שלום :) מצטרפת

שלום :) מצטרפת

ורוצה לשתף אתכם לגבי איך היוגה עזרה לי בחיים... טוב אז ככה בשנתיים האחרונות הייתי די חולה כמעט תמיד, לא זכרתי יום אחד שהרגשתי טוב, היו לי כאבי בטן שהגיעו לרמות מטורפות, בגלל בעיה פיזית שיש לי (בין יתר הדברים...) הכאבים האלה השפיעו לי על החיים, על הזוגיות, ועל המון המון דברים. היום אני שמחה להגיד שהבעיה לא נפתרה לגמרי אבל הכאבים פחתו בחצי, יחד עם שינוי תזונה התחלתי ללכת ליוגה שאמא שלי סחבה אותי אליה. היוגה גרמה לי להיות יותר נינוחה, רגועה וסבלנית, הביאה לי שלווה. הייתי טיפוס ממש אבל ממש לחוץ בעברי, אולי בגלל זה גם הכאבים- הרי ידוע שמערכת העיכול שלנו מושפעת מאוד מהנפש. בכל מקרה היום אני כבר לא מזלזלת ביוגה כמו שפעם זלזלתי, זה באמת מנקה את הנפש! זהו רק רציתי לשתף אתכם ואולי אני אהפוך גם למשתמשת אקטיבית בפורום זה. יום מלא אהבה! נ.ב- יש ביוגה תרגילים טובים לחיזוק שרירי רצפת האגן?

horit1

New member
יש הרבה

בהרבה תנוחות ניתן לשלב כווץ שלש שרירי ריצפת האגן. כמובן אחרי שלומדים להבודד אותם וכווץ אותם. יש בארץ מורה שמלמדת יוגה נשית ועוסקת בזה די הרבה. כיווצים תחתיים נקראים מולה בנדה ואשוויני מודרה. כל אסכולה מגדירה אותם קצת אחרת ולפעמים יש גם הבדל בנחיה לנשימות תוך כדי ביצוע.

למעלה