שלום, מקווה שאני במקום הנכון .

lost green eyes

New member
שלום, מקווה שאני במקום הנכון .

נכנסתי לכאן כדי לספר את הסיפור שלי... וגם לפרוק קצת, לקבל אוזן קשבת, תמיכה ..אולי עזרה גם .
יצאתי מקשר מאוד ארוך שכלל אירוסין והכנות לחתונה. פירקתי את החבילה לפני כחצי שנה בערך. עזבתי את העיר המגורים שהיינו חיים בה אני והאקס שלי, את העבודה, את החברים, את הרכוש.. הכל הכל.
חזרתי לעיר שגדלתי בה.. לבית של אמא שלי .מיידית התחלתי עבודה חדשה, כמה שפחות להיות בבית ולהתעסק בכאב.
יצאתי לכמה דייטים אבל שום דבר לא ממש עניין אותי.
כחודשיים בערך לאחר הפרידה הכרתי את מי שהיום הבן זוג הנוכחי שלי. הוא מבוגר ממני בעשור ואנחנו גרים יחד.
מה אומר.. גבר מקסים, איכותי, אמיתי, לב רחב, מצחיק, ג'נטלמן, מתחשב, חם, אוהב, דואג ..נראה אחלה, פרנסה ממד לא חסר. אני אוהבת אותו ומאוהבת ..וגם הוא בי, מאוד. נעים לנו וטוב אחד עם השני.

העניין הוא שהוא בתהליכי גירושין .. פרוד כבר כשנה. הוא לא מקיים שום קשר עם האקסית (מלבד על הקשור בבנות), יש לו 2 ילדות קטנות. מיותר לציין כמה באלגן יש סביב הנושא. הוא מעוניין במשמורת משותפת ונלחם על זה בשיניים בבתי משפט, עובדים סוציאלים, רשויות.. ומה לא. האישה עושה לו תמוות מבחינת הרבה דברים מה שמקשה על הסיפור הזה עוד יותר.
ואיפושהו בין כל זה אנחנו מצליחים למצוא את הפינה שלנו . אני עושה לו טוב ...וגם הוא לי. אני באמת מאמינה שכדאי לתת צ'אנס ליחסים האלה, כי החיבור שיש בינינו הוא מיוחד במינו .
העניין הוא שאני לא יודעת אם המקום שאני נכנסת אליו הוא בריא או טוב לי .. מישהי כאן מזדהה אולי? סה"כ אני מאוד צעירה (בת 26) , כל החיים עוד לפני. אם מישהו לפני שנה היה שואל אותי בצחוק אפילו אם הייתי נכנסת למצב הזה.. הייתי מגחחת סביר להניח. אבל הינה... זה קרה. ואני מאוד מאוד מבולבלת. מרגישה הסיפור הזה גדול עלי... כאילו איפושהו נכפה עלי להיות אמא.
הבנות ישנות אצלו אחת לשבוע כיום + שישי - שבת כל סופ"ש שני. זה המצב הנתון... לא יודעת מתי ישתנה אם בכלל ..אבל רק המחשבה מכניסה אותי ללחצים רבים וחרדות.
חיבוק מישהו?
וסליחה על האורך.

1Shir

New member
צריך להבין למה את לא יודעת אם זה בריא וטוב לך

בגדול הסיפור נשמע יפה אבל נראה לי שהסיבה היא שקפצתם לגור יחד מוקדם מדי.
הוא עדיין לא גרוש, בפרט אם אשתו נלחמת בו בביה"מ היא יכולה להשתמש בזה נגדו.
אתם רק חצי שנה ביחד, לעבור לגור אפשר גם אחרי שנתיים בעיקר שאת מאוד צעירה וגם הוא.
תני לו מקום לבנות את עצמו בתור גרוש ובתור אבא לבנות ותיפגשו כמה פעמים בשבוע וכל סופ"ש שני תהיו ביחד. אולי באמת לא נכון שיהיה קישור כ"כ חזק בין הפרידה שלהם לבין הקשר שלכם. אם תסבירי לו את זה אני בטוחה שהוא יבין.

ornme

New member
לפני חצי שנה פרקת חבילה גדולה.

