שלום מולי אפשטיין! מספר שאלות ממתגייס...

Perrymedic

New member
שלום מולי אפשטיין! מספר שאלות ממתגייס...

שלום! אני עומד עכשיו לפני גיוס (עוד 4 חודשים) בנובמבר ויש לי כמה שאלות... המטרה שלי היא להעלות את הרמה הפיזית שלי (מבחינת שרירים ומבחינת סיבולת אירובית ואנאירובית).. בנוסף המטרה היא למנוע פציעות ספורט בעתיד כמו שקורה להרבה חיילים קרביים. 1)אפשרי להגיע להישג במטרות אלה תוך 4 חודשים? 2)מהי הדרך הנכונה לפיתוח יכולת אנאירובית ואירובית? התוכנית שלי היא כזו: 2-3 אימוני ריצה בשבוע כשאני מתחיל מאלפיים ועולה בק"מ ורק לאחר הגעה ל6 ק"מ אני מתחיל לעבוד על מהירות. בנוסף אימון אינטרוולים אחד בשבוע לשיפור היכולת האנאירובית. התוכנית נכונה? מה לשנות בה אם בכלל? זה נכון להגביר מרחק ורק אחר כך להגביר מהירות? עד איזה רמה אני צריך להגיע? 3)תזונה- האם את התזונה צריך להתאים לאימון אותו אערוך באותו יום (יום של ריצה- תזונה שמתאימה לפיתוח סיבולת אירובית, יום של אימון כוח-תזונה שמתאימה לפיתוח שריר) או שצריך לעשות תזונה משולבת כי אני עובר אימון אחר בכל יום... 4)פיתוח יכולת שרירים- בהתחשב במטרות (לקראת גיוס, רוצה לפתח יכולת וגם למנוע פציעות עתידיות), האם עליי לעבוד בעומסים גדולים? או אולי משהו שמשלב משקל הגוף ומשקולות חופשיות במשקל נמוך עד בינוני? כמה חזרות? כמה סטים לעשות? והשאלה הכי חשובה- כמה תרגילים לכל קבוצת שרירים? *אשמח אם תענה אפילו רק על כמה מהשאלות! תודה!

צה"ל קורא לך

שלום רב, מה ששאלת כאן מתאים לייעוץ אישי של שעה וחצי לפחות. אתה מבין שלא ניתן לענות תשובה כל כך מפורטת מבלי שמכירים את האדם ומבלי שעושים מבחן להערכת יכולת ואיסוף נוסף של מידע חיוני. אני לא יודע מה מצבך הנוכחי ולכן קשה להעריך האם 4 חודשים הם זמן מספק. על פניו נראה שכן אבל השאלה היא לאן רוצים להגיע ומהן הדרישות של הצבא (כלומר לאן אתה מתגייס). אם אתה רוצה תשובות ממשיות כדאי שתפנה לייעוץ אישי מסודר. כדאי לך להתייעץ עם פיסיולוג מאמץ שמתמצא בהיבטים האלה של תוכניות האימון והתזונה. תוכל להתקשר ולתאם תור למבדק סף חומצת חלב ולייעוץ פיסיולוגי בוינגייט - 09-8639400 בהצלחה!

למעלה