שלום... נעים להכיר

רננה1220

New member
שלום... נעים להכיר

שלום לכם,
אני חדשה בפורום ורציתי להציג את עצמי...
אני רננה, בת 31. עליתי לארץ לפני 10 שנים כשהמשפחה שלי נשארה בחו"ל. אני תמיד סבלתי מעודף משקל ולאחרונה התחלתי לדבר עם הרופאה שלי לגבי אפשרות לעשות ניתוח. החלטתי שאני רוצה לעשות ניתוח שרוול והתחלתי את תהליך הבדיקות. נתקלתי בבעיה לגבי קביעת תור עם מכבי (תופעה מוכרת, לפי מה שקראתי פה בפורום...) ואחרי חודש סוף סוף חזרו אליי וקבעו איתי תור- לעוד חודשיים! (לפחות יש לי תור) :)
אני רוצה לעשות את הניתוח באסותא בתל אביב. קראתי באתר של מכבי שיש רופאים באסותא שיש להם "הסכם" עם מכבי ועושים את הניתוח בלי השתתפות עצמית, כמו לעשות בבית חולים ציבורי. (לגבי ניתוח אצל רופא באסותא שלא בהסכם הזה עם מכבי אז יש השתתפות עצמית.)

אני שמחה שמצאתי את הפורום הזה כי אני לא מכירה אישית אף אחד שעבר הניתוח הזה ולכן גם אין לי עם מי להתייעץ. אני למדתי כבר הרבה מכם... אז כבר תודה!

ועכשיו אני אשאל מספר שאלות...
-אני יודעת שאני צריכה לעבור גם ועדה של אסותא כדי לעשות שם את הניתוח. האם אני יכולה לקבוע כבר עכשיו או שרק אחרי שאני עוברת את הוועדה הראשונה של מכבי (שנקבע לתחילת אפריל)?
-מישהו מכיר את הרופאים באסותא תל אביב שבהסכם עם מכבי ויכול להמליץ על מישהו מהם? האם אסותא יקבע עבורי עם מי אני עושה את הניתוח (במסלול ה"הסכם") או שאני בוחרת?

אשמח לקבל כל הערה, הצעה, טיפ וכו'. זהו בינתיים. תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור ולענות.
רננה

קוביd1

New member
ברוכה הבאה לפורום

יש פה מספר משורוולות שיוכלו לעזור לך בכל הפרוצדורה של מכבי , ותקבלי גם המלצות על רופאים טוב
הרשי לי גם להפנות אותך לפורום משורוולים http://www.meshurvalim.co.il

שם גם תוכלי להיעזר
בהצלחה אשמח לשמוע מה קורה איתך בנושאים ששאלת עליהם

קובי

אופירA

New member
מנהל
את מחדשת לי נוהלים שלא הכרתי

לא ידעתי שצריך עכשיו לעבור גם וועדה במכבי וגם באסותא. את בטוחה?
אם כן, תבררי במזכירות הוועדה באסותא (מלב"י?) את השאלה ששאלת על התור.

לגבי הרופאים שבהסכם עם מכבי - תגשי למשרד הסניף שלך, ותשאלי שם מי הרופאים באסותא שבהסכם עם מכבי, שעושים את הניתוח בלי השתתפות עצמית כמו שכתוב באתר.
אם לא יודעים שם, תנסי קודם לפנות למכבי ללא הפסקה, ולברר עם מוקדנית או עם הביטוח המשלים סוגיה זו.
אם עדיין לא קיבלת תשובה אחידה - תתחילי להיכנס בהנהלות. מנהל המשרד בסניף אמור לברר את הסוגיה הזו. תגידי לו שזה כתוב באתר, ושיברר לך. בקשי ממנו על הדרך את מספר הטלפון של המחוז, כדי שתבררי שם אם הוא לא יצליח.

רננה1220

New member
עם העברית השבורה שלי...

יכול להיות שלא הבנתי... האמת היא, שאני לא בטוחה בכלום! נוסף על כך, ככל שאני מעמיקה יותר באתר של מכבי אני מוצאת עוד ועוד מידע- ולפעמים דברים שסותרים דברים אחרים שרשומים. תכלס, אני מרגישה שיש ים של מידע, אני לא יודעת מה מדויק, מה רלוונטי למה להתייחס יותר ולמה פחות... לכן שאלתי כאן- קיוויתי שמישהו שלא מזמן עבר את החלק הזה של התהליך יוכל לעזור לי לנווט בין כל הביורוקרטיה.

