שלום מיכל,

iskagirl1

New member
שלום מיכל,

אני צריכה את עזרתך, שמתי לב שיש משהו מוזר בהתנהגות של בני (שנה ו7חודשים) הגננת מספרת לי שהוא מלאך בגן... אחרי הגן אם מישהו אחר אוסף אותו ונשאר איתו,הוא מתנהג למופת (בין אם זאת אמא או אחותי) לעומת זאת כשאני אוספת אותו מהגן,הוא מתנהג זוועה התקפי זעם ובוכה על כל שטות. גם במקרה שאמא שלי אוספת אותו מהגן ושומרת עליו עד שאני מגיעה,אז הכל נפלא, אבל ברגע שאני נכנסת לבית הכל מתהפך אצלו! וכבר לא פעם שאמא שלי אומרת לי:"עד שלא היית פה הוא היה פשוט מלאך" למה הוא עושה את זה דווקא לי!!מה קורה פה? אשמח לקבל את דעתך, תודה מראש, רגינה

שאלה...

שלום רב, איך את מגיבה להתנהגותו להתקפי הזעם ? לבכי? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר

iskagirl1

New member
תשובה

אני משתדלת שלא להתייחס,או להסביר לו שאסור לפעמים גם מנסה להעסיק אותו במשהו אחר כדי להסיח את דעתו. אם זה לא הולך אני פשוט נכנעת ונותנת לו מה שהוא רוצה

איך נהפוך להורים עקביים?

שלום רב, בתשובתך טמונה התשובה לשאלתך. ילדים זקוקים להורים בטוחים, שקולים, נחושים ועקביים. מקריאת תשובתך עולות 4 תגובות שונות שאת מנסה מול בנך. הילד צעיר ותגובות שונות לארועים דומים מבלבלים אותו ומביאים אותו למסקנה שכדאי לו לבכות ולייצר התקפי זעם בנוכחותך. כתוצאה מהן הוא מרוויח בדרך כלל הרבה מאוד אימא שמתעסקת ודואגת לו ובמקרה "הטוב יותר" מבחינתו נכנעת ונותנת מה שהוא רוצה. אגב, אז למה בעצם לא לתת לו מה שהוא רצה מלכתחילה, אם בסופו של דבר את נכנעת ונותנת? אחד מכללי הורות יעילה ונבונה הינו: "לא להיאבק ולא להיכנע", לא להיכנס למצבי מלכוד, לא לסנדל את עצמנו. הילד מסיק מסקנות מכל ארוע שהוא חווה איתך. הוא מנסה את מסקנותיו וממשיך ואוסף נתונים. הילד מגבש באופן לא מודע תוכנית פעולה. הוא מפתח אסטראטגיות, עם כל אדם הוא מפעיל את הדרך ש"עובדת " איתו. ילדים הם תצפיתנים וחוקרים בלתי נדלים. מה עושים? אני ממליצה לך בחום להצטרף לקבוצת הורים לומדת ולרכוש מיומנויות מתאימות ועדכניות להתמודד עם מצבים כאלה. ובעיקר ללמוד איך להפוך לאם עקבית שעוזרת לילד שלה להתפתח במערכת יחסים בונה ומקדמת. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

בכל רחבי הארץ...

קבוצות הורים נפתחות בכל רחבי הארץ מזמינה אותך להתקשר למשרדי מכון אדלר. הסניף המרכזי ממוקם בהרצליה. שם תקבלי פרטים. אשמח לשמוע עדכונים. שאלות נוספות יתקבלו בשמחה בברכת סופ"ש שקט ונעים עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה