שימוש בתוספים
לאנשים יש נטיה לחשוב שהשימוש בתוספים יכול רק להועיל,
שמציאת התוסף הנכון זו רק שאלה של גוגל לפי הבעיה שנראה לי שאני סובלת ממנה,
וזה ממש לא מדויק,
כי חוץ מהעלות המטורפת של תוספים, יש באינטרנט (ולמרבה הצער לפעמים גם בבתי טבע ואפילו בעצות מהשכנה ) גם טעויות, ואת בהחלט יכולה למצוא המלצה לתוסף לא מועיל בכלל ואפילו מזיק.
אז נכון שכל התוספים מאושרים על ידי משרד הבריאות שבעקרון זה אומר שהם לא לגמרי רעילים, אבל כשאת קונה על דעת עצמך, את עלולה לקחת מינון לא נכון, או לקחת שני חומרים שיש קונטרה-אינדיקציות ללקיחתם יחד, או לקחת תוסף שלמצב בריאותי ספציפי שיש לך הוא יגרום נזק חמור.
וכל מה שאמרתי למעלה זה רק קצה הקרחון, כי אלו דברים שיגיד לך גם נטורופת שתומך בכל הלב בתוספים ואפילו מגה תוספים.
יש בעיה נוספת, שבגללה נטורופתים רבים משתדלים להמעיט בתוספים ככל האפשר , והיא שהגוף שלנו יודע להתמודד טוב יותר עם מזונות מלאים, אשר המכלול של המרכיבים שבהם מותאם יותר לגופנו מאשר הזיקוק של חומר אחד שהמדע זיהה, אשר האנרגיה שלהם כפרי או ירק טרי יש לה ערך נוסף למה שיכול להתקיים במיצוי מעובד של אותו ירק או פרי בדיוק..
ההמלצה החמה שלי היא להגיע למטפל, ורצוי מטפל הוליסטי רב תחומי שאינו רק "רשם תוספים", לעבור אבחון הוליסטי, לזהות את גורם הבעיה, ולבנות אתו שינוי באורח החיים, שיאפשר לך בריאות טובה יותר ועור יפה יותר שישקף את הבריאות הזו. במידה שיש בעיות עור ספציפיות, אפשר להעזר בקוסמטיקאית טבעית שתתאים לך את החומרים לפתרון בעיות העור. מנסיון אישי והתבוננות בסביבתי, עצם השיפור של התזונה והתחלת שימוש במוצרים טבעיים לקוסמטיקה , משפרת את המראה של העור מאד