שלום, מקווה שהגעתי למקום הנכון :)

alon5524

New member
שלום, מקווה שהגעתי למקום הנכון :)

אני בן 15, והכרתי את "הסוד" לראשונה לפני קצת יותר משנתיים. כמו כל מערכת יחסים נורמלית, גם לי היו "און-אנד-אוף" עם הסוד, ובתקופות שהאמנתי בו בכל ליבי באמת פרחתי, עד שהגיעה אותה בעיה שוב ושוב שגרמה לי להפסיק לכמה חודשים ואז לחזור שוב. הסוד בפשטותו אומר לך לחשוב מחשבות חיוביות, לאמץ את הטוב ולהגיד לך שרע הוא רק חלק קטן מאוד מחיינו אם רק נרצה בכך... בקיצור שדברים טובים יכולים להגיע בקלות כשאתה במצב רוח מצוין, מה שבאמת קורה ואני אכן מאמין שהסוד עובד בצורה יוצאת מהרגיל. אבל- הסוד לא אומר לך איך להישאר במצב רוח מצוין כל היום. למשל, לאחר כמה ימים שהרגשתי רק דברים חיוביים בא אלי הבריון של השכבה וקרא לי מכוער, לוזר, והחטיף לי אגרוף בכתף תוך כדי כך שהוא דוחף אותי והולך לעשן עם החברה המאגניבים בפינה. איך אני אמור להגיב לזה? הסוד אומר אמנם שצריך ללמוד לתת לדברים הרעים לחלוף לצידנו, כי הרי החיים נועדו לגדולה ויופי, אבל בשורה התחתונה הבן זונה המניאק הזה חירבן לי את היום! חזרתי הביתה ושברתי מקלות בחצר מרוב תסכול, ואז כמובן יצא כל הרוע: אין לי חברה, אני לא המלך של השכבה, אני לא הכי יפה והריבועים שחלמתי עליהם והאמנתי שיהיו לי דרך הסוד לא באים! אז האם זה עובד באמת? אני כמובן מאמין שהסוד עובד, אבל הוא לא מכסה הרבה מהפירצות שיכולות לבוא. אז אם לעזוב את החפירות שלי.. השאלה היא איך אני מתמודד עם הדברים המעצבנים שבאים לכל אחד ביומיום, ואיך אני לא נותן להם להרוס לי את המצב רוח והרצף הטוב? כי כמו שכתוב בספר, כשמחשבה אחת באה, באות בדר"כ גם כמה אחריה.... ואני מאוד רוצה להתמיד בסוד לטווח הארוך. אם למישהו יש עצה או סתם משהו להגיד אני אודה לכם מאוד :) -אלון-

naty3

New member
הגעת למקום הנכון :)

בקשר לבריון-דמיין את עצמך בחברת אנשים שגורמים לך להרגיש טוב (משפחה, חברים). שנן משפט כמו: "אני מוקף באנשים טובים"\ "רוע מתרחק ממני" וכו'. אתה לא אמור להגיב לזה, כי אלימות גוררת אלימות וזה הרי מה שהבריון מחפש, לא? להתגרות בך. בדרך כלל, אנשים שלא מתייחסים אליהם-מפסיקים להציק. זה גם תלוי במה שאתה משדר החוצה-האם אתה משדר שאתה מפחד ממנו? אנשים קולטים פחד כמו שחיות קולטות פחד. אני לא אומרת שתרביץ לו כדי להראות שאתה חזק (נפשית ופיזית), פשוט כשאנשים שמים לב שמשדרים אליהם משהו אחר ממה שהיה עד עכשיו-הם בדרך כלל ישנו את ההתנהגות שלהם. בקשר לריבועים-האם אתה מתאמן? כי רק לבקש זה לא מספיק, צריך גם לעשות. האם יש לך תמונה מתאימה של מישהוא עם ריבועים? אם לא, תמצא אחת, תדפיס ותתלה במקום בולט. אתה יכול גם לגזור מתמונה שלך את הראש שלך ולשים על הראש בתמונה. אין לך חברה? תהיה. אתה לא המלך של השכבה? בקטנה...הייתי אאוט-סיידרית ובקושי היו לי חברות בתיכון. היום (בגיל 27) כשאני נזכרת בתקופה הזאת-אני רואה את זה באור אחר. למשל, אני נזכרת במי שהיתה מלכת הכיתה ביסודי. כשהגענו לתיכון, היא כבר לא היתה מלכת הכיתה וגם לא מלכת השכבה. כשסיימנו תיכון והלכנו לצבא, מי בכלל זכר אותה? למי אכפת? מה שאני מנסה להגיד כאן - זו תקופה בחיים שעוברת כמו הרבה דברים. אז נכון, זה לא נחמד בכלל שהבריון נטפל אליך, אך יש דרכים לטפל בו (לא באלימות). כמו שאחרי מחשבה רעה אחת באות רעות אחרות, כך גם עם מחשבות טובות-דומה מושך דומה. ככל שתתאמן יותר ויותר על חשיבת מחשבות חיוביות, כך תהיה רגוע ובוטח בעצמך יותר. כך תהיה במצב רוח מצוין כל היום.

