שלום, מציג הנחות (לא במחיר) נכון או לא ???

Astroo

New member
30000 זה 2000 נטו בחודש

שכירות עולה מעל 1200. אז איך אתה מתכוון לפרנס 4 נפשות עם פחות מ-800 בחודש? ועוד לחסוך?

kuku1900

New member
שלום, מציג הנחות (לא במחיר) נכון או לא ???

שלום חברי פורום יקרים, להלן כמה הנחות שהנחתי האם הם נכונות או לא ? אפ תוכלו לפרט בתשובתכם אשמח 1. בתוך כשלושה ארבעה חודשים לפחות אחד מבני הזוג ימצא עבודה ?? 2. עד כחצי שנה מיום הגעה שני בני הזוג ימצאו עבודה ? 3. השכר הממוצע של העבודה אותה נמצא תהייה בסביבות 30K בשנה לפחות ??? 4. במידה וההנחות שהצגתי נכונות ועל סמך דברים שקראתי ההוצאות המשפחתיות של 4 יהיו בסביבות 25K - 30K בשנה ? 5. אם עדיין כל זה נכון או אפילוהוצאות של 40K בשנה עדיין אני יכול לחסוך כ - 10K בשנה ? תודה מראש.

kuku1900

New member
תודה אסטרו, אל תתרגז בבקשה זה לא הכוונה

בכוונתי להגיע לוויניפג, שם השכירות ממה שהבנתי נמוכה יותר.(700~900) עדיין לא ראלי למפרנס יחיד ? ושני בני זוג שעובדים ומקבלים שכר דומה לזה שדובר ?היינו (30K) בקשר לזמן עד שמתחילים לעבוד, אני נאיבי או שחלק מהטענות שהעלתי נכונות ? תודה ובלי להתרגז בבקשה רק שואל....

Astroo

New member
שים לב שאם 2 יעבדו, אז צריך daycare לילדים

בוויניפג המשכורות יותר נמוכות ואפשרויות התעסוקה יותר מוגבלות מאשר בטורונטו או קלגרי. אני במקומך לא היתי בונה על לחסוך בשנה-שנתיים הראשונות. כמובן שעם קצת מזל, התסריט יכול להיות יותר אופטימי.

dannyk27

New member
לגבי וויניפג החישוב יותר נכון

ואכן המשכורות לעיטים נמוכות ב5-10% אך ההוצאות נמוכות בכ25-30% בעיקר בתחום הנדל"ן הרכב והביטוח מה שעושה את הקליטה הראשונית בקנדה להרבה יותר קלה, יחד עם שאר הגורמים. באשר לתעסוקה, אני לא מכיר (ואני מכיר) משפחות שאפילו שני בני הזוג לא מצאו תעסוקה ולעיטים אפילו הולמת בתקופה של יותר מ3-4 חודשים, אם לא מצאו אני מניח או שהיו בררנים מדי או לא מוכשרים מספיק או פשוט לא רצו לעבוד. שכ"ד אגב שאתה מציין הוא ריאלי פלוס ובאשר לגני ילדים ויש לטפל בכך טרם הגעתכם (כחצי שנה עלמנת למצוא מקום) שכר הלימוד נע מ45 דולר לחודש ומעלה (עד כ400) בהתאם להכנסות. אגב ב 40K אפשר לחיות בהחלט לא רע.

dannyk27

New member
את סעיף 4 הייתי מעלה קצת

אבל אם תהדקו את החגורה יהיה אפשר בהחלט להסתדר גם עם זה. היו משפחות בעיקר מחבר העמים שהגיעו גם לפחות אך הם גם נעזרו באירגוני סיוע במקצת והיום הם עוזרים לאחרים (תוך כשנה וחצי), כך שהרבה תלוי בכם.

Astroo

New member
לאחר קריאת הודעתך אני תוהה

מדוע רוב המהגרים לקנדה נוחתים בטורונטו, ונקובר וקלגרי ולא בויניפג.

dannyk27

New member
אני מסכים איתך בהחלט

אם כי לאחרונה המגמה קצת השתנתה, מודה לא מעט בזכות העיכוב שיש נכון לעכשיו בתכנית הפדרלית, אבל ייתכן שבזכותם המגמה תשאר קבוע.

ubc

New member
הנחות

1+2 ספר את זה לאלו שלא מצאו שנה עבודה, אין פה שחור או לבן, וכמו כן הגדר עבודה- במקצוע או שמא כל עבודה שהיא? 3. שוב- כל עבודה או במקצוע, שכר ממוצע בקנדה נחשב ל-36K 4. לא ממש, וגיל הילדים יקבע גם הרבה מההוצאות 5. זה הנחות שלא נכונות להניח אותן, ולכן 5 מיותרת לדעתי..

kuku1900

New member
תודה על התגובה המהירה

ההנחה היא לגבי כל עבודה כמעט הילדים אחד יהייה בכיתה ב' והשניה תהייה בת 4 עוזר ?

kuku1900

New member
כמה יש שלא מצאו עבודה בשנה הראשונה

למשך שנה ? או יותר מחצי שנה ? ולמה ? הם היו בררניים מדי לגבי המשרה ? השכר ? המרחק ? או פשוט לא היה עבודה ??

