הכל תלוי בך והכל (כמעט) אפשרי
האמת היא שאתה צודק כשאתה אומר שמי שרוצה לעבוד - יעבוד בכל עבודה וישתכר לפחות את המינימום. לגבי עבודה טובה ומסודרת - הכל תלוי בהשכלה, בניסיון המקצועי, רמת האנגלית וכמובן במוטיבציה האישית שלך לעבוד ולהתקדם. אנשים שלא מצאו עבודה שנתיים או אפילו שנה הם אנשים בעלי השכלה וניסיון ספציפיים שחיפשו עבודה רצינית בתחום שלהם והיו כנראה קצת בררנים... לדעתי אם עובדים בינתיים במשהו ובמקביל מחפשים את העבודה הרצויה - זה עדיף על פני בטלה מוחלטת. כמובן שהכל, שוב, תלוי בך. אישית לא הכרתי אף אחד שלקח לו יותר מחודשיים שלושה להסתדר עם עבודה כלשהי. היו שפשוט החליפו את העבודה לאחר שנה שנתיים ויותר, למשהו טוב יותר, לאחר שצברו ניסיון (קנדי) והכירו אנשים. הקשרים בקנדה - הרשת החברתית שתיצור - יעזרו מאוד. ואיך יוצרים קשרים? מתחילים לעבוד, לא חשוב במה. גם פקיד או מלצר יכירו אנשים אחרים תוך כדי עבודה ויצרו קשרים. ככה זה עובד. דרך אגב בעניין זה אני חייבת לציין לטובה את הקהילה היהודית והישראלית - אנשים שתמיד יעדיפו לתת עבודה ליהודי מאשר ללא-יהודי, ויהודי מישראל הוא אפילו עוד יותר חשוב בעיניהם. אני מכירה גם אנשים שבמקביל לעבודה רגילה של מלצרות או פקידות פתחו עסק קטן מהבית וחילקו כרטיסי ביקור לכל העולם, ובמקביל הרוויחו כסף קטן מהעסק. כשהעסק שלהם התחיל לגדול הם עזבו את העבודה הרגילה והמשיכו בעסק. זה יכול לקחת זמן רב אבל זה מעולה. לגבי שכר, באמת השכר הממוצע הוא בסביבות 30-40 אלף לשנה, אבל עצמאים וסוכני מכירות מרוויחים יותר, לפעמים הרבה הרבה יותר. בקיצור אם יש לך מוטיבציה - ונראה לי ממה שכתבת שיש והרבה - השמיים הם הגבול בקנדה!!!