שלום מושבניק או כל בעל ניסיון ב AEO

fbinypd

New member
שלום מושבניק או כל בעל ניסיון ב AEO

שלום רב, אז ככה: 1. 22 במאי אני יבחן IELTS. 2. המעסיק הקנדי יגיש את ה Application + חוזה עבודה מספר ימים לאחר מכן. שאלותי הן: המעסיק הקנדי (בעל מסעדה) מעוניין להוסיף משפט בחוזה שיקנה לו את הזכות לפטר אותי (רק למקרה נדירעל מנת להגן על עצמו), האם משפט כזה בחוזה עלול לגרום לפסילת המשך התהליך ? אם כן, איזו הגנה יש למעסיק במקרה שהוא ירצה לפטר אותי ? האם למרות שבטפסים כתוב 12 חודשי העסקה לפחות, הוא חייב בכל מקרה? בנוסף איזה שאלות הולכים לשאול אותו בטלפון קצין ההגירה או פקיד מה HRSDC.? עוד שאלה - כתוב שהמעסיק צריך לשלוח את הטפסים + את ההצעת עבודה, האם הכוונה לחוזה עבודה אם כל הפרטים של השכר ותנאים? תודה מראש, השף הלבוש

לא כדאי להוסיף את הסעיף ואין גם צורך

כי בקנדה מותר לפטר עובד גם אם בידיו הצעת עבודה שאינה זמנית במהותה. אם הוא רוצה להגן על עצמו, מעבר להגנה שהחוק נותן לו, שיחתים אותך על מכתב נלווה שבו כתוב שידוע לך שהוא רשאי לפטר אותך ללא פיצויים במידה ותפקודך לא נראה לו ושאתה מתחייב לא להתנגד לפיטורים כאלה. אין צורך לצרף את המכתב הנילווה להצעת העבודה שנשלחת ל HRSDC . הוא לא חייב כלום, וגם לא חייב להעסיק 12 חודשים, מותר לו לפטר אותך, אבל ההצהרה שלו ל HRSDC צריכה להיות הצהרת כוונות כנה, אחרת אם הוא מראש לא מתכוון להעסיק אותך וזו רק קומבינה כדי שתקבל את ה PR , זה לא חוקי וזו קשירת קשר לבצע עבירה על חוקי ההגירה. הוא בתום לב צריך לרצות באמת להעסיק אותך. כאן מאמינים בתום הלב של אנשים. זה מה שקצין ההגירה/עובד ה HRSDC בודק בשיחת הטלפון: האם המסעדה באמת קיימת, האם באמת האיש נשמע בטוח ברצונו להעסיקך, והאם באמת למדעדה יש אופי כזה ששף המתמחה בסוג הבישולים המסויים דרוש לתפריט העתידי של המסעדה. אם משיחת הטלפון יש חשד לחוסר תום לב, תתקבל המתצה שלילית, ולא תקבל AEO חיובי שדרוש ל PR. הצעת עבודה היא מכתב שהמעסיק שולח אליך, שבה מפורטים כל התנאים של הצעת העבודה, כולל שכר, תפקיד, מטלות והיקף של משרה מלאה.

irai

New member
מי שיש לו AEO עדיין צריך מבחן באנגלית

כדי לקבל PR?

אכן כן

ולפי פקידת הגירה בשגרירות- במידה והציון יהיה נמוך הם יבדקו יותר לעומק משום שמבחינתם זה מטיל בספק את היכולת לעבוד בקנדה

fbinypd טועה בגדול!!!

אנחנו הגשנו AEO מאושר לשגרירות אך הציונים של IELTS עדיין לא הגיעו ובשיחה עם פקידת ההגירה היא ציינה כי למרות שאנו עומדים בכל הקריטריונים הרבה מעל 67 נק', חשוב שהציון לא יהיה נמוך משום שזה מטיל בספק את היכולת לעבוד בקנדה

fbinypd

New member
עוד שאלת חידוד הנושא,

המעסיק אכן מתכוון להעסיק אותי Permanent job , האם קיים איזה סעיף או תקנה לגבי זה שמותר לפטר אותי ? על מנת להרגיע אותו. והאם בכלל קיים איזה שהוא תיזכור פורמלי על כך שהוא צריך להעסיק אותי שנה ? בנוסף רציתי בהזדמנות זו לשבח את הפורום ואותך אישית, הפורום מלא במידע חשוב ומעניין, אני אישית מפיק ממנו הרבה ומקווה לעזור לאחרים גם להפיק מידע. תודה, איתי

למעלה