שלום, נדרש פתרון לבעיה...

chenc19

New member
שלום, נדרש פתרון לבעיה...

שלום שלום! אני לא יודע אם אני כותב בפורום הנכון... אבל אני מנסה בכל מקרה. בעיה נתקלה בדרכי בחיים, ורציתי לשאול לעזרתכם. מה עושים עם בנאדם שבטוח שתמיד יהיה לו רע? שתמיד לא טוב לו, ושתמיד יהיה לו ככה? שתמיד חרא לו... איך מטפלים בכזה דבר? איך עוזרים לו? מה אומרים לו? נכון שזה תהליך שהוא צריך לעבור לבד באיזהשהוא מקום - אבל איך בכל זאת אני עושה משהו כדי לעזור לו להגיע לתהליך הזה לבד...? כחבר אינני יכול סתם לשבת בצד ולראות אותו מתייסר ככה - זה הורס גם אותי. מה אני יכול לעשות?

יש לי רעיון!

תאמר לחבר שלך שייקח דף נייר ועט, ויענה (לעצמו!) על השאלה הבאה: מהם הרווחים שלי מן הפסימיזם? מה יוצא לי בעצם משימור הדפוס הזה? נראה לי שאם הוא ייקח את המשימה הזאת ברצינות הוא יהיה מופתע מאוד. ... ותמיד אפשר להמליץ לו על ייעוץ פילוסופי, לא?

iditpr

New member
אתה שם בשבילו

שלום, לפי מה שכתבת אתה נמצא שם בשבילו, בשביל החבר שלך וזו כבר העזרה שאתה נותן לו. אתה עושה ככה בעצם את כל מה שאתה יכול - וכל הכבוד לך על כך! עדית פריאנטי מחברת הספר "בחזרה לייעוץ הפילוסופי"

yariv10

New member
עוד עצות שנראה לי שיכולות

לעזור. קודם כול צריך לגרום לו שירצה להביא שינוי ולהתאמץ כדי לעזוב את ההרגשה שלו,שמעיקה לו על החיים כול כך. תבדוק או שאתה יודע אם יש לו בעיה מסויימת שגרמה לו להרגיש ככה,או שלפחות להבין מה מפריע לו להנות מהחיים,יש לטפל בה או לפחות להתרכז בה את העזרה,כי מפה אפשר להביא שינויי.(אפילו אם זו בעיה פילוסופית על החיים) יש להראות לו את הצד החיובי בחיים,ללכת למקומות אהובים,לעשות משהו מיוחד לכבודו או איתו,לקחת אותו לסביבה שמחה,בוא נגיד ככה תראה לו את הצד השני של החיים.ותנסה לגרום לו להשתתף בזה אפילו לזמן קצר. לפי דעתי זה אמור לעזור לתהליך של ההבנה שלו שזה רק תפיסת העולם שלו שגויה,ושהוא צריך לשנות את נקודת מבטו על החיים. תראה לו שהחיים לא באמת רעים,אלא שפשוט צריך להיות חזק ולהתרכז בטוב בחיים כי זה הטעם בחיים.וזה מה שמזין את הנשמה ולא הדברים הרעים. מה שכן הוא יכול להסתכל על החצי הכוס הריקה של החיים ולבכות ולהיות מעורער כול החיים שלו,או שלשתות מחצי הכוס המלאה ובך ולערבות את הצמא שלו לחיים,ולהנות מהם. זו לא עבודה קלה אך שווה את זה. ועוד דבר חשוב אל תיתן לזה להרוס אותך,אתה צריך להיות חזק בשבילו,וכמובן בשבילך. אתה תגרור אותו לא ההפך
. בהצלחה!

איילת פ

New member
האופסימיסט

האופטימיסט בטוח שאנו חיים בטוב שבעולמות הפסימיסט חושש שזה נכון

למעלה