לגבי ועדה במכבי/אסותא-
כשהייתי במשרד מכבי לקראת סוף דצמבר אמרו לי שמ1.1.13 זה עובר מאסותא למכונים הבריאתריים של מכבי. נתנו לי את המספר וקבעתי שם תור. כשהייתי שם (נסעתי לשם אחרי חודש שלא חזרו אליי כדי לקבוע את התור) שאלו אותי איפה אני מתכוונת לעשות את הניתוח. לא הבנתי למה שואלים אותי כי במשרד של מכבי אמרו לי שזה עובר מאסותא למכבי. אני חשבתי שהכוונה היא לניתוח. נראה לי, עכשיו, שהכוונה הייתה לוועדה. בכל מקרה, כששאלו אותי איפה אני רוצה לעשות את הניתוח אמרתי שאני מתלבטת בין איכילוב לאסותא ואז האשה זרקה איזהשהו משפט של "את יודעת שאם את עושה באסותא את צריכה לעבור גם שם ועדה". יכול להיות שאני צריכה לעבור ועדה רק באסותא ולא במכבי ואני לא יודעת מזה...

ככל שאתקדם בתהליך אשמח לעדכן כאן בפורום את כל מה שאני לומדת כדי שהבא בתור שהולך לאיבוד בתהליך יוכל ללמוד קצת מתהליך/טעויות שלי.

נב- מה זה מלב"י?

אופירA

New member
מנהל
תראי, אסותא אינו בי"ח ציבורי

לא שמעתי על מצב שבו מישהו ממכבי התנתח באסותא ללא השתתפות עצמית. רק אלו שיש להם ביטוח משלים וגם ביטוח פרטי יכלו לכסות הכל מהביטוח הפרטי, ולא לשלם בעצמם אגורה גם באסותא.
אבל בלי השתתפות עצמית יש ניתוחים רק בבתי חולים ממשלתיים. לא חושבת שיש דבר כזה באסותא, אפילו עבור מכבי. אבל כמו שאמרתי לך - תשאלי בקופה ובמוקד שוב ושוב.

תיכנסי גם לאתר משורוולים שקובי שלח אותך, ותבררי שם מי עשה ניתוח דרך מכבי בחודש האחרון, ומה הוא היה צריך לעבור (ואיזה ביטוחים יש לו).
כמו כן, את צריכה לבחור מנתח. יש בעמוד הקודם שרשור שבו הומלצו מנתחים לשרוול, וגם בין מנותחי אתר משורוולים את יכולה לקבל המלצות למנתחים לשרוול.
למנתח גם צריך לקבוע תור לפגישת ייעוץ, כי הוא קובע את התאריך לניתוח.

וכמובן, תתקשרי לאסותא ותשאלי על קיומה של חובת וועדה נוספת לוועדה של מכבי במרכז הבריאטרי. גם את המשורוולים הטריים אפשר לשאול על כך. לא נראה לי כל כך הגיוני. נראה לי שהאשה הזו טעתה או התכוונה למשהו אחר.
בכל אופן לא זה צריך להיות השיקול שלך. השיקול צריך להיות המנתח שתבחרי, וזה מה שחשוב כרגע לעשות.

רננה1220

New member
הבהרה ועוד שאלות

ראשית, תודה אופירה על ההתייחסות, העצות וההכוונה. זה מאוד עוזר לי כי אני לא מכירה אישית אנשים שעשו את הניתוח לכן אין לי מקור אחר לקבלת עזרה ומידע.

כפי שהצעת לי, דיברתי עם אסותא. הם הסבירו לי שהאפשרות למבוטח מכבי מגן זהב לעשות אצלם ניתוח ללא בחירת רופא וללא השתתפות עצמית היא רק בניתוחים מסויימים, לא קיצור קיבה. יחד עם זאת, היא הסבירה לי שיש אצלם שני מסלולים- ניתוח עם רופא מכבי או ניתוח עם רופא פרטי. למבוטחי מגן זהב של מכבי במסלול עם רופא מכבי- שכר המנתח מכוסה על ידי מכבי, יש השתתפות עצמית של 5600 לאשפוז, ויש גם השתתפות עצמית בסיכות של הסטפלר, אך היא לא ידעה להגיד לי סכום, (היא אמרכ לי שמכבי משתתף בסכום עד כ- 15,000 שח ולמנתח יהיה יותר מידע בעניין.) היא נתנה לי שמות של שני מנתחי מכבי ואמרה לי לקבוע תור.

