שלום, מחפש סרטון הדגמה לפירוק ירכי עוף

יונתנסקי

Well-known member
שלום, מחפש סרטון הדגמה לפירוק ירכי עוף

והפיכתן לפרגיות. קניתי היום 2 ק"ג פרגיות - שיהיה. זה עולה 50 ש"ח לקילו, וזה לא המקום הכי יקר בעולם. (בפסח כבר שילמתי גם 60 ש"ח). ירכיים עולים בסביבות 20-25 ש"ח לקילו, וחשבתי בלבי, שהואיל וזמן יש לי בשפע, ואני אוהבת את המטבח - למה שלא אנסה לעשות "פרגיות" בעצמי ????? אז בנוסף לפרגיות קניתי זוג כרעיים, בשביל לתרגל. עכשיו אני מחפשת סרטון הדגמה . בטוח שיש ביוטיוב, אבל אין לי מושג איך לחפש. אם מישהו יכול לחפש - אהיה אסירת תודה לו ואפילו אזמין אותו ל"על האש".
 

Gaus

New member
קודם כל ירכיים אפשר להשיג גם בעלות נמוכה יותר

אני קונה אותן ב14 שח לקילו, ותמי מפרק חלק לפרגיות, זה קל קל קל מפרקים באגרסיביות את החיבור של העצם לשחם. עם סכין דקה ונוחה מפלטים את החלק של השכם ומנתקים אותו. מחקיקים את הכרע הפוכה, ועושים חתך לאורך העצם, ומבירים אותה בעדינות תוך שאיפה לאיבוד מינמלי של בשר מסביבה. זה הכל, 2 דק' לכל כרע. פעם הייתי מפלט גם את השוקיים, הגעתי למסכנה שזה מיותר, מעט בשר (אם כי משובח לטעמי יותר ממה שיש בכרע עצמה, והרבה גידים. ועצם ענקית. אז זה נשאר לבישולים.
 

יונתנסקי

Well-known member
../images/Emo51.gifעכשיו אתה מבין למה ביקשתי "סרט" ?

כי אני לא מסוגלת לדמיין על מה אתה מדבר - כנראה יש לי פגם בתפיסה מרחבית של דברים, אני לא רואה בעיני רוחי איפה הכרע מתחברת לשכם, למשל....... בקיצור, אני צריכה הדגמה ויזואלית.
 

avi5199

New member
קחי את הפועלקה ביד אחת וסכין חדה בשניה

החזיקי בקצה של העצם חיתכי בקצה עד העצם ומשם והלאה ונסי להוריד כמה שיותר בשר מסביב לעצם, ונסי לחלץ את העצם מתוך הבשר כך שהבשר ישאר חתיכה אחת... השתמשי בהגיון הפשוט... אחרי שניים שלשה נסיונות בטוח שתצליחי ... רק חיתכי תמיד בכוון מאלייך והלאה למען הבטיחות.
 

יונתנסקי

Well-known member
אכן זה בדיוק מה שחיפשתי. אלף תודות.

שמרתי במועדפים. וחוץ מזה, אני מרגישה שאני מכירה אותך (ננוצ'קה).
 

יונתנסקי

Well-known member
אל תבהלי - מכירה וירטואלית.

ראיתי שבבלוג שלך כתבת על ננוצ'קה, ונזכרתי שראיתי משהו על המסעדה בפורום מסעדות של Yנט. ברור שזו היתה אותה כתבה, אז כבר לא היה קשה לעשות "אחד ועוד אחד". את היית שם בניק אחר, וגם אני. אני זאת שהבאתי את תמונת ה"שרותים" הממונעים מטיולי בגרוזיה. יש באמתחתי גם תמונות נהדרות של אוכל. לא מדוייק ! האוכל נהדר, התמונות פחות.... אבל עדיין עולה ניחוח באפי... חבל שלא אכלת שם פחאלי כלשהו לא משנה איזה. הכל שם עם כל כך הרבה אגוזים..... אממממ..... ביי.
 
אההה, וואלה :)

לא נבהלתי בכלל, גם אם היית מכירה אותי אישית
. רק עכשיו ראיתי את התמונה של השירותים (משום מה לא הגיע עדכון במייל לתגובה), נראה.. וואו. הייתי עושה אחורה פנה. בקטע של שירותים ומקלחת אני מפונקת ממש :) נשמח לראות כמה תמונות של אוכל נהדר :))
 

noamm

New member
אני רק אגיד לך שאני בדקתי את הנושא

והוא לא שווה כספית ובטח לא שווה את העבודה יש המון פחת ככה שנכון שאת קונה את זה יותר בזול אבל את זורקת הרבה.
 

Gaus

New member
אם אתה קונה כרעיים בעלות של 14-16 ש"ח לקילו

שזה מחיר סביר ונפוץ בסופרים, זה בהחלט כדאי! הפחת הוא פחות מחמישים אחוז. ככל שהכרע גדולה יותר כך זה כדאי יותר. כפי שרשמתי, בשוק זה באמת לא כלכלי, לכן אותה אני משאיר שלמה לבישולים, ומפרק רק את הכרע.
 

יונתנסקי

Well-known member
אתה צודק במידה מסויימת.

היום פילטתי 4 כרעיים - רק בשביל הניסוי. אז באמת נטו פרגיות יוצא חצי במשקל. אם יש מצב שקילו כרעיים עולה פי 3 מהפרגיות - זה משתלם (לא לקחתי בחשבון את זמן העבודה, שממנו יש לי בשפע), ואת הנותר לא זורקים. עושים מזה אחלה מרק עוף, ואת העצמות נותנים לחתולי החצר שירגישו שאוהבים אותם ושישמרו עלינו מפני נחשים בקיץ. (אני גרה ביישוב חקלאי.). אם קילו פרגיות עולה פחות מ- 45-50 ש"ח אז זה לא משתלם. אם זה יותר יקר, ויש זמן - זה משתלם.
 
אין היגיון

לכרעיים יש פחת של חמישים אחוז כך שזה יעלה לך אותו דבר ואז חבל על העבודה אלה עם את רוצה לעשות את זה בקטע של טרפיה
 

יונתנסקי

Well-known member
מזמן כבר הגענו למסקנה הזאת,

למרות שיש כאן מישהו שחושב אחרת, בעיקר אם הוא משיג כרעיים ב- 14-15 ש"ח לק"ג, וצריך לשלם 60 ש"ח לק"ג פרגיות, ואז הפער מצדיק את הטירחה.
וחוץ מזה, גם לתראפיה יש מקום בחיינו.
 
למעלה