שלום, מידי פעם אני שומע אתכם על 123.00 מג"ה

ג י ד י א

New member
שלום, מידי פעם אני שומע אתכם על 123.00 מג"ה

מהו התדר הזה, והאם אני יכול לתקשר איתכם אם יש לי מקמ"ש על התדר הזה? תודה.

נפרטיפ

New member
זה לא תדר שבו משדרים חובבי רדיו

אם אני לא טועה זהוא תחום אוירי ואסור לך לשדר בכל מקרה ללא רשיון.

ג י ד י א

New member
יש רשיון, זה לא הבעייה. בימי שבת שומעים אתכם.

במיוחד מישהו עם מבטא רוסי שהוא פעיל באגודה. התדר הוא 123.00 מה"ץ. אולי זה הרמוניה של תדר אחר? אולי זה תדר מימסר? מעניין לשמוע הסבר. בכל מיקרה, שומעים את החבר'ה ברור עם הטונים שמשודרים לפני על שידור. אפשר לשלוח לי QSL?
73, גידי

mot264

New member
ניתן לשלוח QSL

יש רשות גורפת להאזין לתקשורת חובבי רדיו אך לא יעלה על הדעת שמישהו ישלך לך QSL עבור זה שאתה שמעת אותו בתדר לא מורשה. יכול להיות שהנך מאזין עם מקלט שתדר IF בתחום 22.7 מה"ץ ואז בגלל איכותו הירוד של מקלט זה אתה מאזין לתדר בבואה שנוצר במקלט זה. מוט 264

ג י ד י א

New member
לגבי QSL התבדחתי. הסקנר הוא לתדרי תעופה

ולכן התשדורת היתה על 123.00 מה"ץ. אני אשתדל לקלוט את ה- callsign ולספר לכם.

4z5ca

New member
הערה בנוגע לפרסום אותות קריאה

להזכירך, גם למטוסים יש אותות קריאה די דומים לחובבי הרדיו - 4X-ABC הפרפיקס של ישראל 4X ואחריו שלוש אותיות. אם בכל זאת קלטת אותות קריאה של חובבי רדיו מורשים שמדברים מחוץ לתחום החובבים או יש לך ספק, אני ממליץ לא לקחת את החוק לידיים ולפרסם בפומבי את אותות הקריאה אלא לבדוק קודם באופן מוצנע ולתת למשהת"ק את הצ'אנס להתמודד איתם. אפשר גם דרך פניה לאגודה. תדהר 4Z5CA IARC.

mot264

New member
CA צודק

יכול להיות שקלטת משהו דומה לאותו קריאה של חובבים. כפי שתדהר כתב וכך קורה בפועל. אותות חובבי רדיו בדרך כלל בנוים ממספר ולאחר מיכן אותיות. בשרות התעופה יש רק אותיות אחרי הקידומת 4X או 4Z מוט 264

ג י ד י א

New member
חבר'ה, אני יודע מה זה חובב רדיו

אני בעצמי הייתי אחד כזה עם דרגה ב' משנת 1968 ** 4Z4 . החבר'ה שם מדברים על "הגל" ועל האגודה, וברור שהם חובבים. בשבת הקרובה אקשיב שוב ואדווח. 73, גידי

4Z7CBF

New member
הזיות

אין חובבי רדיו בתדר שציינת ואתה סתם מחרטט !! ייתכן שמד התדר שלך תקול.

ג י ד י א

New member
הזיות וחירטוט - אתה בעצמך.

אני מציע למי שיש סקאנר או מקלט שיש בו תחום התעופה ובו התדר 123.00 מה"ץ, שיאזין בשבת מהבוקר עד אחה"צ, ויספר מה הוא שומע, ואחרי זה נדבר.

zukik

New member
כרגיל החוכמולוגים ....

כנראה שאתה קולט את אחד ממסרי החובבים בתחום ה 145 MHZ וזה כמובן תדר בבואה ..... זה סביר מאוד עם זה מתבצע עם סקנר פשוט ללא פילטרים מי יודע מה ....

עוז מ

New member
ייתכן גם מצב

שהחובב שמשדר גר מאוד קרוב אלייך והוא משדר עם מכשירים לא מי יודע מה...שמשפריצים RF לכל הכיוונים. היינו בסרטים האלו כבר מזמן.

ג י ד י א

New member
האזנתי קצת אתמול על 123.00 מה"ץ ושמעתי שוב.

הקליטה לא היתה טובה ולכן לא יכולתי לקלוט בוודאות את אותות הקשר. בכל מקרה, לאחד היה מבטא רומני חזק והוא נשמע די מבוגר. זיהיתי שם אחד קורא לשני בשם מיכאל, ונדמה לי שאחד גר באיזור חיפה (אולי בקריית חיים). אני ממש לא גר קרוב לשם אלא באיזור אחר. יכול להיות שאיזה ממסר בדרך לא מכוון היטב. בכל מקרה אני ממליץ למי שיש סקנר בתחום התעופה להאזין בתדר הנ"ל והוא ישמע את החובבים, בעיקר בשבתות.

עוז מ

New member
אה בטח חברים של זוקיק על ממסר

חיפה. יכול להיות ששמעת את זולו טנגה (מיכאל). עוז

ג י ד י א

New member
נכון. היום שמעתי את 4Z4ZT.

איך אתם מסבירים את זה ששומעים אותו ואת חבריו על 123.00 מה"ץ?

RLFD

New member
התדר הזה הוא תדר תעופתי של מיקי גולן

(טייס האקסטרא המפורסם הישראלי) שהוא קיבל כדי לדבר עם בחור שנמצא על הקרקע ומתאם איתו איזה אימונים הוא יעשה ואיך הכל נראה מלמטה.

mot264

New member
מטוס דומה ../images/Emo160.gifבמצורף

ניתן להטיס את המטוס/טיסן במחיר נמוך יותר וגם בתדרים מורשים החל מ 2.4 GHZ וגם 72 מה"ץ כנסו למצורף מוט 264

למעלה