וחודשיים אחרי הפרוק הכרת מישהו אחר וחצי שנה אחרי את כבר גרה איתו....
מתעוררות כאן מספר שאלות:
  • את בטוחה שהבן זוג הנוכחי אינו ריבאונד של הקשר ההוא שפרקת? כי כתבת משהו על "לא להתעסק בכאב"... זה נשמע כמו פרוק טראומטי, וככה בלי לקחת אוויר צללת לקשר אחר.
  • למה כל כך מיהרת לעבור להתגורר עם האיש?
  • האם יוצא שהמגורים המשותפים שלך עם האיש פותרים לך בעיה כלכלית / עוזרים לך שלא להתגורר עם אימך? אולי פתרון מיידי לבעיה אחת מכניס אותך לבעיה הרבה יותר גדולה בהמשך?
  • היום הסדרי הראיה שלו לילדות שונים ממה שיהיו לאחר הגירושים שלו, בהנחה שיזכה, כיצד את ערוכה לחיים במשמורת משותפת?
  • מה ידוע לך על מצבכם הכלכלי לאחר הגירושין שלו, האם יש לך יכולת להעריך מכאן מה יהיה?
לדעתי, לפני כל דבר אחר, את צריכה לבדוק היטב את מהות הקשר הזה. חושבת שהייתי מייעצת לך כך גם ללא הסיבוכים בהם האיש שלך שקוע, כי משהו בקצב ההתרחשויות שתארת מעורר מחשבות בנוגע למערכת היחסים שלכם, אולי זו הרפתקה חולפת, שניכם מתנחמים זו בזה? נראה ששניכם במצב רגיש.

ולאור הסיבוכים שלו, קחי לתשומת ליבך שהמערכה שאת מתכוונת להיכנס אליה דורשת זוגיות "חסינת אש", חוזק, אמון, סבלנות והמון תמיכה מצידך, האם לדעתך בניתם כל כך מהר יחסים חסינים שיאפשרו לך להתמודד מול קשיים של משפחה מורכבת?

מכל מה שתיארת אני יכולה להבין רק את הלחצים הכבדים והחרדות...
כל השאר נראה לי בסימן שאלה גדול מידי.

mother cat

New member
שאלות מצויינות שכדאי לתת עליהן את הדעת

ואני אוסיף - אני ממליצה לך בחום לפנות ליעוץ או טיפול מקצועי, וביחד עם המטפל לבחון את כל השאלות האלה ועוד.
&nbsp
בהנחה שבן זוגך יזכה במשמורת משותפת, זה אומר שהבנות יהיו אצלו הרבה הרבה יותר. זה לא פייר לא כלפיהן, לא כלפי בן זוגך, ובודאי לא כלפיך אם את לא מוכנה לזה, ולדעתי כרגע את נשמעת לא מוכנה.
&nbsp
קחי את הזמן. תעדי דברים לאט. תבחני את עצמך מול השאלות האלה בעזרת איש מקצוע ותבדקי אם זה לא גדול עלייך...
&nbsp
מנסיוני האישי אני יכולה לאמר לך שלגדל ילדים שאינם שלך זה מאד מאד קשה, ואת צריכה להיות ממש בטוחה שאת מסוגלת לפני שאת נכנסת לזה.
&nbsp
וכמובן

