שלום מעניין אותי לנסות לבלוע חומצה הילוראנית

שלום מעניין אותי לנסות לבלוע חומצה הילוראנית

כי שמעתי שהיא טובה לעור. מה המינון המומלץ בלי בדיקה ?
והאם בודקים בבדיקות דם ריכוזי חומצה הילוראנית?
ועל אילו תוספים מהסוג הזה מומלץ? תודה

וגם מעניין אותי אם יש נטורופתיות שמתעסקות בחלק האסתטי

של תוספים לדוגמא שמעתי שחומצה הילוראנית ויש מצב גם ויטמין E ממש משפרים את מצב העור האם יש נטורופתיות שמעבר לבריאות המינימלית הנדרשת מוכנות גם לרשום תוספים שיעזרו לשיפור מראה ובריאות העור לשם האסתטיקה? ( כמובן רק בגבולות הבריאות ולא בכמות שתסכן את המטופל)
כי אני נתקלת בהרבה המלצות ורוצה לנסות אבל מפחדת כי לא יודעת מה הכמות המדוייקת המותרת ולא בטוחה שבודקים ריכוזי חומצה הילוראנית בבדיקת דם.
וגם לא ממש יודעת לקרוא את הבדיקות דם שלי גם ככה

dudusapir

New member
זהירות

חומצה הילרונית משווקת לקוסמטיקה.
אם זה משהו לבליעה יש לוודא....
&nbsp

טאוֹ

New member
המינון המומלץ בלי בדיקה - אפס מיליגרם

לא מומלץ, בלשון המעטה, להשתמש בחומרים כאלה בלי בדיקה, או על סמך שמועות.
זה חומר שמשמש למריחה חיצונית, ובמקרים מיוחדים גם בטיפות עיניים במרשם רופא - לא שמעתי על בליעה.

היחס לתוספים כלשהם צריך להיות - להשתמש על פי הנחיות של מטפל, לאחר שהמטפל אבחן שאכן יש בהם צורך, ולבדוק לאחר תקופה מוגדרת מראש אם עדיין יש בהם צורך, והאם המינון נשאר כמו בהנחייה המקורית.

Besomet

New member
זהו אינו תוסף מזון!

בדומה לבוטוקוס, החומצה הנ״ל ניתנת בהזרקה בלבד וזאת אך ורק על ידי רופא/ה שהוסמכו לכך.
&nbsp
לפני שנתיים פנתה אלי אישה כבת 60 וסיפרה שחצי שנה קודם לכן קוסמטיקאי הזריק לה את החומצה הנ״ל. ימים ספורים אחר כך, החלו התפרצויות דלקתיות חריפות באיזורי ההזרקה. היא פנתה לבית חולים ושם לא הצליחו להבין מה החומר שלמעשה הוזרק לה ולאיזו שכבה בעור. המצב הלך והחריף והיא הסתגרה בביתה והתביישה להראות פניה בציבור.
&nbsp
אנא ממך, אם את מחליטה לעבור הליך רפואי של הזרקת חומרים לתוך גופך, דאגי לכך שהדבר יעשה על ידי רופא/ה מוכר/ת ומקצועי/ת.
&nbsp
יש כמובן את הגישה בה נוקטת הרפואה המשלימה לאסתטיקה, שטוענת שהחזות החיצונית היא השתקפות של הבריאות הפנימית שלנו.
כמו כן, יש אפשרות ליצור שיםור במראה העור על ידי שימוש בארומתרפיה, דיקור קוסמטי ועוד.

זה פשוט מעצבן שאני שומעת על הרבה אנשים

שמשתמשים בתוסף שעוזר להם לדוגמא תוספים שעוזרים לחזק ציפורניים או תוספי ויטמין סי בבוא החורף וכדומה
ואני מפחדת ליטול כי אני לא בטוחה לגבי המינונים. ואני רוצה לקנות מוצר ששמעתי עליו ממישהי שסיפרה שעזר לה שמכיל את כל החומרים שאדם צריך והוא נספג דרך מדבקה בעור לא זוכרת כרגע את שם המוצר אבל זה עזר לה לבעיות בריאות כדאי להתייעץ לגבי המוצר והמינונים עם נטורופת?
ופעם הלכתי לחנות השקד והטבע ברמת גן שהיא חנות של תוספים ומישהי אבחנה אותי חינם דרך העין ואז זרקה לי מלא שמות של תוספים שאפשר לקחת אבל לא רצו לבדוק לי בבדיקות דם הסטנדרטיות את החוסרים של התוספים האילו אז בסוף לא קניתי וגם אני יודעת שגם אם לא חסר באופן חמור תוספים יכולים מאוד לעזור כמובן בתנאי שלוקחים בכמות טובה ולא בכמות שחורגת מהנורמה או פוגעת בפעילות הגוף בקיצור אני רוצה להתחיל להשתמש בתוספים וכדומה ולא יודעת למי לפנות מעניין אותי לא רק אם חסר לי אלא גם לצרכי אסטתיקה ובריאות. זהו תודה