תן לראות אם הבנתי אותך נכון...

בא אליך איזה אידיוט, שמבלה את עיקר זמנו בלהרעיל את עצמו ואת החברים שלו עם סיגריות, וקרא *לך* לוזר? נשמע לי שהוא די לוזר בעצמו. או איך שאתה אמרת - הוא "בן זונה מניאק". אז למה אתה מתרשם מהשטויות שלו? נכון, אתה לא המלך של השכבה. אבל תסתכל איך ה"מלך של השכבה" מתנהג. אתה באמת רוצה להיות בן-אדם כזה? תסתכל עמוק פנימה ותענה לי על השאלה הזאת: אתה באמת באמת רוצה להיות כזה בן-אדם? אם כן, אז אתה יכול לעשות זאת! אם זה מה שאתה רוצה, אתה יכול כבר עכשיו להתחיל להחטיף לאנשים מכות ולעשן ולהתנהג כמו האידיוט המוחלט ההוא... אם זה מה שאתה רוצה, אז משאלתך היא לי הפקודה! אבל אתה לא רוצה את זה, נכון? בעצם, תקן אותי אם אני טועה, אבל יש לי הרושם שעדיין לא החלטת מה אתה בדיוק רוצה מהחיים. יש לך כמה "ריבועים" שעליהם אתה חולם, אבל הריבועים האלה לא מצטרפים לתמונה גדולה אחת. ובלי רצון ממוקד, ההתקדמות שלך תהיה מאוד מוגבלת.

alon5524

New member
זהו...

שאני באמת לא יודע מה אני רוצה. הכוונה ב"מלך של השכבה" לא הייתה להרביץ לאנשים. הכוונה הייתה ברכישת חברים, להיות מקובל ומוערך על ידי הידידים שלך. אין לי מטרה מסוימת כמו למשל טלוויזיה או אייפוד או לעבור את הטסט, אני רק רוצה להיות מאושר. לקום בבוקר ולשמוח שאני הולך לבית הספר, ולא לבוא לשם בהרגשה של "אוקי, יש לי את הקליקה של הידידים שלי אבל חבר'ה אחרים הורסים לי את היום". המטרה שלי בהודעה הזו היא רק להבין איך אני מצליח לשמוח גם עם כל הדברים הרעים שקורים לכולם מדי פעם, ואיך ללמוד בעצמי להבליג עליהם. יכול להיות שאני אפילו לא צריך את הסוד בשביל זה, אבל הנחתי שזה מסוג הדברים שאתם מבינים בהם :) שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא בנאדם פסימי וממורמר... אני ילד שרוצה להפוך את השגרה שלו לקצת יותר נעימה ממה שהיא עכשיו, ואני יודע שעם קצת עזרה מכאלה שמבינים יותר ממני בענייני הסוד זה יכול לקרות על הצד הטוב ביותר. והנה שוב חפרתי, מצטער....

נתחיל מעניין של פרספקטיה

המעמדות בתיכון בבית ספר הם די בולשיט, אני יודע שזה כאילו נראה עניין גדול עכשיו, אבל תאמין לי האפסים האלה אחרי זה פשוט נעלמים. מה אתה חושב יקרה עם אותו אידיוט, הוא יפתח עסק ויעשה מלא כסף, הוא יתחתן ויהיו לו חיים מאושרים, הוא ילך לאקדמיה ויפתח בקרירה מצליחה? לא ממש. אבל עזוב את זה, למה אתה חושב שהוא הפך לבריון מלכתחילה, כי חרא לו בבית, כי לא אהבו אותו, כי הוא לא קיבל דברים בלי לריב עליהם, כי מישהו היה בריון כלפיו. האמת היא שיש לך את כל הסיבות בעולם לרחם עליו. בכל מקרה, אני כן הייתי מתעמת איתו. כשהתחלתי ללמוד טקוונדו והגנה עצמית בכיתה ו, זה היה קודם כל מתוך רצון להיות מסוגל להגן על עצמי, ואני חושב שזה חשוב כי זו הרגשה אחרת כשאתה יודע שאם מישהו כן יחליט שהוא מנסה לגבור עליך בכוח, שתוכל להתמודד איתו. אבל אתה לא חייב להתעמת איתו פיזית. בסך הכל אתה צריך למצוא את נקודת התורפה שלו. קרוב לודאי שאם תדבר עם הבן אדם המתאים, יועצת או מורה או אבא שלו, הם כבר יטרפדו אותו. או אפשר למצוא מישהו אחר חזק יותר שיעמוד לצידך וידבר איתו. בכל מקרה אל תוותר לו, אם הוא נותן לך מכה מעליב אותך והולך, תלך אחריו, תקרא לו פחדן אל תוותר לו, תצעק עליו ממש חזק, תתנהג הפוך ממה שהוא מצפה.