Emilia2

New member
אני עברתי לגור עם בן זוג לו משמורת משותפת

על ילדיו לא מזמן.
&nbsp
ואני מצטרפת לדברים שנאמרו וחושבת שאת צעירה מדי וגם לא בשלה עדיין מבחינת חוויות וניסיון חיים וכן מבחינה רגשית כדי להיכנס לקשר כזה. מעבר לעובדה שכניסה לקשר עם אדם *פרוד* שעדיין לא התגרש היא בעייתית בפני עצמה. מניסיוני, קשה מאוד לבנות קשר רציני עם אנשים פרודים או שהתגרשו זה לא מזמן, זוהי תקופה לא קלה של שינויים ויש צורך בלא מעט זמן כדי להסתגל לחיים החדשים ולהחליט מה ההמשך, מה הכיוון שלנו ומה אנחנו רוצים מהחיים החדשים שלנו.
&nbsp
משמורת משותפת - משמעה ביקורים ולינה בחצי מימות השבוע לפחות + מעורבות מאוד גבוהה של ההורה בנעשה בחיי ילדיו, ובד"כ גם הרבה תקשורת מול הגרוש/ה. או כך זה לפחות אצלנו.
&nbsp
אלא שבמקרה שלנו גם אני גרושה + ילד, ושנינו כבר חווינו נישואים, ילדים וקשרים מסוגים שונים בתקופה בה כל אחד מאיתנו היה גרוש ולפני שנפגשנו, ולכן שנינו בשלים ומוכנים יותר. שנינו ידענו למה אנחנו נכנסים ומה יכול להוות מקור למתחים בנושאים האלה. ואכן, למרות שאני אוהבת את ילדיו והילדים שלנו מסתדרים וסה"כ כייף ונחמד וטוב, זה עדיין לא קל לי לפעמים. יש לנו לא מעט ויכוחים בנושא התנהלות מול הילדים, חינוך וגבולות.
&nbsp
לאור מה שכתבת כאן, גילך הצעיר, והחששות שלך (שהם מוצדקים בהחלט), אני גם חושבת שלהיכנס לקשר כזה באמת "גדול" עלייך. בייחוד אם את מרגישה שהמצב נכפה עלייך.
&nbsp
אני לא יודעת מה להציע לך לעשות כיוון שכל צעד שלא תעשי לא יהיה קל, אבל אם את ממשיכה למצוא את עצמך במצב מבולבל ולא החלטי כן מצטרפת להמלצה לפנות לייעוץ מקצועי בנושא.
&nbsp
ובהצלחה

XמXלה

New member
יקירתי, אני עם כל הקילומטרז' חיים שיש לי עליך

נכנסתי בדיוק לקשר כזה וזה סחט ממני כל חלקה טובה עד שהלכתי.
אבל אני כבר אחרי מערכת נישואין אחת ויש לי ילדים וכלום לא בוער לי.
גרושתו והילדים זה לכל החיים, אני לא אומרת לך חלילה ללכת אבל מציעה לך לחשוב טוב טוב למה את נכנסת והאם את באמת רוצה את זה או שמעדיפה את זה על פני התמודדות עם הכאב של ביטול האירוסין והמחיר שזה גבה ממך.

עקשנית25

New member
לי זה עבד ועובד :)

וגם שלי גדול בעשור, וגם שלי נותן המון זמן לילדים, אבל זה תלוי בך ובמי שאת בעיקר.
&nbsp
אני אדם עצמאי מאוד, אדם רגוע מטבעו, בן הזוג שלי סיים יפה את מערכת היחסים, הם לא בריב, הילדים ואני מסתדרים מצוין.
&nbsp
יש לו בן בן 17 ובן 12 ועכשיו הבאנו ילד משותף, וכולם שמחים ממנו.
&nbsp
אני עזבתי את העיר שלי, גרה מרחק שעתיים מהמשפחה, הילדים שלו גרים מפה מטר, הוא היחיד שלוקח לחוגים, אספות הורים, רופאים שונים.
ואין לי כעס ולא כולן מסוגלות :)
&nbsp
אני אוהבת שיהיה לנו טוב, גם בעלי, אין לנו כח לריב, עושים חיים ממש משוגעים יחסית, בעלי יודע לדבר עם ילדיו ועשה עבוד מדהימה בהיכרות שלנו או כשיש בעיות הוא יודע לפתור אותן, גם היינו בליווי של יועצת בהכרות או כשהיו בעיות
&nbsp
זה לא שאין בעיות ואין חילוקי דעות אבל בכללי ממש טוב לנו.
&nbsp
אם מראש מראש הייתי בוחרת? רק אם הבחור שווה את זה. אנחנו אחרי עשור מאוד מאוהבים, מאוד מתחבקים, מאוד מחוברים, מאוד ביחד.
לא חשבתי שיהיה לי ככה. אז כן, היה לי שווה. אבל רק אם טוב.
עדיף לבד ולא שרע סדרתית. אבל זה אופי :) בהצלחה.

למעלה