שלום..ניתן לגדל כבש או עז בחצר

avihai23

New member
שלום..ניתן לגדל כבש או עז בחצר

על מרעה בלבד?אני מושבניק ויש לי שטח גדול ליד הבית..מעין חורשה עם המון עשבים וקוצים...

כן בהחלט אפשרי

אני למשל מגדל אותן על מרעה או שאני מביא להם את האוכל, שיחים ועשבים למכביר. למשל הבדואים בכלל מגדלים רק על מרעה, ולא מאכילים בכלל הרבה, שמתי לב שאצלהם הם אפילו קטנים יותר.

avihai23

New member
שיחים רב שנתיים יש המון בשטח

שמתי לב....ככה שמזון ירוק יש תמיד..אבל בזמן הריון או הנקה זה עדיין בסדר להאכיל רק במרעה?

רק עיזים

לא ממש צריך כבשים
לגבי ההיריון חשוב לתת מה שהן צריכות, בד"כ התערובת כתוספת, אבל בטח יש גם דברים שאפשר לתת בלי התערובת, אני אישית מתכוון לתת תערובת בשביל לחזק, אבל לא ממש הרבה כי עדיף תזונה כמה שיותר טבעית.

סתם סקרנות

העדר שלך בשמירה עשרים וארבע שעות?מעניין אותי איך אנשים פרטיים שומרים על העדרים.כי אני נמצא במקום שיש שמונה מאות ראש.ויש שמירה עשרים וארבע שעות.אבל אנשים פרטיים.מה הם עושים?

שמירה עם שומרים?

יש לי רק 3 ... יעלה לי יותר לשלם לשומר מאשר לקנות חדשים... אבל הם סגורים במתחם שלהם ובנוסף השטח שלי מגודר וסגור. ואת האמת... הימים שהם במרעה אני משאיר אותם שעות ולבד ואין בעיות, אגב יש הבדל גדול בין גידול פרטי של כמה ראשים לגידול עדר של כמה מאות, העיזים מכירים אותנו טוב מאוד ומתייחסים אלינו באופן אישי בדיוק כמו הכלבים והחתולים, למעשה הרבה פעמים הם השתחררו אבל לא ברחו אלא הסתובבו באיזור שלנו.

avihai23

New member
האם העיזים והכבשים יכולים לחיות על

מרעה קמל עד התקופה של הגשמים ואז יש עשב ירוק? ויש לי המון גזם של שיחים,וגם עשבים שוטים שאני גוזם מהגינה...יכול לשמש עבורם כתוספת מזון נחמדה או שלא רצוי?

הם מאוד נהנים מזה

למעשה זה די דומה לחציר שקונים במיוחד, אבל לא יזיק לתת להם גם דברים נוספים, רק שים לב, שאם נותנים רק יבש לדאוג למים, כשהם אוכלים ירוק אז הם גם צריכים פחות מים, בכל מקרה בתקופה הזו לדאוג למים כל הזמן.

avihai23

New member
מה לגבי המרעה הקמל?הם יכולים לחיות על זה

תקופה עד תחילת הגשמים וצמיחת העשב הירוק?אצלנו אין מגדלי כבשים ועזים במושב..ככה שאין לי את מי לשאול..אז אשמח לעזרה למרות כל השאלות שלי..

עדיף בתקופה הזה להעשיר להם כמה שיותר

אל תשכח שעכשיו זו תקופת הייחום והקיץ זה תחילת ההיריון, הן צריכות את התזונה שלהם להריון תקין ובריא.

avihai23

New member
המון עשבים שוטים ירוקים,גזם ירוק

וגם שיחים רב שנתיים מספקים כבשה ועז בתקופה של הייחום והקיץ?מדובר על כבש ועז לא כמות גדולה של בע"ח שצריך להאכיל...ויש המון עשבים שוטים בחצרות הבתים..

זה יכול לספק

בעיקר אם מדובר בכזו כמות של חיות, אבל בגלל שקשה לדעת אילו מהעשבים והשיחים מכיל את מה שהחיות צריכות תמיד כדאי שיהיה גם תוספות, למשל קערה של תערובת צאן. אבל כמובן זה לשיקולך ולתקציבך.

avihai23

New member
תראה..בגידול בע"ח אני לא חוסך...זה הובי

וכמו כל הובי צריך להשקיע המון כסף,בד"כ...אבל אני לא רוצה לתת תערובת,בגלל שבתערובות יש המון הורמונים ודברים שמזיקים בטווח ארוך יותר..וחוץ מזה...טבעי זה הכי בריא..ובריאות זה חשוב כידוע...

אצלי זה חצי הובי ../images/Emo8.gif

גם בגלל שאני נהנה מהגידול של החיות, וכמה שיותר חיות יותר טוב
וגם אני מרוויח כמה שקלים על ביצים וגורים שאני מוכר
וכיום העיזים עוד לא נותנות חלב אבל גם זה יבוא, לגבי הבריאות יש אכן חשיבות וגם אני דואג שלא לתת להם יותר מידי מהתערובות, אבל מניסיון קלטתי שיש בתערובות דברים שהם צריכים, אז אני לא נותן במינון של המגדלים הרגילים אלא כמות מופחתת שלא יפגע בבריאות שלהם ושלנו

למעלה