שלום-מקרה מוזר ביותר!!

שלום-מקרה מוזר ביותר!!../images/Emo2.gif

קניתי לחברתי לראש השנה,אקווריום עם דגים(גם לאחי ליומולדת),מסתבר שזו מתנה יפה,לא יקרה ומרשימה ביותר..
. בכל אופן באקווריום קניתי לחברתי ,צירפתי,פילטר,מחמם,חמצן,סלע חמוד ואפילו עלים מפלסטיק...אבל..מקרה מוזר קרה.... היום לאחר שבועיים שהם אצלה,פתאום על רובם נהיו כתמים שחורים כאלה(מדובר בדגי זהב),קצת על הסנפירים שחור,אבל בעיקר על הפנים. מזה נהיו לי דגי זהב דלמטיים?! או שהם חולים?(אני מניח שגם דג יכול להיות חולה). רוב הזמן הדגים די צמודים אחד לשני,ופשוט לרובם נהיו כתמים שחורים באזור הפנים בעיקר. מזה יכול להיות?! ממה זה נובע? יש טיפול? אציין רק שכשקניתי אותם,הם היו בשקית איזה חצי שעה,אח"ע העברתי אותם לסיר ע הערב משהו כמה 9 שעות,ואז לאקווריום. יש קשר אולי? הם מקבלים כל יום לאכול ולא ניראה לי שחסר להם משהו...כך שאני באמת לא יודע מה לעשות... אשמח לקבל עזרה. תודה.

גלעד cool7

New member
לא הגיוני שאלו פגמנטים מאוחרים

לכן זוהי מחלה. לא מכיר כאלה סימפטומים אבל יתכן כי מדובר בסוג של או טפיל, או ריקבון או הרעלת דם. דבר ראשון השאלות- מה גודלו של האקוריום? כמה דגים יש שםומה הגודל שלהם? מה הטמפרטורות השוררות (במקרה ויש מד חום)? ואם יש לך כוח לקרוא אנא היכנס\י ללינק המצורף למטה ותגיד\י לי אם בטוח יש להם תנאים מתאימים על פי ההודעה:

אוקיי גלעד....אז ככה..

ברור שיש לי כוח לקרוא,אחרי הכל אתה עוזר לי,ועל כך תודה! אינני יודע בדיוק מה הגודל של האקווריום אבל הוא לא מהגדולים,קטנטן וחמוד,רוחבו אני מעריך 30-40 ס"מ. יש בתוכו 11 דגים. 9 דגי זהב(לא מהגדולים האלו),אלא הקטנים יחסית,ועוד 2 מנקים קטנים. במאמר ראיתי שרשמת 0-22 מעלות,והם נמצאים ב-26 מעלות. עכשיו קיבלתי טלפון מחברה שלי,שאחד מהם כבר מת,כך שזה מוריד את הכמות. המוכר אמר לי לשים על הטמפרטורה הנ"ל בגלל המנקים. גם נאמר לי שלאצריך להם כלום,לא חמצן,לא מחמם,שום דבר,אבל החלטתי לתת להם אורך חיים משובח ומפנק אז קניתי את הציוד הנלווה,והאמת ניראה לי שרק גרמתי נזק. כי למען האמת אין לי ידע בכלל בדגים,וכל מה שנתתי להם זה ממה שהמוכר אמר לי,שמבחינתי זה מה שצריך לעשות,כולל כמות הדגים שהוא נתן לי לאקווריום בגודל כזה,שמבחינתי אם הוא נתן לי את הכמות זה בסדר. אגב-הם גם לא אוכלים את האוכל,דבר שלא קרה אף פעם. מממ זהו בערך ממה שידוע לי כרגע... יש הערכה?

butterflyyy

New member
נראה לי.

לדגים יש טיפליפ כלומר פישפשי מים או איך שקוראים לזה. מטפילם בזה אם שמים את הדגים במי מלח לכמה דקות עד שהם פשוט נופלים. תנסי ואם זה לא טפילים זה בכול מיקרה לא יזיק כי מלח הוא טוב לדגים.

Suikun

New member
כתמים שחורים על גבי דגי זהב

אם הכתמים בגודל של כ2 מילימטר לכתם, מדובר בטפיל כלשהו. אם הכתמים הם גדולים, מדובר בטראומה כלשהי שהדג עבר (רמת אמוניה גבוהה במים, חומציות גבוהה, מחלה כלשהי או פשוט תנאי מים רעים), וכאשר התנאים נהיים טובים יותר, עור הדג מחלים ולכן מופיע הכתם השחור. הוא אמור להעלם תוך כשבועיים. בכל מקרה, האקווריום קטן מדי בשביל גידול דגי זהב. מומלץ להחזיר אותם לחנות ולקנות דגים מתאימים יותר לאקווריום.

wiz

New member
שלום למתופף הדגול ../images/Emo9.gif

אין צורך שאני אחזור על דברי אחרים... בשורה התחתונה, האקווריום אינו מתאים לגידול דגי זהב (דג אחד זקוק למינימום של 40 ליטר מים, שזה יותר מכל מה שהאקווריום מכיל). גם אני מציע להחזיר את הדגים לחנות, ולאתחל את האקווריום מחדש, עם אוכלוסיית דגים המתאימה לו. אם תצטרך עזרה וטיפים - אנחנו כאן.

Suikun

New member
אל דאגה,

לדאבוני, אני בטוח שיהיו עוד מספיק אנשים שתוכל להגיד להם את זה

היי wiz,ותודה על העזרה לכולם../images/Emo24.gif

אני תמיד ראיתי שמוכרים דגי זהב, בתוך אקווריום עגול של 10 ס"מ בקושי! ללא חמצן וללא כלום,כך שחשבתי שמה שהם נמצאים בו עכשיו זה מלון 5 כוכבים דלאקס!!! נשאלת השאלה-אם אחזיר אותם לחנות,יקחו אותם? או שמא יחששו שהם ידביקו להם את כל האקוואריום במחלה ,טפיל,או מה שזה לא יהיה?! ושאלה אחרונה-איזה דגים כן מתאימים לאקוואריום כזה?וכמה דגים בערך? אבל שיהיו דגים יפים ככה וגדולים יחסית,לא גופי...
שוב תודה על העזרה...

wiz

New member
האקווריום הזה קטן מאוד

ואין דגים גדולים שיתאימו לו. גופים ומשריצים אחרים אפשר, אבל גם לא בהגזמה. אולי יש אפשרות להחליף את המיכל לאחד גדול יותר
בקשר להחזרת הדגים - כל חנות והכללים שלה. שווה לבדוק, ואני מקווה שלא תהיינה בעיות. שוב בהצלחה, ותחזור לעדכן

dz108

New member
מצטרף להמלצה.

והיא בהחלט לא לוקסוס - אלא חובה. אם באמת מדובר בדגי זהב (ולא בדגים טרופיים "זהובים" - כגון פלטי או סייפנים) - הרי האקווריום הוא מלכודת מוות.

למעלה