשים והוא עושה זאת בשמחה... חוץ מזה הוא גם מסוג האנשים שיזיפו בדיקה. למה הכוונה יש לו בעיית חיים? הוא ילד שלא היה חסר לו כלום לא בא משכונת עוני או מצוקה מה הסיבה שהוא מתדרדר כך? מה הכוונה הכל עניין של זמן? עד שהוא יגיע לסמים יותר מסוכנים? ההורים שואלים את עצמם אם להלשיםן עליו במשטרה ואם זה יעזור או לאסור עליו להיכנס הביתה או שזה רק יחמיר את המצב? מה עושים?
יש לך מסנגר?

למעלה