בו זמנית, התקשרתי למרפאה באיכילוב. ההודעה במשיבון אמרה לשלוח בפקס את ההפניה מרופא המשפחה ואז יחזרו אליי כדי לקבוע תור. הרופאה שלי נתנה לי הפניה שכתוב עליה "לאסותא". יש לי אצלה תור בשבוע הבא אז אבקש ממנה הפניה לאיכילוב ואז אוכל גם לקבוע אצלם תור ולברר את התהליך דרכם. (נראה לכם שאם אשלח את ההפניה הנוכחית שלי לאיכילוב הם יקבעו לי תור על אף שכתוב "הפניה לאסותא"?)

עכשיו השאלות שלי:
1. אני מורה ומתפרנסת לבד... מה ההבדלים (יתרונות וחסרונות) בין לעשות את הניתוח באסותא לבין לעשות באיכילוב? אם באיכילוב לא תהיה השתתפות עצמית למה כדאי לי, במצב הכלכלי הלא מי-יודע-מה שלי, לעשות את הניתוח באסותא? מה אסותא מציע ונותן שאין באיכילוב?

2. אני יכולה לקבוע פגישות עם מנתחים שונים בו זמנית? מקובל להתייעץ עם יותר ממנתח אחד? או שקודם אני צריכה להחליט עם מי אני רוצה לעשות את הניתוח ואז לקבוע רק איתו?

3. קבעתי תאריך לועדה באסותא. אם אחליט, אחרי בירורים עם איכילוב, לעשות את הניתוח באיכילוב, זה בסדר? או שאחרי הוועדה באסותא אני מתחייבת לעשות את הניתוח שם?

4. שמות המנתחים שקיבלתי מאסותא הם ד"ר מינץ ירון ופרופ' רובין משה. מישהו עשה איתם ניתוח ויכול להביע דעה?

תודה מראש על העזרה,
רננה

אופירA

New member
מנהל
תשובות

אפשר לשאול במרפאה באיכילוב בטלפון, אם זה משנה שעל ההפניה מרופא המשפחה כתוב אסותא ולא איכילוב.

שני בתי החולים טובים לניתוח שרוול. העניין של השתתפות עצמית הוא חיסרון באסותא ויתרון באיכילוב. העניין של אפשרות לדעת מי ינתח אותך הוא יתרון באסותא וחיסרון באיכילוב. (יש עוד שיקולים, שאין לי שום נתונים לגביהם, ואולי בפורום המשורוולים בעלי הניסיון בשרוול יציעו לך את דעותיהם). החשבון העיקרי הוא התור לניתוח. כשתקבלי מידע משתי המרפאות ותורים לניתוח, תוכלי להחליט מה עדיף לך.

אין מניעה לגשת לוועדה באסותא אם את מבררת גם עם איכילוב. אינך מתחייבת לעשות ניתוח באסותא. את מבטלת את הניתוח מתי שאת רוצה.
מקובל להתייעץ עם כמה מנתחים ולא רק אחד. אי אפשר להחליט עם מי את רוצה לעשות את הניתוח לפני שאת מתייעצת עם כמה מנתחים ובוחרת.

שני השמות שקיבלת הם שמות של מנתחים מיומנים ומעולים בשרוול.
לגבי התנהגות ויחס - על מינץ שמעתי רק דברים טובים. את רובין אני לא ממש אוהבת. הוא מומחה גדול, אך יש לו "הומור מיוחד" ועוד תכונות לא נחמדות שהרבה מנותחים דיווחו עליהן . לא כולם התחברו אליו. בעיקר לא נשים רגישות שצריכות יחס חם מהרופא.
תשאלי גם במשורוולים מי נותח אצל מינץ ומי אצל רובין, ותרגישי מה טוב לך ומתאים לך.

למעלה