נזכרתי מדובר במוצרים של אג'ל

יש להם מעין שקיות כאילו עם ויטמינים ותוספים למשל מוצר שמכיל הרבה אנטיאוקסידנטים וכדומה.
בקיצור אני מאוד רוצה לנסות חייבים לפני הניסיון לבדוק את זה עם נטורופת? ושמעתי על אנשים שזה עזר להם .

Besomet

New member
לדעתי את מסתכלת על זה הפוך

הגישה שאומרת שכל תוסף תזונה יכול רק להועיל ולא להזיק, נובעת מבורות.
&nbsp
אם תקחי תוסף שמכיל ויטמין C ,למשל, ולגוף שלך (כמו לרוב האנשים בעולם המערבי) לא חסר ויטמין C, אזי את מסתכנת באבנים בכליות. עודף של מגנזיום יכול לגרום לשלשולים, דום נשימתי, תרדמת ודום לב.
&nbsp
מה לדעתי היא הגישה הנכונה לתוספים?
אם יש בגופך חוסר איזון (בעיות שינה, נשירת שיער, הפרעות במחזור החודשי, מיגרנות, עייפות, יובש בעור, פטרת או כל דיסהרמוניה אחרת), ואיש/אשת מקצוע יאמרו לך שבנוסף לשינוי התזונתי ושינוי באורח החיים שלך יש תוסף תזונה שיכול לעזור לך להגיע לאיזון, זה משהו אחר.
&nbsp
להסתכל על תוספי תזונה "מומלצים" ולהחליט שאת רוצה/צריכה אותם כי הם טובים, זה בדיוק כמו להכנס לבית מרקחת ולקחת מהמדף את התרופות שעזרו להכי הרבה אנשים.

0 אור 0

New member
שימוש בתוספים

לאנשים יש נטיה לחשוב שהשימוש בתוספים יכול רק להועיל,
שמציאת התוסף הנכון זו רק שאלה של גוגל לפי הבעיה שנראה לי שאני סובלת ממנה,
וזה ממש לא מדויק,
כי חוץ מהעלות המטורפת של תוספים, יש באינטרנט (ולמרבה הצער לפעמים גם בבתי טבע ואפילו בעצות מהשכנה ) גם טעויות, ואת בהחלט יכולה למצוא המלצה לתוסף לא מועיל בכלל ואפילו מזיק.
אז נכון שכל התוספים מאושרים על ידי משרד הבריאות שבעקרון זה אומר שהם לא לגמרי רעילים, אבל כשאת קונה על דעת עצמך, את עלולה לקחת מינון לא נכון, או לקחת שני חומרים שיש קונטרה-אינדיקציות ללקיחתם יחד, או לקחת תוסף שלמצב בריאותי ספציפי שיש לך הוא יגרום נזק חמור.
וכל מה שאמרתי למעלה זה רק קצה הקרחון, כי אלו דברים שיגיד לך גם נטורופת שתומך בכל הלב בתוספים ואפילו מגה תוספים.
יש בעיה נוספת, שבגללה נטורופתים רבים משתדלים להמעיט בתוספים ככל האפשר , והיא שהגוף שלנו יודע להתמודד טוב יותר עם מזונות מלאים, אשר המכלול של המרכיבים שבהם מותאם יותר לגופנו מאשר הזיקוק של חומר אחד שהמדע זיהה, אשר האנרגיה שלהם כפרי או ירק טרי יש לה ערך נוסף למה שיכול להתקיים במיצוי מעובד של אותו ירק או פרי בדיוק..
ההמלצה החמה שלי היא להגיע למטפל, ורצוי מטפל הוליסטי רב תחומי שאינו רק "רשם תוספים", לעבור אבחון הוליסטי, לזהות את גורם הבעיה, ולבנות אתו שינוי באורח החיים, שיאפשר לך בריאות טובה יותר ועור יפה יותר שישקף את הבריאות הזו. במידה שיש בעיות עור ספציפיות, אפשר להעזר בקוסמטיקאית טבעית שתתאים לך את החומרים לפתרון בעיות העור. מנסיון אישי והתבוננות בסביבתי, עצם השיפור של התזונה והתחלת שימוש במוצרים טבעיים לקוסמטיקה , משפרת את המראה של העור מאד

למעלה