שלום - מחפשת ספרים על ילדים חריגים/

שלום - מחפשת ספרים על ילדים חריגים/

בעלי צרכים מיוחדים לגילאי 11 ולגילאי 5. תודה. (חוץ מהספר יש לי חבר והוא אחר/עדנה מישורי. שאותו אנחנו כבר מכירים).

sagiberg

New member
במחשבה שנייה ../images/Emo23.gif

אולי יוכלו לעזור לך גם בפורום 'חינוך מיוחד'. (גם אני אמשיך לברר) שנה טובה

חוטהשני

New member
הספר רוני צוחקת יתאים לכם ? מצאתי אותו בחיפוש באתר הלול- מדור ספרים (תחת נושא נכות) אם אדע על עוד ספרים אדווח לך

sagiberg

New member
היי שיריתה ../images/Emo24.gif

לא הצלחתי להעלות הרבה, אבל, מה עם הספר "טוד" ? הוא לא מיועד לילד עצמו אבל אולי יועיל.

Mנטה

New member
עדיף דיבס של וירג'יניה אקסליין

טוד הוא על ילד עם נכות פיזית, דיבס הוא ילד עם בעיות רגשיות של קשר.

תודה לכם. אבל.......

אני באמת צריכה ספרים על בעיות רגשיות ולא פיזיות (של קשר באמת). ולגבי קריאה בשבילי, לזה אני חושבת שאני לא צריכה המלצות. קראתי ואני קוראת כל מה שרק אפשר, לא עומדת בקצב . הבעיה היא עם ספרים לילדים. האמת היא שחשבתי אפילו לכתוב ספר/ים בעצמי, משהו שידבר על המשפחה שלנו, ומאד חסר לנו. חשבתי אולי לעשות את זה עם בני הבכור (11). לא יודעת, נראה. אולי זה לא הפורום המתאים אבל מה אתם חושבים על זה? לכתוב ביחד עם בני על המצוקות והקשיים שלנו בבית עם ביתנו האוטיסטית? (המקסימה, מתוקה והאוהבת - שלא יהיה ספקות).

Mנטה

New member
בעיני זה רעיון מצוין, גם בגלל

שבאמת חסרים ספרים כאלו וגם בגלל שזה יכול לעשות לכם מצוין. כמו גילה אלמגור שכתבה את ספריה המצוינים בתור תרפיה

"ארץ יצורי הפרא"/מוריס סנדק

זה לא עונה על הצורך הפרטי שלך, אבל בהחלט עוסק בבעיות רגשיות של ילד...

נזכרתי "לרקוד עם אבא"/איציק וינגרטן

ספר מ-ע-ו-ל-ה. עוסק ביחסים בין אב לילד אוטוסט. ראיתי בזמנו גם את ההצגה (זכתה בפרס תאטרונטו). מרגשת עד דמעות.

תמר27

New member
הספר "מחפשים את אוסנת"

על ילדה עם תסמונת דאון. בספר משולבות תמונות אמיתיות - צילומים אותנטיים.

גל בנון

New member
ביבליוגרפיה

שלום שיריתה במסלול להשתלמויות עובדי הוראה של בית ברל יש קורס הילד החריג בספרות (בעל הצרכים המיוחדים) נסי להשיג את הסילבוס של הקורס היא ודאי מובילה לביבליוגרפיה בנושא. בברכה גל בנון מספרת תקשורתית לילדים

למעלה