Matsman

New member
שלום לך ילד יקר, תקשיב לי בבקשה.

אני מבקש ממך לעזוב את "הסוד" בצד עכשיו. אין לו קשר לנושא. אני מבקש שעכשיו תתרכז במה שאני אומר לך, ולא תתיחס לענייני הסוד שהגיבו לך עליהם. חמוד, יקירי. בוא נהיה ממוקדים. קודם כל תפתור מידית את הבעיה של הילד האלים שהרביץ לך, ובטח מרשה לעצמו להרביץ בכל הזדמנות. אני ממליץ לך להצטרף לחוג אומנות לחימה כי זה חשוב בלי קשר. אבל אתה צריך לפנות לאבא או אמא כדי שיפתרו את הנושא ויטפלו בילד הזה. הם צריכים לפנות למנהלת בית הספר ולהורים שלו ולדאוג שיענש בצורה מתאימה ושלא יהיה בסביבה שלך. אם זו התנהגות חוזרת על עצמה של הילד כלפי הסביבה, וזה לא נבע מריב חד פעמי ביניכם -צריך להוציא אותו מבית הספר הזה. לא יתכן שאתה ואחרים תרגישו רע בגלל ילד מופרע. במידה ובית הספר לא יטפל בזה בצורה המתאימה- הוריך צריכים להעביר אותך לבית ספר שבו דברים כאלה לא קורים "סתם ככה". לסביבה טובה ורגועה. הדברים האלה צריכים להעשות עכשיו ובלי שום דיחוי. פנית להורים שלך ?

Matsman

New member
אני מוסיף דבר פשוט ששכחתי

אני מבקש ממך שתגן על עצמך. אם מישהו מרביץ לך- תרביץ לו חזק בביטחון ותנטרל אותו בלי לפחד. גם אם אתה מרגיש שאתה פוחד או שאתה לא יודע- אין יותר קל מלהגן על עצמך. זאת החלטה טובה בשבילך (ובשביל כל אדם) שאני מבקש שתקבל עכשיו. ויחד עם זאת - להצטרף לחוג לאומנות לחימה שתקבל בו ביטחון מלא.

alon5524

New member
תודה לכולכם

אנסה ליישם את העצות, מקווה שילך לי בסדר... רק כדי להוסיף, אני משתתף במועדון לג'ו ג'יטסו ברזילאי (שיטה להגנה עצמית וקצת יותר) כבר כמעט 3 שנים, הבעיה היא שאין לי את האומץ הדרוש כדי להתחיל להילחם עם מישהו למרות שאת הטכניקה כבר יש לי.... אבל בכל מקרה זה ספורט מצוין :)

Matsman

New member
רגע אלון

אל "תנסה לישם את העצות". יש כאן ענין שאתה מנסה להתעלם ממנו, וזה לא צריך להתנקם בך, אבל זה כן קרה ויקרה אם לא תעביר את הנושא למי שצריך עכשיו לפתור אותו בכל הכח. ואלה ההורים שלך. ג'וג'יטסו ברזילאי זה מעולה. לא צריך "להתחיל להלחם" כאילו זה סיפור, אלא פשוט להגן על עצמך. מה כבר יכול לקרות ? אתה אמרת שנהרס לך היום כשהמופרע ההוא הרביץ לך. יותר גרוע מזה לא יכול להיות. רק טוב יותר, אם תגן על עצמך. אם אתה פוחד לעשות את זה לא שווה שתתאמן שם בלחימה. יש לך עוד דבר שאתה צריך לעשות - ללכת למדריך שלך ולהגיד לו את זה. 2 הבעיות האלו אולי נראות לך נורא גדולות, כי הן מכעיסות נורא, אבל הן פשוטות נורא, וקל, והכי חשוב- חובה- לפתור אותן. לא לחשוב על זה. פשוט לפעול באופן טבעי. שני דברים אתה צריך לעשות. תעשה את זה ותרגיש הקלה גדולה, והרבה יותר טוב. קודם כל הילד שהציק- לספר לאבא ואמא ולבקש שיעשו מה שצריך עכשיו.

ממה אנו מורכבים?

אנו פשוט מאוד רצון להנות- זה הכל! השכל שלנו והמחשבות הן רק כלי שרת למילוי הרצון. אנו בני הרגשה ורוצים להרגיש טוב כל רגע ורגע. מה יעשה לנו טוב באמת? וכיצד להשיג זאת? ... זה סוד שטמון בכל אחד מאתנו אך רק ביחד ניתן לגלת אותו. ההנאה האמיתית היא לא בתוך כל אחד ואחד אלא בינינו!

למעלה