Astroo

New member
ההנחות שלך קצת ילדותיות

מציאת עבודה זה הגרלה. יש כאלה שמוצאים תוך שבוע, ויש כאלה שלא מוצאים שנתיים (גם בארץ עם השכלה מקומית). מלבד זאת, יש הוצאות חד-פעמיות גדולות על המעבר עצמו. ויש גם מיסים.

kuku1900

New member
ברור לי שיש הוצאות חד פעמיות על המעבר

אני לא מדבר על זה. אני מדבר על הוצאות קבועות יש כאלה שלא מוצאים עבודה שנתיים, נכון, אבל אני אומר שמי שרוצה לעבוד יעבוד בכל דבר. עדיף לעבוד בכל דבר מאשר לשבת בבית. השאלה היא בהנחה שמצאתי עבודה של 30K בשנה, ממה שראיתי זאת משכורת ממוצעת לחלוטין לא ממש גבוהה ודיי סבירה (תקנו אותי אם אני טועה) 4 נפשות יוכלו לחיות מזה ? ואם שני בני הזוג ימצאו עבודה במשכורת כזו והמצב המשפחתי לא ישתנה, האם אפשר לחיות מזה טוב , (טוב לא כולל יגואר, וילה וחופשה כל חודשיים בארובה) וגם לשים בצד משהו ? מה ילדותי בהנחה כזאת ? נראה לי שמשפחה שמגיעה וכעבור שנה או יותר ששני בני הזוג לא מצאו עבודה א. מצבם עגום (עובדה) ב. או שהם בררניים מדיי (הנחה) ג. יש בעית תעסוקה במקום המגורים שלהם(הנחה) ד. עבודה ייחודית ביותר (הנחה) ה. אני מפגר ולא מבין כלום, הכל יכול להיות (חצי הנחה) ???????????? תודה

Spring Mind

New member
הכל תלוי בך והכל (כמעט) אפשרי

האמת היא שאתה צודק כשאתה אומר שמי שרוצה לעבוד - יעבוד בכל עבודה וישתכר לפחות את המינימום. לגבי עבודה טובה ומסודרת - הכל תלוי בהשכלה, בניסיון המקצועי, רמת האנגלית וכמובן במוטיבציה האישית שלך לעבוד ולהתקדם. אנשים שלא מצאו עבודה שנתיים או אפילו שנה הם אנשים בעלי השכלה וניסיון ספציפיים שחיפשו עבודה רצינית בתחום שלהם והיו כנראה קצת בררנים... לדעתי אם עובדים בינתיים במשהו ובמקביל מחפשים את העבודה הרצויה - זה עדיף על פני בטלה מוחלטת. כמובן שהכל, שוב, תלוי בך. אישית לא הכרתי אף אחד שלקח לו יותר מחודשיים שלושה להסתדר עם עבודה כלשהי. היו שפשוט החליפו את העבודה לאחר שנה שנתיים ויותר, למשהו טוב יותר, לאחר שצברו ניסיון (קנדי) והכירו אנשים. הקשרים בקנדה - הרשת החברתית שתיצור - יעזרו מאוד. ואיך יוצרים קשרים? מתחילים לעבוד, לא חשוב במה. גם פקיד או מלצר יכירו אנשים אחרים תוך כדי עבודה ויצרו קשרים. ככה זה עובד. דרך אגב בעניין זה אני חייבת לציין לטובה את הקהילה היהודית והישראלית - אנשים שתמיד יעדיפו לתת עבודה ליהודי מאשר ללא-יהודי, ויהודי מישראל הוא אפילו עוד יותר חשוב בעיניהם. אני מכירה גם אנשים שבמקביל לעבודה רגילה של מלצרות או פקידות פתחו עסק קטן מהבית וחילקו כרטיסי ביקור לכל העולם, ובמקביל הרוויחו כסף קטן מהעסק. כשהעסק שלהם התחיל לגדול הם עזבו את העבודה הרגילה והמשיכו בעסק. זה יכול לקחת זמן רב אבל זה מעולה. לגבי שכר, באמת השכר הממוצע הוא בסביבות 30-40 אלף לשנה, אבל עצמאים וסוכני מכירות מרוויחים יותר, לפעמים הרבה הרבה יותר. בקיצור אם יש לך מוטיבציה - ונראה לי ממה שכתבת שיש והרבה - השמיים הם הגבול בקנדה!!!

Spring Mind

New member
אני מדברת על אזור טורונטו

ליתר דיוק טורונטו ושכונותיה הצפוניות...

למעלה