עוגת קצף וקצפת. מעולה.......
מתכון: עוגת קצף וקצפת רכיבים: רכיבים: לבצק: חצי חבילה מרגינה 2 חלמונים 2 כפות גדושות סוכר כוס עד כוס וחצי קמח תופח לקצף: 4 חלבונים כוס ושליש סוכר לקצפת: 1 שמנת מתוקה 3 כפיות סוכר כפית נס קפה אופן הכנה: אופן הכנה: מכינים קצף קשה מאוד מהחלבונים והסוכר, מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה, שופכים את הקצף ומיישרים אותו. אופים בחום נמוך מאוד שעה או יותר עד שהקצף מתייבש. הופכים אותו על מגבת ומקלפים ממנו את נייר האפייה. לשים את חומרי הבצק, משטחים אותו דק מאוד בתבנית מרובעת שגודלה זהה לתבנית הקצף ואופים בחום גבוהה כ-10 דקות. מקציפים את חומרי הקצפת, מורחים אותה על בסיס הבצק לאחר שהתקרר ועליה מניחים את הקצף האפוי. אפשר לקשט בסירופ שוקולד, אך לפני ההגשה משום שהסירופ נהיה צמיגי במקרר. הערות: הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2