שלום! מחפשת המלצות על דולה (בירושלים)והכנה ללידה בשיטת למאז'

בזרתשם

New member
שלום! מחפשת המלצות על דולה (בירושלים)והכנה ללידה בשיטת למאז'

אז אחרי לידה ראשונה מוצלחת (בעין כרם) אני במחשבות והתכוננות ללידה הבאה.
מחפשת המלצות על דולה בירושלים.
כמה זמן מראש כדאי בכלל להתחיל לחפש?
בעיקר מחפשת מישהי שתוכל להגיע ולהיות איתי תוך זמן קצר (נאמר עשרים דקות-חצי שעה). בעלי ככל הנראה יהיה במרחק 3-6 שעות נסיעה. הלידה הקודמת ארכה שש שעות סה"כ ( אבל אינטנסיביות), ואני מאוד חוששת להיות לבד, להתארגן לבד, לסוע לבי"ח לבד וגם חוששת שהכל יכול להיות אפילו יותר מהיר הפעם...
אציין שאני לא מרגישה בנוח עם יותר מדי רוחניות, מאמינה מאוד בלידה טבעית, אך גם ברפואה המערבית.. ומחפשת מישהי שלא חושבת שבית חולים/רופאים הם השטן
. למעשה, הייתי אפילו מעדיפה מיילדת אישית, או מיילדת שהיא דולה.
איך עובד התהליך של בחירת הדולה? רק לפי טלפון? פגישת היכרות? האם לפגישה יש עלות בנפרד? אשמח לשמוע על הביורוקרטיה שבעניין.

שאלה שניה, לגבי הכנה ללידה. לא מחפשת קורס מקיף. בהריון הקודם עשינו את קורס ההכנה של בית החולים + מפגש אחד עם דולה (מקסימה! אבל לא גרה מספיק קרוב בהקשר השאלה הקודמת). בלידה עצמה הרגשתי שאת הצירים העברתי מעולה (בעיקר במקלחת +רציתי שלא יציקו לי ולנשום), אבל היו חסרים לי כלים בשלב צירי הלחץ (במילים אחרות, רוצה לא לצעוק הפעם...)
איפה או מי מכין היום ללידה בשיטת למאז'? (העליתי בגוגל את רחל אוסרן, אבל בגלל אילוצי לוז שלה ושלנו לא בטוחה שזה יסתדר). עדיף בירושלים, אבל גם בסביבה אפשרי.

תודה מראש

לא מכירה דולות שמכינות בשיטת למאז'

אבל שווה לך לבדוק גם על היפנובירת'- מדברים על לנשום את התינוק החוצה ולהרפות
על ללדת ברכות, ונישמע לי שזה מה שאת מחפשת.
פאולה אג'י מעבירה הכנות פרטניות גם באזור ירושלים.
בקשר לדולות ממליצה על שימרית כהן ועל מילו נויברגר.
הדרך לבחור היא פשוט התאמה אישית. דברי איתן בטלפון ואם יש קליק ראשוני היפגשי איתן
ואם זה זה את תרגישי. תרגישי שזאת מישהי שאת רוצה לידך.

למעלה